• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-04-15 09:45:24 följande:
    Hur står det till? .
    Två frågor:

    Hur i hela friden lyckas man få gröt i håret!?

    Och varför är barnvisor så tjatiga!?
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-15 10:13:34 följande:
    Ja, där ska väl inte gröten vara? :-P.

    Jag vet inte, kanske för att barn lär sig lättare då.
    Då får vi hoppas att sonen lär sig snabbt - hans mor börjar nämligen bli beredd att emigrera under antaget namn till Costa Rica om hon får höra "Hjulen på bussen" och "Per Olsson hade en bonnagård" värst många gånger till
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-15 10:41:43 följande:
    Haha! Ja, det får vi ju hoppas isåfall. Jobbigt när ungarna lyssnar på samma låt om och om igen.
    Det är visserligen delvis mitt fel, för det är jag som letar upp spellistorna på tuben - att jag gör det är för att kunna få något gjort, annat än att leta barnvisor.
    Problemet är att typ alla listorna består av samma sånger, om och om igen, och det är inga musikaliska mästerverk direkt
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-15 10:49:19 följande:
    Hehe, nej det är väl inte det. Du får väl skriva en egen sång. .
    Kanske det

    Åh nej, nu kommer den där jävla bussen igen Skrikandes
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-15 11:04:05 följande:
    Haha! Akta dig. .
    Så, sonen sover förmiddag - minst en timme utan bussar, bondgårdar och blinkande stjärnor Skrattande

    Vad gör du idag?
  • Disa35
    flygrl skrev 2020-04-15 12:16:41 följande:

    Hejsan på er alla!


    Hej hej
  • Disa35
    flygrl skrev 2020-04-15 13:10:32 följande:
    Eamon är inte latino i amerikansk mening då han inte är av latinamerikanskt ursprung utan italienskt/irländskt och alltså vit. Om man nu ska snöa in på rasetiketter vill säga.

    Underbart med katter jue. Min är väl också nån sorts bondkatt antar jag. Står europé i veterinärens papper vet jag. Hon är 4 år nu så ingen unge längre hon heller.

    Jo, döden är inte så närvarande i Sverige och inte allvarliga samhällskriser heller. Dom snackade om det i P1 häromdagen att Sverige nog är lite fredsskadat pga att det inte vart krig på flera hundra år och att vi haft välstånd så länge. Kanske hänger det ihop med det att massa personuppgifter är helt offentliga som din man reagerar på? Det och att staten vart demokratisk och välvillig så länge till skillnad från dom flesta andra länder. Men va var det med villaområdena då som han hade synpunkter på?

    Fast även om det fanns skillnader mellan Sovjetunionen och Nazityskland är det ju ändå så att man i Sovjet t o m mördade ännu fler människor än i Nazityskland. Skrämmande system båda två imho.

    Mina föräldrar indoktrinerades f.ö. till goda kommunister innan dom fick upp ögonen för att allt inte va så himmelskt bra som dom lärt sig. :/
    Disa35 skrev 2020-04-15 10:09:09 följande:

    Två frågor:

    Hur i hela friden lyckas man få gröt i håret!?

    Och varför är barnvisor så tjatiga!?


    Va det du eller sonen som hade gröt i håret?

    Barnvisor är mycket upprepningar, ja men det fyller väl en funktion antar jag.
    Aha, lärt mig något nytt idag med. Jag funderade lite på vilka kriterier som gäller i USA, om det är bara hudfärg eller om man tar med etniciteten också (jag är inte så insatt i hur man tänker). För i en del andra sammanhang har jag fått för mig att man delar upp det liksom svarta, latinos, indianer och vita. Och i gruppen latino - det här har jag också fått för mig själv - tycks det som om man kan hamna om man inte klart hör hemma någon annanstans.

    Katter är guld Då är hon ung vuxen, din sötnos

    Svenskar är fredsskadade, det håller jag med om.

    Han tycker att vi har för låga staket Skrattande I en hel del fall inga staket. Här i Lettland är staketen minst en meter höga, ofta mer, och det är riktiga grindar och larm och grejer. Hemma, i förorten där mina föräldrar bor, är det villor och radhus med symboliska, låga staket på 40 cm, och han kan inte förstå hur de som bor där får ha sina tomter ifred.

    Absolut, och det pågår ju än idag i Kina och Nordkorea t ex. Hur är det med dina föräldrar nu då? 

    Det var sonen. Det går så när man envisas med att äta gröt själv och inte kan det.

    Det gör det säkert, att de ska lära sig texten eller att räkna eller vad det nu kan vara. Tips på icke-tjatiga barnvisor mottages tacksamt
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-16 07:46:56 följande:

    Kollar in en stund innan jobbet.


    Hej hej
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-16 08:07:52 följande:

    Kommer tillbaka efter jobbet. Var snälla med varandra nu. .


    Ska göra mitt bästa
  • Disa35
    flygrl skrev 2020-04-16 13:29:24 följande:
    Är inte heller nån expert på amerikanska sättet dela in efter ras men har snappat upp lite. Tycker det verkar som dom är ganska inkonsekventa då vissa etiketter som svart eller caucasian/vit sätts efter hudfärg medans latinos kan avse alla från Latinamerika oavsett om man är ursprungsbefolkning/indian, svart, vit eller en mix.

    Latino blir ju då mer en fråga om geografiskt ursprung och kultur medans vit handlar om hudfärg. Både svarta latinamerikaner dvs med afrikanskt ursprung längre tillbaka och vita latinamerikaner med europeiskt ursprung räknas som latinos.

    I Sverige däremot verkar latino användas ffa om personer med ursprung i Italien, Spanien, Portugal eventuellt med omvägen över Latinamerika. Att det tex. finns massa svarta i Latinamerika verkar man glömma och blir förvånade när jag påpekar jag har latinskt/afrolatinskt ursprung. Fast i första hand ser jag mig nog som svensk, att jag vill tillhöra Sverige.

    Ja, min katt är ung vuxen men fortfarande ganska busig. Hur gamla är dina?

    Asså det där om att svenskar skulle va fredsskadade håller jag visserligen med om men får inte missförstås som att jag ser negativt på svenskarna. Jag uppskattar deffo mitt land Sverige och svenskarna.

    Aha, då förstår jag va din man menar. I Venezuela tex. har alla rejäla staket eller ännu hellre typ metallbarriärer runt sina gårdar/tomter vilket väl hänger samman med den brutala kriminaliteten där. :/

    Ja, det finns brutala kommunistdiktaturer idag med. Typ 1/4 av Jordens befolkning bor i Kina och sen har vi som du skrev Nordkorea. Och Cuba. Sorgligt.

    Mina föräldrar avskyr kommunismen.

    Hoppas sonen får mer gröt i magen än i håret iaf.

    Allas våran Litenmenhård kanske kan skriva lite nya barnvisor. Han skriver ju faktiskt låtar.
    Jag tror knappt de vet själva riktigt hur de tänker därborta - det verkar väldigt rörigt.
    Klart du är svensk, du är född här. 

    Mina blev åtta år den 21 november ifjol, så åtta och ett halvt år ungefär.

    Lugnt, jag tog inte det som kritik mot Sverige (dessutom tror jag att det är sant). Och det är väl inget som hindrar att man är kritisk mot sitt hemland? Inget land är perfekt, jag är själv kritisk mot vissa saker i både Sverige och Lettland.

    Så min gubbe skulle känna sig mer hemma i Venezuela Skrattande. Vet inte vad det beror på här, någon sorts tydlig markering av ägande kanske. Plus att de verkar behöva raka besked om allting, eller åtminstone uppskatta det.

    Mycket sorgligt. Hur är det på Cuba?

    Skönt att höra att de lyckades ta sig ur propagandan i alla fall

    Jodå, den mesta gröten hamnade i magen.

    Kanske det, jag kan ju fråga i alla fall
Svar på tråden Här är vi alla vänner.