Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Freddie K skrev 2021-12-21 07:29:14 följande:

    Can I get a woop woop? .


    Woop woop!

    Nu är jag uppe. Trött. Snart är det jul. Mycket att göra.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-12-21 08:43:13 följande:
    Good, good, gummisnodd! .

    Jo, det blir ju en del att göra. Hur har du sovit inatt då?
    Så där, hade svårt att somna och sen väckte sonen mig mitt i natten, men jag kom iaf upp i normal tid. Har lite bättre koll på julklapparna men julpynt osv behöver sättas upp också.

    Hur har din dag varit?
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2021-12-21 16:49:41 följande:

    Jell-o, minna! Hur går det med julstöket? Jag och ugan har varit och handlat halva affären känns det som, så mycket julmat. Bara att sätta igång och göra potatisgratäng och Jansson, lussebullar och sill, knäck och köttbullar och allt vad det är.

    En jul ska jag återskapa Emils julbord...


    Det låter mysigt med Emils julbord! :) Jag tänkte faktiskt försöka mig på en Jansson i år, sans ansjovis (eftersom jag tycker att de är så äckliga). Annars har vi bra koll på maten inför jul.
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2021-12-21 17:31:46 följande:
    Alltså.. En Jansson utan ansjovis brukar vi kalla för potatsgratäng i mitt hus. Skillnaden är ju just ansjovisen. Formen på potatisen, kanske. =) Och lite ströbröd.. Men det låter bra, lycka till.
    Ja det blir ju så ;) 
  • Mortiscia80
    Anonym (M17) skrev 2021-12-21 17:13:35 följande:

    Oj så mycket julbestyr ni har.

    Förutom han som har tomtar på loftet haha.

    Vi äter inte julbord på julen alls så här är det alltid lugna gatan. Jag har full förståelse för att det är mysigt att pyssla med allt som ska fixas för att få en fin julhelg.


    Jao, det är kul när det är klart men inte före eller under tiden. Just julklappar stressar mig oerhört mycket. Jag har iaf skickat julklappar till släkten i helgen så det känns mycket bättre efter det. Nu är det bara "resten" kvar... Ska apropå det gå och pynta lite nu så det blir gjort också.
  • Mortiscia80
    Anonym (M17) skrev 2021-12-21 18:35:20 följande:
    Skönt att julklappar är skickade så du inte behöver stressa med det.

    Njut din pyntning.
    Ja det känns bra när man kan pusta ut lite och känna hur man slappnar av lite mer, både fysiskt och mentalt :)

    Det gick åt skogen med pyntandet, sonen sprang omkring överallt (glädjeyra så klart) så jag var tvungen att hela tiden hålla ett öga på honom så han inte trampade på nåt, och julstjärnan jag skulle sätta upp var först jättekrånglig, sedan gick den sönder och då tappade jag sugen. Får se om det blir nåt gjort efter att sonen somnat för kvällen istället.
  • Mortiscia80
    Anonym (M17) skrev 2021-12-21 19:54:40 följande:
    Såååå spännande med allt som glittrar och glimmar för barn.

    Minns min farmor hade några långa snodda foliebitar i fönstren som glimrade i ljustakens sken. Älskade det pyntet.

    Hur gammal är din son?
    Jag tror jag vet vilka du menar, de hade olika färger på under/ovansida eller hur? Sådana är jättepopulära att virka just nu :D Sonen är 4 år, underbart gosig och härlig på alla sätt. Jag har lovat honom att han ska få hjälpa till att klä granen imorgon istället för det uteblivna pyntandet ikväll. Ska se om jag kan laga stjärnan också, annars har jag fler på lager.
  • Mortiscia80
    Anonym (M17) skrev 2021-12-23 14:01:58 följande:

    Sist kvar på jobbet och då är väl ändå allt julgodis, som är kvar här, mitt?


    Ja, det är sen gammalt. Apropå gammalt, passa på att äta så mycket du kan idag, innan det riskerar att mögla ihop alldeles!

    Vad jobbar du med?
  • Mortiscia80

    Så där ja, åter online en stund :) Inväntar köttbullar från ugnen, de är snart klara. Julklappar till sonen framtagna (ska slås in ikväll), skinkan ska griljeras och jag är bra sugen på att göra kristyränglar! Stackars sonen har blivit sjuk, helt rätt att hålla honom hemma igår mao. Hög feber och sover nu på soffan en stund. Men vi ska ändå ha en lugn jul så det blir nog bra ändå.

  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-12-23 16:57:50 följande:
    Usch då! Jag blev också alltid sjuk under julen när jag var barn. Blev alltid magsjuk så det var inget kul! Hoppas han piggnar på sig och ni kan ha en skön och mysig julafton ändå. .
    Tack :)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.