• flygrl

    Här är vi alla vänner.

    Gameofthrones skrev 2020-03-30 20:33:57 följande:

    Haha ni är ju för goa!


    :P
    Gameofthrones skrev 2020-03-31 10:40:25 följande:

    Idag är jag väldigt trött, jobbar och sliter mer än jag behöver sen har min vän väldigt jobbigt på arbetet. Jag ältar på det , ganska jobbigt faktiskt. 

    Det tar mig lite för vi känner varandra så bra. Vill bara blanda mig i men kan inte , jag tror att hon måste lösa det själv. På nått sätt? Eller får jag blanda mig i? Hur mkt i såfall?

    Hennes arbetsgivare betalar inte OB tillägg  under helger eller efter en viss klocklag. Hennes kollega hade berättat det att hon inte får som hon ska. Personalen är sönderstressade, deras chef , skäller, gnäller, 

    Tydligen så arbetar dem två och två när chefen arbetar med sin medarbetare så gör dem allt han pratar bara i telefon och står i kassan och smörar för kunderna (handeln)

    Enligt henne har folk sjukanmält sig. 

    Är det ngt man kan göra? Tips, ?


    Vet inte riktigt va du kan göra för som du skrev måste hon nog själv ta tag i det. Men eftersom hon är i en jobbig och pressad situation kan din omtanke och stöd va viktigt, att stötta henne helt enkelt. Sådär som vänner gör.
    Gameofthrones skrev 2020-03-31 10:59:24 följande:

    Jag tror på understimulering, det finns inte så mkt man kan göra -kanske dålig fantasi?

    Jag tror på att om vi inte får stimulans i livet med arbete, familj, (Torsten , tillhör familj)

    Så tror jag att många människor blir deppade, instängda, rastlösheten ökar....

    Jag tror att vi är vana och göra saker och ting, sen blir det såhär. ?


    Ja, Corona-grejen påverkar hela samhället och oss alla på flera plan. Det är stora påfrestningar på samhället som vi måste anpassa oss till och som det kommer ta lång tid att återhämta sig från när (?) allt det här är över.
  • flygrl
    Mortiscia80 skrev 2020-04-02 21:07:37 följande:

    *klunkar vitlökste för glatta livet*


    God kväll! Kämpar du mot vampyrer eller förkylning?
  • flygrl
    Disa35 skrev 2020-03-31 10:07:56 följande:

    Allmän fråga till kompisarna i tråden; är ni extra uppmärksamma på skumma trådar och inlägg i dessa tider?


    Inte direkt, men det är en märklig tid det här och mycket har liksom ställts på ända så det är väl bra att va lite extra vaksam.
    Disa35 skrev 2020-03-31 10:23:26 följande:

    Kommit på mig själv med att närmast patrullera forumet på jakt efter "misstänkt innehåll", eller vad man ska kalla det.

    Vanligtvis bryr jag mig inte om alla galenskaper som skrivs, jag kostar på mig en och annan suck på sin höjd, men nu är det något annat - t ex så såg jag igår ett inlägg som förespråkade något mysko medel som skulle injiceras (!) och som skulle stärka immunförsvaret. Med länk och allt. Hann kolla innan det försvann, och det var något supermedel mot åldrande utan biverkningar - blir extra vaksam när jag läser sådant.


    Disa35 skrev 2020-03-31 10:28:27 följande:

    Jag tycker att det dyker upp mer konstiga trådar och inlägg än vanligt.

    Tjafset bryr jag mig inte om, fast det är mer, det har du rätt i. Det jag tänker på är märkliga råd, uppmaningar och länkar, som den jag beskrev här ovanför.


    Tror att en sån här extrem situation både tar fram det bästa och det värsta hos oss människor. Visst finns det dom som utnyttjar situationen för sina egna syften men också många som ärligt vill hjälpa till men kanske drar iväg med rätt knäppa tankar och tips. Kritiskt tänkande är extra viktigt i en sån här tid.
    Disa35 skrev 2020-04-01 18:03:34 följande:

    Alltså, jag tänker såhär:

    Det borde gå att ordna anpassad påskpromenad om man har mindre barn som tycker det är kul.

    Att de klär ut sig är inget problem, att de ritar påskkort är inget problem (man kanske kan ånga dem i kokande ättika) och att de går utomhus är inte heller något problem, vad jag kan förstå.

    Det som gäller är små grupper, ingen fysisk kontakt med personer i riskzonen och deltagarna ska ju vara friska, förstås.

    Men det ska väl inte vara så förbannat omöjligt att fixa en anpassad påskrunda; hoppa över vissa hus och förklara för barnen varför, ordna fiskdamm från trädgården/balkongen/ute på gården, använd brevlådan som bytesstation osv.

    Det här blev plötsligt jätteviktigt för mig att hitta en lösning på och jag har inte en aning om varför, men det får ni leva med.

    Eller är jag helt ute och cyklar?


    Nöden är uppfinningarnas moder säger man ju och problem till för att lösas. Jag tänker att visst borde man kunna anpassa påskkärringarna till den nuvarande situationen så att den går att genomföra utan riskera ökad smittspridning och obehag för enskilda människor. Du är nåt på spåren där.
  • flygrl
    Anonym (Välhängd sverigedemokrat) skrev 2020-03-31 08:32:41 följande:

    Godmorgon alla.

    Jag noterade längre upp i tråden att det diskuterades gitarrspel för nybörjare. Jag är märkligt nog i samma läge själv och har precis börjat försöka lära mig.

    Är det någon som har några tips? Ni som också försöker lära er att spela gitarr...hur gör ni? Tar ni någon kurs? Har ni hittat någon site på nätet där ni tar lektioner?


    LukeStairwalker nämnde att han använder sig av appen Yousician (?) för lära sig lira gitarr och att det funkar fint. Kanske nåt för dig med?
    Anonym (Välhängd sverigedemokrat) skrev 2020-04-01 08:26:29 följande:

    Godmorgon alla.

    En fråga: Jag tycker att FL har laggat enormt den senaste tiden (en vecka?). Är det bara hos mig eller har ni haft samma hos er?


    Jag tycker FL segat nåt enormt i åratal utan att det görs ett skit åt saken. :/ Kolla den här tråden vetja: www.familjeliv.se/forum/thread/80163911-varfor-fungerar-familjeliv-sa-daligt/1
  • flygrl
    Mortiscia80 skrev 2020-04-02 21:45:31 följande:

    Ja. Eller förkylning åtminstone. För övrigt kan man väl aldrig vara för försiktig ;) Har lite halsont sedan igår men väldigt milt, redan bättre idag efter gårdagens kur av vitlökste och gurgling med saltvatten. Inte så gott, men rätt så effektivt.


    Vitlök är både gott och hälsosamt (iaf i mat) och att gurgla med salt en beprövad huskur. Skönt höra att du nog är på bättringsvägen. Krya på dig vetja!
  • flygrl
    Aniiee skrev 2020-04-02 21:50:59 följande:

    Jell-o pplz. Häder det något? Jag har skrivit hela dagen.....


    Inte mycket. Ska kolla The Crown nu strax på Netflix. Flöt skrivandet på bra?
  • flygrl
    Mortiscia80 skrev 2020-04-02 21:57:53 följande:

    Tack så mycket! =)

    Med tanke på ett visst elakt virus som ställer till oreda här i landet så verkar det åtminstone inte vara det om jag redan mår bättre efter ett dygn. Det vore ju skönt att slippa. Men det blir karantän över helgen så klart.


    Nä, är väl troligen inte Corona då. Skönt.
    Disa35 skrev 2020-04-03 08:02:56 följande:

    Du får ursäkta att det blev helcitat, men jag lyckas aldrig redigera citaten - markören fastnar i citatet och jag får aldrig loss den igen.

    Jag har klisterhjärna för saker som intresserar mig, så jag kollade upp det där dunderpreparatet lite mer. Visade sig vara ett ryskt hormonpreparat som inte är godkänt av Läkemedelsverket. Ringde mamma - syrra - och frågade henne, och hon fnös och sa ungefär "Hormonpreparat utan bieffekter, jo jag tackar jag...och ska injiceras...det var nog bra att det försvann från det där forumet".

    Angående påskkärringarna så kommer jag inte ifrån tanken på att i alla fall en del av de mest inbitna förbudsivrarna egentligen är sura för att de inte får åka till Sälen och bryta fötterna i år igen - då är det hyckleri på hög nivå.

    Och man behöver väl inte starta häxjakt (sic!) på de som ordnar egna, små påskrundor - man kan väl bara hålla sig utanför och låta bli att öppna dörren.


    Nej, inte bra det säljs massa skumma preparat som utger sig för att fixa både det ena och det andra. Självklart dyker det upp massa sånt nu när många är rädda och oroliga. Förresten ska man väl öht va försiktig med beställa diverse preparat över nätet inräknat välkända läkemedel om man inte vet det kommer från en pålitlig säljare typ ett riktigt apotek. Kan ju va vad som helst i burken man fått hem... :/
    Disa35 skrev 2020-04-03 10:11:25 följande:

    Måste få gnälla lite, förresten:

    Min kusin och hennes man verkar ha fått för sig att åka hundra mil till fjällen . Inte nog med att de riskerar att smitta ner andra delar av landet och att de riskerar att belasta vården pga t ex trafikolycka (eller plötsligt insjuknande i Corona) - min kusin har extremt svår diabetes!

    Min syster och hennes gubbe funderar på att besöka våra föräldrar - i en annan del av landet - för "det är så tråkigt för barnen".

    Mamma kallar dem typiska moderater, och pappa har hotat med att flytta hemifrån om det blir något besök.


    Som det är nu får man acceptera att man inte kan resa och göra som man vill i alla lägen. Alla måste vi göra uppoffringar för allas vårt gemensamma bästa. Inget att göra åt och nåt man får acceptera. Dessutom borde ju din kusin också va extra försiktig mtp sin svåra diabetes.
    Disa35 skrev 2020-04-03 10:32:24 följande:

    Tydligen, och alla fyra ska föreställa välutbildade, pålitliga personer med ansvarsfulla jobb.

    Enligt grundlagen här på FL kan jag ju egentligen inte gnälla, eftersom jag dels har bildat mig en egen uppfattning om vad som är okej och inte (och dessutom spritt denna), dels har föreslagit hur man kan göra istället.

    Till mitt försvar har både uppfattning och förslag grundat sig på FHMs råd, samt sunt förnuft och långa samtal med infektionssköterska.

    Vad vet jag - det här kanske visar att inte min familj heller är perfekt (hoppas verkligen att ingen av dem reser, speciellt inte kusinen).


    Ingen familj är perfekt och inga individer heller för den delen. Vi gör alla mindre smarta grejer till och från.
  • flygrl
    Aniiee skrev 2020-04-02 22:43:23 följande:

    Endera dagen ska jag se resten av THe Crown. Jodå, det flöt rätt bra.


    The Crown är välgjord och intressant tycker jag.

    Roligt att både du och Mortiscia80 skriver egna texter!
  • flygrl
    Litenmenhård skrev 2020-04-03 07:35:27 följande:

    Kul att det händer något i tråden, men synd att det ska hända när man inte är inne,


    Så kan det bli.
    Litenmenhård skrev 2020-04-03 07:48:34 följande:

    God morgon, förresten. .


    God förmiddag!
    Litenmenhård skrev 2020-04-03 07:53:32 följande:

    Men man har blivit citerad så mycket att jag inte vet vad jag ska svara på och då blir det att jag inte varar på något.


    Antar jag är lite skurken i dramat då jag citerar friskt. Sorry... :/
    Litenmenhård skrev 2020-04-03 08:35:18 följande:

    Jag funderar på att göra en tråd till Torsten. Fast det kanske är att ta det för långt?


    Kan han inte göra en egen tråd? Är han medlem på FL?
    Litenmenhård skrev 2020-04-03 08:53:05 följande:

    Kan det inte vara så att FL segar sig för att det är så jäkla mycket trådar och inlägg? Och är det någon skillnad på det nya FL och det gamla? Jag har det nya.

    Sorry för fåret, men jag slant. :-P.


    Fast för mig och som jag förstått det många andra är det enbart FL som segar så här. Läser en del på Flashback med som ju är ett myyycket större forum och där är det inga problem. Bara för ta ett exempel. Sen verkar sajten mer eller mindre övergiven av moderatorer, admin osv.

    Jag kör nya FL.
    Litenmenhård skrev 2020-04-03 10:31:01 följande:

    Jag tycker det är synd att man inte får resa någonstans och att folk blir mer och mer isolerade och statsapparaten stängs ner. Jag försöker leva mitt liv så normalt som möjligt. ( Träffar dock inte mycket folk i vanliga fall.), men jag tycker synd om de som tvångsisoleras.


    Ja, särskilt sorgligt med dom äldre som är sjuka i Covid-19 eller annat och inte får ta emot besök av sina nära & kära nu när dom (och dom nära & kära) skulle behöva det som mest. Pratades en del om det på nyheterna igår. Också att en del dör i ensamhet nu. Hemskt.

    Hoppas det inte ska behöva hålla på så länge... :/
  • flygrl
    Litenmenhård skrev 2020-04-03 11:09:41 följande:

    Kul att se att alla kommer överens. . Det var syftet med tråden.


    Ja, det är skönt. Tummen upp!
Svar på tråden Här är vi alla vänner.