Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-05-13 08:40:34 följande:
    Hur har fröken sovit? .
    Gott för en gångs skull! :D Och mår rätt bra idag :) Jag har varit sjuk sedan i söndags, naturligtvis oroar man sig med tanke på corona men det var bara halsont och jag var hängig. Jag gurglade flera ggr om dagen med saltvatten. Orkade ta tag i disken idag t ex. Sonen är också sjuk så han har varit hemma hela veckan men är pigg. Jag tror vi klarar oss :)
    Litenmenhård skrev 2020-05-13 08:45:12 följande:

    Jag har den bästa förmiddagen på länge. Solen skiner, jag sitter med en kopp kaffe och Bob i lurarna. Känner mig ganska tillfreds. .


    Det låter härligt! :D

    Vi har snö x)
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-05-13 08:53:20 följande:
    Jag läste in mig på faktan och statistiken som fanns, och den var inte omedelbart imponerande; skyddet låg runt 70% om jag minns rätt, man visste inte om det var livslångt och man visste inte heller om vaccination skyddade mot bältros. Dessutom var det en hel del "troligen", "förmodligen", "sannolikt", "antas" osv. Det var inte alls samma raka besked som med t ex poliovaccin.
    Det ställde jag i relation till vad man vet om genomgången infektion (livslång immunitet) och mortaliteten (låg, tolv fall på femton år i någon studie som jag inte hittar just nu).

    Fast nu har de ändrat informationen på både Vårdguiden och FHM, så nu är jag ännu mer kluven. Det ska inte vara lätt...
    Jag måste rätta mig själv från tidigare, vi har inte vaccinerat mot vattkoppor! Jag antog att det ingick i vaccinationsprogrammet... Nu blir jag fundersam på om det behövs.

    Läste hos FHM och de som rekommenderas vaccin är barn med nedsatt immunförsvar pga andra sjukdomar. Om de kommer fram till att det ska ingå i allmänna programmet kan man alltid ta det i efterhand.

    Allt som allt skulle jag nog inte vaccinera i nuläget om jag hade ett friskt barn, men om de kommer fram till att det ska ingå i vaccinationsprogrammet framöver skulle jag se till att mitt barn fick det åtminstone.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-05-13 09:45:19 följande:
    Oj, det låter inte kul. Skönt att ni är på förbättringsvägen. .

    Jo, det skulle ju snöa i ditt område. Skulle fortsätta tills imorgon, tror jag. Jäkla knepigt väder, tycker jag.
    Ja aprilvädret har dröjt sig kvar en månad extra i år! Men det talas om ett riktigt varmt år så jag antar att sommaren blir stekhet istället. De blev ingen promenad igår (noll ork) men jag får nog leta fram en varmare jacka om vi ska ut :s Och varma vantar!
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-05-13 09:58:29 följande:
    Det är helt i sin ordning, man kan inte minnas precis allt Glad
    Men nu när du säger det så minns jag att det var ännu en grej som fick mig att börja tveka för ett år sedan; om nu vaccinet är så bra som producenten påstår, och om vattkoppor plötsligt har blivit en så farlig sjukdom, varför ingår då inte detta i programmet i Sverige?

    Missförstå mig inte, är du snäll, jag tror inte på trams om allergier och autism och liknande, och när det gäller klart farliga sjukdomar (som difteri och polio) är valet ganska givet. 
    Men det här med vattkoppor känns lite tveksamt, tycker jag.
    Nej du slår mig inte som en foliehatt iaf x)

    Om de kommer fram till att det är bra att det ingår så finns det antagligen ett behov av det. Om de tycker att det inte behövs, ja då behöver nog inte "friska" barn ta det heller.

    Samtidigt får man fundera på hur stor risken är att man får vattkoppor eller bältros, eftersom man kan bli rejält dålig som vuxen.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-05-13 10:05:20 följande:
    Jo, vädret är lite knepigt, det måste jag säga. Undrar egentligen hur klimatet mår.
    Det här är det nya normala, det är helt klart. När jag var barn var det kallt på vintern, blött på hösten, plaskigt på våren och mer eller mindre varmt på sommaren, men nu flyter årstiderna ihop mycket mer.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-05-13 10:43:14 följande:
    Icke sa nicke, här är det torr, tråkig fakta, kritiskt tänkande och sunt förnuft som gäller.

    Jo, det är just den risken jag tänker på, och det är därför jag generellt är för vaccin - även om just min son överlever så kan sjukdom drabba andra väldigt hårt.

    Kom på var tankevurpan kom ifrån, förresten - den härrör från en vaccintråd från igår Glad
    Aha! :D Den där som fått feber efter vaccinationen eller har jag missat något?
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-05-13 10:52:53 följande:
    Nej, mamma som är skitförbannad - med all rätt - för att hennes partner plötsligt satt sig emot vaccination vid kontroll på BVC, och sköterskan hade tydligen bara vikt ner sig utan ett ord mer.
    Jaha den ja! Ja sköterskan hade åtminstone kunnat informera om vikten av vaccination, jag trodde de hade det i uppdrag men jag kanske har fel.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-05-13 11:04:44 följande:
    Tror också de har det, de ska följa rekommendationerna i alla fall och där ingår vaccination. Sedan får man väl ta det lite nätt och fint, men hon kunde väl ha frågat partnern varför han var emot det.

    (Möjlig) fun fact; jag frågade en av debattörerna om hennes källa till ett påstående, och det visade sig vara en bok utan recensioner och med anonym författare. Berättade detta för mamma, nämnde författarnamnet och hon sa "L R Svensson? Vem fan är det?" "Inte en aning", sa jag, "inte ens efter en halvtimmes hårt googlande".
    Haha jaa så kan det gå :) Vissa saker behöver man kunna ange källa kring, en som existerar alltså... Kan man då namnge både bok och författare borde den finnas att läsa om online också.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-05-13 17:59:29 följande:
    Eller hur.
    Själva boken existerar, den säljs både på diverse e-bokhandlar (även seriösa) och via intressehemsidor.
    Problemet - som tråkiga jag ser det - är att det inte går att kontrollera någonting; inte själva boken och dess innehåll, inte författaren och dennes eventuella kompetens på området, inte vem som är redaktör, inte vem som har kontrollerat uppgifterna och deras riktighet - ingenting.

    Så jag skulle ju akta mig för att ange just denna publikation som trovärdig källa i en diskussion om vaccin.
    Ja det blir ju lite dumt i sammanhanget. Bäst är om man kan hitta en text online, det blir lite svårt att sitta bredvid varandra och slå upp i en bok, såvida man inte fotar sidan rakt ur boken och visar, men det känns som överkurs för de flesta x)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-05-13 19:04:29 följande:

    Varför ska man ha så mycket att göra på sin lediga dag? Nu får jag äntligen varva ner i alla fall. .


    Man har aldrig så mycket att göra som när man är ledig!
    Litenmenhård skrev 2020-05-13 19:18:25 följande:

    Fast vilken plattform vi ska lägga upp det på har vi inte bestämt än.


    Kom ihåg att länka här så vi kan få ta del av det! :)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.