Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Cinnamonbun skrev 2021-07-02 09:33:45 följande:
    Åh nej vad tråkigt att du bokade av för att du känner dig osäker. Jag har tagit min första dos och kände absolut ingenting. Jag ser verkligen fram emot nästa dos så att man kan känna sig lite mindre orolig och kunna träffa lite människor igen! Sveriges Radio Vetenskapsradion har gjort en del bra reportage baserat på forskning om vaccinerna. Gå gärna in och lyssna och så hoppas jag du går och tar din spruta så att vi hjälps åt att få stopp på den här hemska och utdragna pandemin. Jag håller tummarna för dig!
    Vilken sort fick du, av ren nyfikenhet? Ja jag tycker också det är synd, jag vill göra det som är rätt för samhället, jag vill kunna röra mig med frihet, men samtidigt måste jag känna efter vad som är rätt för mig, och att gå omkring med ångest i en eller två veckor känns inte som att jag vill genomleva just nu. Jag behöver mer information först för att kunna känna mig trygg.

    Tack för tipset! Jag uppskattar det verkligen Hjärta
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-07-02 09:46:04 följande:
    Jo, biverkningar är ju aldrig roliga. Speciellt inte de allvarligare, även om de är mer sällsynta, men man kan ju drabbas av det med. Hoppas bara isåfall att man får en mild biverkning som inte håller i sig så länge. Det är väl bättre än att få Corona, men ändå.
    Ja det finns ingen som vet hur man mår av corona förrän man är där själv. Och en del dör, även relativt unga och relativt friska. Däremot är det en hel del som mår rätt dåligt av vaccinen, även om det är lindrigare saker så klart som feber och huvudvärk. Man får läsa på mer helt enkelt.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-07-02 11:29:01 följande:
    Jo, så är det ju. Jo, det får man göra. Synd bara att vaccinen ska ha såna biverkningar, men det är väl bättre än att få Corona, kan jag tänka.
    Jo det är väl det som är tanken!
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2021-07-02 13:45:19 följande:
    Jag fick Pfizer. Jag var mest nervös att det skulle vara mycket folk i kö och att en del skulle skita i avstånd?. Men det var urbra arrangerat med mycket personal och jag kände mig helt safe. Hoppas du kommer över din ångest, jag förstår dig och själva grejen varför du avbokade.Men lever du alltså så isolerat annars också? Inte bara under Covid?
    Ja faktiskt så är vi rätt instängda rent generellt. Våra bekanta i stan går att räkna på en hand, sammanlagt, och de umgås vi ju inte alls med nu så klart, vi har inga släktingar här (mina besöks 1-2 ggr per år), jag är tjänstledig ett år till och maken är arbetslös sedan ett par månader, annars träffade han ju några där dagligen samt åkte lokaltrafik hem (med munskydd). Jag är den som mest hämtar/lämnar på fsk. Vi går aldrig på stan eller restaurang, vi har en galleria jättenära men den vågar man ju knappt gå till nu, då är det munskydd som gäller och på tider då nästan ingen är där. Annars har vi två små matbutiker nära där vi oftast beställer mat för avhämtning eller så försöker man gå när det är färre kunder. Jo jag tycker nog vi är rätt isolerade som det är. Så här har iaf vårt liv sett ut i åratal, förutom att vi gick ut på stan, bio och restaurang några ggr om året innan vi fick barn, och att vi inte köpte mat med avhämtning förut. Gallerian besökte vi också oftare så klart men minimerar det nu iom corona.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-07-02 15:24:04 följande:

    Undrar om tio flyttkartonger räcker? *Mummel, mummel*.


    Det är alltid bra med ett par extra :) Då kan du packa luftigt så blir de inte så tunga heller.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-07-02 15:26:51 följande:
    Jo, där sa du något. . Om jag köper tjugo då? Så mycket grejer har jag ju ändå inte.
    Svårt att säga! Men även om du bor bara i en etta så kan det behövas. Du har ju kläder och sånt. Och så Torstens alla grejer förstås.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-07-02 16:34:48 följande:
    Ja, det förstås. . Just nu har jag en tvåa, men kommer antagligen att få en etta där. . Hoppas jag på för då ingår tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin och lägenheten är bra planerad, om man går efter tjejens lägenhet och det är en sån jag hoppas få. :s.
    Det låter ju jättebra! :D
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2021-07-02 17:17:55 följande:
    Jag förstår. Då är det kanske ingen större skillnad i hur ni lever. För mig är det en väldigt stor skillnad.
    Precis. Man skulle så klart vara mindre orolig om man behöver gå ut men annars inte mkt skillnad. Det känns ju jättedumt nu i efterhand att jag inte tog tiden för antingen måste jag vänta två veckor eller så får jag åka till grannstaden på onsdag (bokade den tiden för säkerhets skull).

    Vad kommer du göra när du är vaccinerad?
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2021-07-02 18:16:56 följande:
    Jag längtar efter att få träffa mina arbetskompisar och att resa. Om det så bara är en inrikes tågresa. Jag känner mig så instängd, har jobbat hemifrån i 1,5 år. Saknar friheten.
    Hoppas du får kallelsen snart då :)
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-07-03 07:35:12 följande:

    När jag flyttar sen, kan jag ta med mig mitt bredband, eller måste jag säga upp det och teckna nytt?


    Du borde kunna ta med det, förutsatt att stället du ska flytta till har samma teknik. Fråga på kundtjänst.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.