Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Här är vi alla vänner.

    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-13 19:11:28 följande:
    Ja, det är dags för tjock vinterjacka och lager på lager. Tack så mycket! 🙋🏻?♀️♀
    Emojisarna ändrade på sig efter inlägget skickades. Det skulle vara en kvinna som vinkar, inget frågetecken och bara en av de sista emojisarna. Nå ja, ta vara på vintersolen.Solig
  • fultextad användarhandbok
    Disa35 skrev 2023-11-14 12:34:50 följande:
    Citerar mig själv, för att maxa chanserna att få lite svar Glad
    Vilket land bor ni i och vad finns i Sverige som inte finns där?
    Disa35 skrev 2023-11-15 12:50:40 följande:

    Dagens fråga:

    Varför lägger man smutstvätt OVANPÅ tvättkorgen???

    Lever med tre män, två av dem gör detta, en av dessa är ingenjör. Så han kan göra ritningar, beräkna hållfasthet, osv. Men att lyfta ett litet lock, näe, det är bara för jobbigt Gråter

    Funderar på om man kan skaffa något system typ som i huset i Ensam Hemma - luckor, enkelt och smidigt och bra. Fast vi bor i lägenhet, på ett våningsplan...hmm...världens minsta centraldammsugare från överallt till tvättkorgen, kanske?

    Får fundera på detta


    Jag vet inte, men om det är locket som är problemet skulle man ju bara kunna ta bort locket, då hamnar ju kläderna rätt ner i korgen.

    Jo angående SVT-tråden, det blev bara ett inlägg, jag märkte också att den flippade iväg på helt annat håll.
  • fultextad användarhandbok
    Disa35 skrev 2023-11-16 07:52:08 följande:
    Vi bor i Lettland och det är mest mat och godis som iaf jag saknar från Sverige.

    OK, det där med tvättkorgen var menat som ett skämt, men det är svårt att uttrycka sarkasm/ironi i en kort text.
    Tycker fortfarande att centraldammsugare skulle vara superkul, frågan är bara om hyresvärden håller med Flört

    Eller hur. Synd egentligen, för det kunde ha blivit en väldigt intressant diskussion, tror jag
    Jaha Lettland, dit har jag varit, helt bra nog, men kanske att du kan göra en lista vad som finns i Sverige som du vill ha och som inte finns i Lettland. 

    Nå ja, det gick nog fram, det var nog snarare mitt svar som tog udden av det. Kör på det, hyresvärden borde förstå problemet och kan installera så att de leder direkt till tvättstugan.

    Det är så med flera ämnen, de hade kunnat bli intressanta, men så drar de iväg och en del ämnen drar till sig ett visst klientel för vilka det är viktigare att ha rätt än att komma fram till något. Då blir det liksom inte så mycket till debatt. Men det är okej ändå.
  • fultextad användarhandbok
    Disa35 skrev 2023-11-16 17:49:49 följande:
    Får nog göra det, ja. Alltså; godisbilar, Varma Koppen, lakrits, en Aladdin-ask kanske? Tyvärr har de slutat baka mitt absoluta favoritbröd därhemma Gråter
    Och en flaska grönsåpa också (måste klura ut om farsan reser med bara handbagage eller inte).

    Lungt. Men är det inte roligare om vi flyttar, och så kommer värden hit - gärna för visning - och så är det en massa enorma rör överallt? Skrattande

    Jovisst är det så, en del ämnen är som flugfångare på ett visst klientel. Tycker ändå att tonen har blivit bättre sedan jag var här sist.
    Förresten, är du från Finland, möjligen? 
    Det låter som en helt bra idé! Hemlandets läckerheter och fördelaktiga varor vill man ju så klart ha. Kanske att han kan ha handbagage för den sakens skull om du ersätter honom eller något sådant. Bröd är viktigt, kanske att du kan baka det på egen hand om du har kvar någon påse från det brödet så du vet vad det innehåller.

    Alltså det hade sett så där riktigt surrealistiskt ut! Kanske rentav något rör som sticker upp ur golvet också.

    Det är jag, äkta finländare, med svenska som modersmål, fast man hamnar ju allt som oftast att tala det andra språket med. Var det det jag nämnde tidigare angående historia som fick dig att tänka på det?
  • fultextad användarhandbok
    Disa35 skrev 2023-11-17 07:51:38 följande:
    Du skrev för ett antal inlägg sedan dels om att ni försvarades mot angrepp från Ryssland, dels att svensk och finsk historia är densamma eftersom det var ett enda land. Och då tänkte jag att du är nog från Finland Glad

    Har inget recept på det där goda brödet, det var lokalt köpebröd som de har slutat baka och sälja. Har ingen gammal påse heller. Men men, så kan det bli.
    Just så, det var helt rätt tänkt! Du kanske hittar ett nytt favoritbröd så småningom. Trevlig helg och så.
  • fultextad användarhandbok
    Freddie K skrev 2023-11-22 08:36:39 följande:
    Aye.

    Fast det här är en vänskapsdejt, men ändå. Det ska bli supertrevligt och jag ser väldigt mycket fram emot den. Skrattande
    Eurydike skrev 2023-11-22 20:13:14 följande:
    Det gör jag också! 😃 När du bjöd ut mig så ville jag såklart bjuda tillbaka. Dessutom måste vi ju hitta en ny favoritrestaurang åt dig! Hoppas du kommer tycka om stället lika mycket som jag gör 😋

    Vad fint, hoppas att ni får det riktigt trevligt!
  • fultextad användarhandbok
    Freddie K skrev 2023-12-12 16:05:32 följande:

    Jag sitter och filosoferar lite som jag så ofta gör. Tänk att du är en man på gatan och tänker att allt i livet är så stort, men ser man det från ett annat perspektiv så är människan så liten. Hänger ni med på vad jag tänker på?


    Öppnade dörrars möjligheter och stängda dörrars potential. En kalkylator kan bara visa nummer och siffror då dess sannolikhetspotential kollapsar till upplevelser i en observatör. En fil innehållande musik blir inte musik innan en medveten observatör lyssnar. Utan lyssnare är det vågor som pressar luften med olika mycket tryck, inget annat. Ljud finns inte utan lyssnare. Universum tid och rum, galaxer och existensen är något som uppstår i upplevare. Utan medvetna observatörer finns sannolikheter och potentialer, men inte det vi upplever. Därför är medvetande stort, det är allt. Antingen det rör sig om människor eller andra varelser. Fast den som vill kan försöka bevisa en observatörsoberoende existens.
  • fultextad användarhandbok
    Mortiscia80 skrev 2024-01-17 08:24:13 följande:
    De tittar på molnets storlek och så lär de utgå från sånt som regndroppar mm som samlas i dem. Dessa har ju en viss vikt även om de inte trillar ner på marken, så då kan man beräkna vikten. Hur exakt nära man kan komma vet jag däremot inte.
    Nandez skrev 2024-01-17 21:37:32 följande:
    Intressant😀
    Kasta upp en liter vatten i luften så stannar det inte där. Däremot går det så klart att skicka upp en liter vatten i atmosfären om man ställer en skål vatten ute i värmen. Då någonting är i atmosfären är vikten, under förutsättning att det styrs av jordens gravitation, lika med föremålets massa i relation till dess lyftkraft. Några reflektioner bara. 
  • fultextad användarhandbok
    Nandez skrev 2024-01-18 21:18:30 följande:

    Längtar efter våren, trött på kylan


    Det kommer, då släpper isen, flyttfåglarna återvänder, solen börjar värma, björkarna får musöron och kvällarna blir längre. 
Svar på tråden Här är vi alla vänner.