Inlägg från: Cinnamonbun |Visa alla inlägg
  • Cinnamonbun

    Här är vi alla vänner.

    Disa35 skrev 2020-11-29 13:11:36 följande:

    Glad Advent

    Precis fått upp allt, och det går inte att ha levande på soffbordet i år heller. Men men, det är tanken som räknas


    Små barn som leker med ljusen?
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2020-11-29 15:40:17 följande:

    Detsamma :) Jag har tagit fram en ljusstake iaf, det brukar jag inte ha men kändes rätt i år. Eftersom jag fortfarande är väldigt hängig så får resten vänta, stjärnorna kan jag ju plocka upp nästa helg om inte annat :)


    Krya på dig! Hoppas du är piggare nästa helg.
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-11-30 10:54:54 följande:

    Rättelse: han får naturligtvis inte leka med tända ljus, och jag blir inte glad om så sker.

    Men han går loss på de otända ljusen som en ångvält, och jag älskar honom ändå.


    Nä det tar några år innan man kan ha levande ljus så. Jag har inga småbarn längre, men en ganska vild katt. Så levande gran funkar inte!
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-12-02 07:54:47 följande:

    Allmän fråga; är det någon i tråden som tittar på julkalendern?


    Ja absolut, kan du se den?
  • Cinnamonbun
    Litenmenhård skrev 2020-12-02 07:59:20 följande:

    På tal om julkalender. Jag såg en norsk för många år sen. Kommer inte ihåg vad den hette, men jag tror den handlade om tre nissar som hade kraschat med sitt plan och skulle bygga ihop det igen. Någon som känner igen det?


    Tyvärr inte, men de svenska har jag rätt bra koll på.
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-12-02 08:13:11 följande:

    För en gångs skull är Svt på den generösa bogen

    Aningen kluven, men överlag positiv, fast jädrar vilken dygnskostnad Babben Larssons HVB-hem måste ha


    Hahaha, jo men huset är ju gammalt och slitet så hyran kanske är låg även fast det bara bor 2 barn där just nu
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-12-02 08:31:08 följande:

    Fast de har kristallkronor på vinden...jaja, vi får se.

    Fler frågor; hur slås mixern på av att tjejen stöter emot den? Varför har en snorrik familj på en herrgård 1920 levande ljus och fotogenlampor överallt? Varför tar de bara ett foto om året? Hur skulle ett svart hål ersätta fossila bränslen? Och om man har förmågan, tekniken och kunskapen att skapa ett svart i hål i sitt hemmalabb, i en gillestuga i ett radhus från 60-talet, borde då inte ett Nobelpris i fysik ligga rätt nära till hands? Då kan man väl bara skita i släktfejden?


    Hahaha, jag gillar att du söker logik. Men du såg inget konstigt i att själarna bytte plats genom att de nuddade vid det svarta hålet???
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2020-12-02 10:06:57 följande:

    Han har en syster! Det var hon som "hittade" honom, hon har tydligen redan sedan barndomen försökt tala om för skolan hur de har det men ingen trodde henne..... Jag vet inte varför hon inte ringt polisen tidigare däremot. Kanske var hon rädd att de inte heller skulle tro henne. Det hade varit nån slags eftersökning när han precis försvann men kommunen skyller på att det "hamnat mellan stolarna". Usch... Men jag såg en intervju imorse med en psykolog och han trodde att den här mannen skulle kunna återhämta sig ganska väl till ett liv i samhället eftersom han under de första 12 åren utvecklats i mer frihet. Man har ju viss förståelse för mamman så klart men det är ju tragiska livsöden, minst sagt.Ja! :) Jag såg första avsnittet igår, jag tyckte årets kalender verkade lovande så jag vill följa den. Första sedan jag var barn! Hoppas den blir bra. Det kliade lite i mig när de framställde ett svart hål som något slags tidsförflyttning däremot... Hade de tagit fram ett maskhål hade vi ju åtminstone varit lite närmare trovärdighet för min del. Men jul är väl inte direkt tiden för hårda fakta heller x)


    Det finns teorier om att svarta hål kan skapa maskhål.... Men jag tror vi får köpa magin som finns i kalendern utan att det är belagt på riktigt.
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-12-02 09:38:06 följande:

    Jag såg inget konstigt med att en garderob leder till en skog med lyktstolpar heller

    Nej, men dels är jag kanske aningen för bildad, dels följer jag en kanal på tuben, där de bl a recenserar filmer och sådant. Är väl lite skadad av det

    Förresten tål varken Greveholm eller Sunes jul någon närmare granskning - idag hade man nog inte klätt ut mamman till SS-officer


    Ja vissa filmer och serier åldras inte så bra, andra är tidlösa.
  • Cinnamonbun

    Godmorgon alla och glad andra advent! Skönt att du är bättre Mortiscia! Men synd om sonen blir sjuk igen. Jag sitter och väntar på att dottern ska vakna så vi kan titta på julkalendern ihop. Det är så mysigt

Svar på tråden Här är vi alla vänner.