Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    LMH, I need coffee, now! Jag lägger mig här och gapar så kan du bara hälla i kannan när det är klart. En skvätt mjölk också så jag inte bränner sönder halsen.

    @all
    Det har blivit dålig sömn i helgen och jaha, junior har haft feber och varit snorig så nu kommer väl, beroende på hur man räknar, antingen omgång sex (totalt) eller ett (för i år).

    Men jag ska äta rostade mackor med ost till frukost, det är riktigt gott ibland.

    Kylan slog till som en järnhandske i fredags men det har också ordnat till sig som tur är, vi behövde bara stödelda en dag. Jag är otroligt tacksam att vi har luftvärmepumpar som håller en hög lägstanivå på värmen åt oss! De fanns inte när vi flyttade in, då var det i princip eldning som gällde. Nu funderar jag mer på att installera solceller för elen blir å andra sidan mycket dyrare så klart, och det är en jättebra investering för oss, för huset och för miljön.

    Och kaffe. Det blir kaffe först.

  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-17 10:10:08 följande:
    *Häller i en kanna*. .

    Nej, är han sjuk igen? Finns det ingen ände på eländet?

    Jo, det har blivit kallt, men det ska bli mildare, har jag hört. Hoppas den här "vintern", för det har ju inte direkt varit någon vinter i år, är över snart!
    Ja man kan ju undra! Nog för att jag förstod att han skulle bli sjuk igen, vabruari kommer ju snart, så trodde jag väl att det skulle hålla längre än första veckan tillbaka!

    Här har vi redan lite bättre väder, jag passade på att titta på väderkartan i fredags och det var bara en liten köldknäpp som tur är. Vintern börjar ju inte förrän i januari numera för oss men vi vår se hur länge det håller i sig.

    Men vilka problem det är att skicka ett svar nu då! Systemet säger ifrån att jag inte får skriva samma sak så snart, men det fick jag redan första gången jag försökte skicka det här.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-17 13:26:06 följande:

    *Kastar ett getöga*.


    Jaha, nu får man tvätta håret igen....

    Hur går det med skrivandet?
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-17 13:36:36 följande:
    Ajdå. Någon liten herre som har spytt ner det?

    Jo, det går bra. Sitter med mina noveller just nu. . Skriver på den 50:e novellen. Känns som att jag har för mycket fritid. Flört
    Nej men jag fick ju det bannade getögat rakt i bakhuvudet x)

    Ok, bra att du fortsätter med dina texter :D Jag påbörjade en i somras men känner inget behov av att slutföra den, jag fokuserar hellre på de texter jag vill försöka få utgivna ett tag.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-17 13:45:24 följande:
    Haha, sorry. :s.

    Jo, det är ju bra. . Jag skriver mest för min egen skull, men jag har massa texter som jag ska lägga upp på min blogg. . Jag har övergivit tanken att få det utgivet. Känns som att på det här sättet så kan jag nå en större massa, även om jag inte tjänar några pengar på det, men det är inte därför jag skriver de.
    Det blir väl bäst så :) Det är ju för sin egen skull man ska skriva i första hand.
  • Mortiscia80
    Antonfranzen skrev 2021-01-17 15:16:42 följande:

    Hej! Hur gör ni hemmet för att hålla det rent och snyggt med barn i åldrarna 7-18? I min erfarenhet så blir det alltid stökigt, ingen ordning och reda, mycket tjafs om vem som ska göra vad. Diskmaskins urplockning, disk, rum som ska städas, handling, dammsugning, torka golv och så vidare.

    Det känns svårt att få barnen att hjälpa till av sig själv och göra det som en rutin och få familjen att samarbeta, lika dant med partnern, det är ojämnt med vem som gör hushållssysslor.

    Är det någon som har något tips på hur du gör eller vad du använder dig av?


    Med så stora barn skulle jag föreslå ett familjemöte där ni involverar barnen i lösningen. Förklara att ni vuxna inte orkar hålla reda på efter allihop utan att ni måste hjälpas åt. Fråga vilka förslag de andra har och använd de som verkar fungera för alla. Och ni vuxna måste så klart föregå med gott exempel ;)
  • Mortiscia80

    Ooookey, de senaste tre nätterna har jag fått totalt ca 17 timmar sömn så det kan bli en intressant dag! Jag stickade en mössa till junior igår kväll för de andra är för små eller för tunna, det blev dubbelt garn och dubbelt lager så nu känner jag mig nöjd med att han inte kommer att frysa iaf :D Nu återstår att göra vantar åt honom antagligen, de andra paren har gått och gömt sig.

    Värmen har kommit tillbaka, alltså runt nollan ute nu, och morsans räkning avskrevs. Nu står hjärnan still men jag vet att jag har massor att göra idag, egentligen. Ooookey, kanske en frukost först. Snygg tröja har jag på mig också. Livet kunde ha varit värre.

  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2021-01-18 09:48:27 följande:
    Men vad skönt att räkningen avskrevs! Varför sover du så lite? Är det för att sonen är sjuk?
    Ja, det var bra att slippa trassla med den :) Sonen blev faktiskt bättre direkt, det var bara en tillfällig dip, men han vaknar ju så tidigt! Samtidigt som jag är uppe sent, oftast pga att jag älskar att läsa x) Så han kliver gärna upp redan kvart i sex, imorse kvart över fem (!) men då sa jag åt honom att han fick gå och lägga sig igen, det var ju så gott som mitt i natten. Inte för att jag kunde somna om då.... x)

    Just det ja, frukost var det. Det kanske blir en tidig lunch istället. Jag måste tänka på vantar och en massa annat.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2021-01-18 10:27:41 följande:
    Förstår dig, skickar digital sympati - och bra att räkningen skrevs av, det var väldigt magstarkt av dem tycker jag.

    Skulle ha skickat lunch också om jag kunde
    Tack! Hjärta Ja människan har varit död ett halvår och räkningen var daterad sommaren -19, de hade kunnat låta bli.

    Tack igen :) Jag har matlåda till idag och imorgon minst, det brukar alltid bli lite över när vi gör middag. Det blev ingen frukost, glömde och gjorde en massa annat istället. Men nu vankas kyckling i sås med mango chutney och lite sambal :) Ris till det.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.