Inlägg från: Cinnamonbun |Visa alla inlägg
  • Cinnamonbun

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-11-20 17:45:40 följande:

    Jag måste få dela med mig. Idag när vi hade fredagsmys, som vi brukar ha, frågade en tjej mig:" Du, hur känns det att bli kysst?" Jag höll på att trilla av stolen, jag blev så generad och varför frågade hon just mig?. Jag sa att det var så längesen för mig att jag knappt kommer ihåg hur det känns, men att jag skulle tänka på det och återkomma med ett bra svar på måndag. Förhoppningsvis har hon glömt bort det tills dess.


    Hahaha men vilken rolig och klurig fråga att svara på! Jag tycker du ska fundera och svara henne på måndag. Jo du kan dela din blogg med mig om du vill.
  • Cinnamonbun
    Litenmenhård skrev 2020-11-20 17:45:40 följande:

    Jag måste få dela med mig. Idag när vi hade fredagsmys, som vi brukar ha, frågade en tjej mig:" Du, hur känns det att bli kysst?" Jag höll på att trilla av stolen, jag blev så generad och varför frågade hon just mig?. Jag sa att det var så längesen för mig att jag knappt kommer ihåg hur det känns, men att jag skulle tänka på det och återkomma med ett bra svar på måndag. Förhoppningsvis har hon glömt bort det tills dess.


    Hahaha men vilken rolig och klurig fråga att svara på! Jag tycker du ska fundera och svara henne på måndag. Jo du kan dela din blogg med mig om du vill.
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2020-11-24 22:20:28 följande:

    *släpar mig in*

    Här.... Typ.... Men ändå inte... Jag har legat dödssjuk sedan i torsdags, varit totalt sängbunden flera dagar, orkar fortfarande inte sitta upp mer än ett par timmar i sträck. Jag ska skicka in ett corona-test med posten imorgon. Jag är på bättringsvägen åtminstone! Men räkna inte med att se mig alltför mycket här de närmaste dagarna ändå, det beror lite på vad jag orkar. God natt folket.

    *släpar mig uppför trappan till sovrummet*


    Oj, stackars dig! Håller tummarna för att du kryar på dig snart.
  • Cinnamonbun

    På tal om julbord. En av mina döttrar har blivit vegan, så om ni har tips på god vegansk julmat så tar jag gärna emot

  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-11-25 12:57:35 följande:

    Kålrotslåda, eller griljerad kålrot. Eller varför inte karelska piroger? Ska doppas i mjölk med smält smör, men det går lika bra med kokosfett smält i havremjölk.


    Tack för tips! Vad är det inuti Karelska piroger?
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2020-11-25 18:49:50 följande:

    Kålpudding kan säkert vara gott :) Men det finns väl veganska alternativ till kött om man vill göra sådana rätter också? Jag har inte så bra koll på skillnad mellan veganism, vegetarianism osv. Vegansk Janssons finns ju flera recept på annars. www.landleyskok.se/recept/vegansk-janssons-frestelse


    Tack ska kolla det receptet. Det finns bra formbar vegansk färs som man kan göra köttbullar av. Sillen är lite svår att efterlikna. Vi gjorde någon slags inlagd aubergine till midsommar, men det blev ju inte samma sak. En vegan äter inget från djur alls, alltså inte mjölk, ägg, grädde, ost, smör etc. Osten är den svåraste att ersätta tycker jag. Den veganska osten funkar inte alls i matlagning tyvärr.
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-11-26 06:42:49 följande:

    Kan man lägga in tofu kanske? Har liknande kosistens som sill och smaken får man av ättikslagen och kryddorna - fast det kanske inte blir gott alls.


    Ja bra ide?. Tofu har ju ingen egen smak, jag ska kolla upp det.
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-11-26 08:04:25 följande:

    Gör det, fanns ett på Tasteline som verkade busenkelt.

    Vill du ha recept på piroger förresten? Ska nämligen dubbelkolla med mamma, för recepten på nätet verkar lite konstiga


    Ja tack gärna, jag samlar på mig olika recept nu så får jag se vad jag lagar till slut.
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-11-26 10:20:46 följande:

    Okej, nu så (efterinput av mamma):

    De svenska recepten på piroger är hyfsade, men det finns saker att anmärka på.

    Det ska vara minst 70% rågmjöl, eller helst bara rågmjöl.

    275 grader är på tok för varmt - det räcker med 185 varmluft eller 200 vanlig ugn. Då gräddar man pirogerna i 10-12 minuter.

    Man gräddar med bottenfyllning (vanligen risgröt), och så nyper man ihop kanterna innan gräddning, så att det blir som en kapsel med liten lucka mitt över.

    Efter gräddning doppar man pirogerna i varm mjölk med smör med hjälp av tång eller pincett - man håller pirogerna en och en i mjölkblandningen tills de är genomdränkta. Då lägger man dem i staplar i en form, lägger över bakduk och plastfolie, och låter dem svalna.

    Hon säger att det går lika bra med kokosfett och havremjölk


    Tack för experttips!
  • Cinnamonbun

    Glad första advent på er! Hoppas ni har fått upp lite stjärnor och ljusstakar och att ni har det bra. Jag fixade med det igår så jag kunde gå upp och mysa med ljusen tända imorse vid frukost.

Svar på tråden Här är vi alla vänner.