Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Cinnamonbun skrev 2020-12-18 19:13:30 följande:
    Oh en av min dotters favoritfilmer, jag har sett alla x antal gånger
    Kul! :D Jag var lite orolig att den skulle vara för en yngre publik men vi gillade ju The Hunger Games också :)
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2020-12-19 08:07:30 följande:
    Hunger Games är en av mina favoritböcker och filmer! Maze runner är inte lika stark tycker jag, men jag kikar för dotterns skull. Hoppas ni hade en mysig kväll. Nu ska jag titta på dagens julkalender.
    Filmkvällen är idag men det blir nog fint :) Man måste ju vårda relationen också mitt i allting.

    Har inte sett dagens avsnitt än men det blir nog bra!
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-12-19 15:17:10 följande:
    Har varit där en gång för cirkus 25 år sedan, åt väldigt god pasta på något ställe på huvudgatan och vill minnas att det var en fin stad. Skulle kanske åka tillbaka vid tillfälle - är det mycket gammalt kvar?

    Det blir ingen mobil här heller i brådrasket, det blir andra saker först - typ trafikvett, inte klappa främmande hundar, hålla sig undan missbrukare, inte göra narr av handikappade, lämna plats åt dem och åt äldre, osv. Jag vet inte, det känns som att skärmarna ersätter egen kunskap och sunt förnuft, och hur i herrans namn ska man klara sig om skärmen inte funkar? På tal om det, kan du inte spara viktiga saker på nätet? Typ Google-konto?

    (Kom på själv att det där med bivax inte var så bra, för vaxet smälter när man lagar. Fast köttet vi fick tag på kanske inte behöver bindas, det är ett lägg med ben och ett nackstycke som påminner om en liten filt - gud allena vet hur det lammet styckades)

    Nej, man måste ju inte det. Sedan kan man naturligtvis tycka olika, det är jag helt okej med, men det känns som att vissa ska tjafsa och hacka "bara för att". Det är rätt tröttsamt. Eller dessa som startar rättegång med ts, herregud... så våren var ju intressant.

    (Blir skitkul att en dag berätta hur man hanterade Corona här förresten: "Farmor, fanns det corona i Lettland?" "Jodu, det kan du skriva upp." "Var du rädd?" "Inte då, regeringen förbjöd oss att köpa bakplåtspapper på helgerna, och det gjorde susen!")

    Förstår precis vad du menar Jag har haft gymnasielärare som var guld, men de hade aldrig funkat med yngre elever. Varför skulle du gå föräldrakurs? Hur tänkte hon där?

    (Den här bittre läkaren hade nog rätt mycket nog med sig själv egentligen, adlig var han också. Och ändå bara lyckats bli urolog, vilket är lååångt ner i den medicinska hierarkin. Plus förfärlig syn på sjuksköterskor)
    Jag skulle säga att det gamla är kvar men det byggs mycket nytt :D T ex finns flera nya hus nära centralstationen, i riktning mot stan på vänster hand. Man lyckas på nåt sätt klämma in nya höghus lite här och var :)

    Bra prioriteringar iaf! :D Sedan är det bra att lära sig att leva utan mobil så man vet hur man ska ta hand om sig ifall man inte har den möjligheten (t ex nödsituation), eller bara en sån sak som "Jag har tråkigt, vad ska jag göra" utan att ta till en skärm. Men du har rätt, etik och moral luckras upp iom det allt lösare samhälle vi har och den moraliska kompassen snurrar hej vilt. (Nu låter man väl som en gammal stofil haha!)

    Jag är inte särskilt förtjust i de där lösningarna där jag måste förlita mig på en tredje part för att behålla mina saker. Det känns inte som att de är tryggade då, man tappar sina kontouppgifter eller nåt och även om sånt löser sig lätt (oftast) så har jag hellre något annat isf.

    Tanken med föräldrakursen var typ "Så här kan du främja ditt barns språkutveckling och utbyta erfarenheter med andra", fast det är ju därför vi går till logopeden i första början. Dessutom har jag läst läkarartiklar som säger att man ändå inte kan göra särskilt mycket för att skynda på utvecklingen. Jag tycker mest det är bra att få tips om att tänka på att fokusera på vissa saker han behöver lära sig, t ex lägesord. Att man verkligen tränar på sånt.

    Lycka till med maten :D Det blir nog gott i slutänden :) Du kunde inte få tag i vanligt jutesnöre? Sånt har jag för mig att man kan använda till matlagning.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-12-20 07:40:15 följande:
    Vi kommer nog över 8000 inlägg innan nyår om vi fortsätter i den här takten

    Ah, ok. Väldigt förtjust i gamla miljöer, stadskvarter, gamla industriområden och sådant. På väg hem från bröllopsmiddagen i våras stannade vi till på en innergård som en gång tillhörde ett kloster, och det var som att befinna sig mitt i tiden - jag kan inte förklara det riktigt, men det var magiskt, alldeles tyst och stilla.

    Gamla stofiler har rätt ibland de också Allvarligt, jag tycker gott man kan börja i den änden, med socialt samspel och folkvett, innan man kastar sig över gps-klocka och Tik Tok. Plus då hur man klarar sig på riktigt, utan skärm, om det krisar till sig.

    Vad med minneskort till systemkamera? Går att peta in i dator och sväljer massor eftersom de är tänkta för rörlig media som tar mycket utrymme.

    Jag tror ärligt talat inte att du behöver någon föräldrakurs, även om det kan vara trevligt. Jag tycker du verkar sansad och vettig med bra egna tankar. Fast det där med läge är viktigt - minns en tråd på detta ämne som var rätt rolig

    Det går nog egentligen att använda obehandlat lin också, båda tål värme och är slitstarka. Problemet är att de är tufsiga, så det kommer trådbitar i maten. Och nu får man ju som sagt inte köpa vissa saker på helgerna, eller de närmaste tre veckorna - vi höll nere den ack så berömda kurvan genom att förbjuda handel med bakplåtspapper, julpynt och aluminiumfolie...håhåjaja...
    Så blir det nog! :D

    Det finns mycket här som jag inte utforskat än! :) Synd att vi inte kunde ta en gemensam promenad och upptäcka staden tillsammans!

    Jag är för gammal för Tiktok och Snap och allt x) Har inte ens Insta, som ungdomarna kallar det haha :D Näe men jag har heller ingen jag känner som använder det så ingen större vits. Jag är glad att jag inte växte upp med skärmar, morsan sa tvärnej till allt utom TV. Jag hade så hemskt gärna velat ha ett Nintendo, det hade räckt för mig, men det är så lätt att fastna i det också.

    Ja det kan vara nåt, bra idé! :) Bättre än CD-skivor känns det som! Jag har USB också men de känns sköra på nåt sätt... Kan vara min inbillning.

    Inte jag heller ;) Jag försöker ta reda på så mycket fakta jag kan, antingen på internet eller böcker, eller hör med andra föräldrar hur de gör. Och så har man ju lite sunt förnuft.

    Mm, jag tänkte på jutesnöre sen, det är ju lite tufsigt det med. Inte så lämpligt. Men du handarbetar inte? Tänkte om du har bomullsgarn hemma så borde det gå bra. Ofärgat eller åtminstone vitt.

    Vilka udda saker att förbjuda, hahaha! :D Jaha, är det sånt folk prioriterar där du bor...? ;) Det finns kanske lite bättre åtgärder innan man förbjuder folk att köpa sånt som man har till matlagning :)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 14:40:05 följande:

    Nu tjötar ni för mycket. :-P. Får ju inte en syl i vädret.


    Shh! Du väcker Torsten, han har lagt sig i hörnet för en tupplur.

    Nu har jag gjort pepparkakor så det står härliga till! :D Jag använde två färdiga förpackningar deg så det blev ganska många x)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 14:49:29 följande:
    Haha. Förlåt, gubben. :-P. Ska försöka vara tyst.

    Vad gött. Du har inte vart och nallat av degen då? Jag har med pepparkakor. . På jobbet i fredags när vi hade fredagsmys så käkade vi pepparkakor. En kollega föreslog att vi skulle ha ädelmjukost på. Inget som jag provade, men de andra gjorde det och dem tyckte det var gott.
    Självklart tog jag ett par smakprov under tiden ;) Men jag maxade vad jag kunde få ut av den så den deg som blir över motsvarar en tumme i storlek.

    Jag har testat med ädelost på, har svårt att se tjusningen med det. Det var från tub iofs så kanske inte samma sak. Jag ska ha kristyr på mina när de svalnat ordentligt. Färdigköpt även den för jag är osäker på om jag kan göra en bra på egen hand.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 14:55:24 följande:
    Hehe, man måste få provsmaka ju. .

    Det här var också på tub. :-P. Det är väl nästan bara socker i kristyren? Fast jag vet inte hur man gör. :-P. Haha.
    Äggvita, en massa florsocker och lite ättiksprit :) Och färg om man vill. Kommer du ihåg kristyränglar?? Nu blev jag sugen att göra såna :D
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 15:14:20 följande:
    Aha. Ja, dem kommer jag ihåg. Hehe du får ge dig på att göra såna då. .
    Risken finns! ;) Men jag har inga bokmärken.... Idé för vad jag kan ta annars? Jag vill inte skriva ut bilder från internet med tanke på bläcket.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 15:41:50 följande:
    Hmm. Är det ingen som är bra på att teckna då? Fast det kanske inte är bra heller om färgen inte är ätbar.
    Bra tanke men det är nog som du säger... Fast jag kom på två saker. Antingen kan man ju skriva ut med gott om utrymme runt motivet så det inte hamnar kristyr där alls, eller så kan jag försöka klippa bilder ur årets kalender, den ska ju snart bytas ut ändå. Det ska ju vara lite tåligare papper helst.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 15:51:55 följande:

    Jag kom att tänka på en sak. Jag kollar på handboll och då slog det mig att hur kan idrotten fortsätta medan restauranger och sånt måste stänga ner?


    Bra fråga! Det är en sak att inte ha publik, men spelarna riskerar ju att smitta varandra.

    Nu ska jag göra kristyränglar ;) Det kanske kommer bild sen Tungan ute
Svar på tråden Här är vi alla vänner.