Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Disa35 skrev 2020-12-15 10:30:07 följande:
    Kanske det, han skulle nog ha en god chans. Det roliga var att han inte hade en aning om vem Michael Nyqvist var och därför inte begrep varför tjejen ville ha en selfie. Men så träffade han på mig, som kunde berätta det för honom

    Det är mycket mystik med matlagning Som varför den första pannkakan nästan alltid blir misslyckad, och hur ett litet vitkålshuvud kan öka i volym framför ens ögon.

    Framförallt kanske de kan ta tillfället i akt och få Ernst att ändra sig angående herrgården - borde räcka med en nystekt köttbulle

    Jag har råkat avslöja överraskning för gubben förresten, men han blev glatt överraskad
    Haha det är ju ändå rätt kul för honom förstås :D

    Det spelar liksom ingen roll hur mycket man än värmer pannan före så blir första pannkakan just bara pannkaka av allting... Men det där med kålen känns som att det är mest för att det blir så mycket att skära när man väl sätter igång x) Jag har iaf inte sett det själv, än.

    Ja jag undrar fortfarande hur allt det här har med Anna-Karin att göra... Och hur ska de kunna kommunicera nu när Rakel slet loss tapetbiten de brukade skriva på? Kommer text att dyka upp där ändå? Och så Babben... Haha :D Snart blir det en Swedish fika!
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-12-15 10:30:07 följande:
    Jag har råkat avslöja överraskning för gubben förresten, men han blev glatt överraskad
    Ja just det, vad var det för överraskning då? :D

    Jag har försökt hitta på nåt åt karln men det går seeeegt. Själv vet han inte alls vad han vill ha. Jag har en bok som jag köpt sedan tidigare åt honom, en påse speciellt godis och så har jag beställt kaffekapslar. Jag funderar på att försöka skriva ut bild eller text som man kan stryka fast på en t-shirt men det är svårt att fundera på ett motiv. Bild av sonen t ex blir ju max ett A4. Fast det kanske räcker...
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-12-15 11:16:56 följande:
    Det här blir lite långt:

    Lettland har nationaldag den 18 november, och jag bestämde mig i oktober för att överraska gubben i år. Så jag tränade in deras nationalsång på gehör, med hjälp av en Youtube-video och egen fonetisk text. Tanken var att i år skulle jag sjunga med strax innan midnatt, istället för att stå och humma förläget som jag brukar göra.

    Men så blev firandet inställt, och jag glömde bort alltihop.

    Igår kväll totalvägrade sonen att sova, han bara skrek och kinkade och gnällde. Det var på det där trotsiga viset, som till sist får en att vilja skicka ungen som paket till Uralbergen och sig själv under antaget namn till Costa Rica för att få lugn och ro.

    Det funkade millimetervis att sjunga, och efter att ha harvat igenom halva psalmboken, Bevare Gud vår kung, tre vaggvisor, Ur svenska hjärtans djup en gång, två skillingtryck och alla verserna i Du gamla du fria, då var man rätt mör. Då började jag sjunga lettiska nationalsången av bara farten, och du skulle ha sett gubbens min

    Du kanske kan tota ihop ett montage i Photoshop? Och så skriva ut det, abtingen som stryka på-bild eller som vanligt foto i fin ram.
    Haha vilken kväll, men så duktig du är :D Kul att maken fick höra den lite apropå så där bara! Har du bott länge i Lettland förresten? Är ert barn två/trespråkigt?

    Ja men ja.... Ibland tänker man så fyrkantigt. Man kan faktiskt skriva ut flera bilder liksom x) Har PS men det var länge sen jag använde det, jag kör extrem-basic med Paint för att ändra storlek mest om jag ska skriva ut foton. Gjorde det nyss förresten eftersom en av julklapparna norrut blir bild av junior i ram :) Det är till de allra äldsta, generationen emellan får varsin fotokalender som jag totade ihop på Önskefoto. Himla smidigt och snyggt!

    Hemma har vi en "kollage-ram" från Ikea, den hänger tom på väggen för vi har inte kommit längre. Vi gifte oss 2015 så snart blir det väl en bröllopsbild också! x) Jaja, vi har haft lite annat för oss emellan... Livet, typ.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-15 16:43:37 följande:

    Jag är hemma nu btw. Var är min röda matta, va? .


    Det är inte fredag än!
    Litenmenhård skrev 2020-12-15 16:34:30 följande:

    Förresten. Jag skulle behöva ett råd.


    Kör på :)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-15 17:37:27 följande:
    Tack för din input! . Jag dricker inte själv så all typ av alkohol går bort, men något ätbart kanske. Fast det är rätt svårt när hon har diabetes.
    Blommor och parfym går bort, parfym är så individuellt och även om blommor är fint finns det de som är allergiska. Köp med nåt slags snacks då, ett par påsar chips eller nåt annat gott :) 
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-15 17:47:29 följande:
    Ok. Det verkar inte lite "billigt" då med ett par chipspåsar? Fast det låter ju ändå som ett säkert kort!
    En påse hade varit billigt, två påsar och en dip är en helt annan sak :) Men köp isf lätt créme fraiche eller nåt ifall hon inte har hemma.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-15 19:17:08 följande:

    Dags att nanna, Torsten sover redan. Han snarkar som ett helt sågverk. Tänkte lägga en kudde i munnen på honom, men det är ju näst intill kannibalism. :-P.


    Hahahaha!!!!! :D
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-12-16 06:53:07 följande:
    Tack, tyckte mest det var en kul tanke Jag har bott här i drygt fyra år och läser halvhyggligt, skriver sådär och kan några fraser, inklusive en oförskämdhet på ryska Sonen är typ 4-språkig, och därför sen med talet. Oroar mig inte ett dugg, Olof Palme var trespråkig och honom gick det bra för.

    Bra ideer du har kommit på ändå, tycker jag. Och livet har en tendens att komma emellan - vi har sedan tre år en juicepress i hallen som är kvar i sin originalkartong
    Vår son är också lite sen, tvåspråkig. För mig går oron och lugnet i perioder. Vi har kontakt med en logoped för säkerhets skull men deras tester är alldeles för avancerade även för andra barn i den åldern. T ex bild av en flicka med ett tomt saftglas, då ska barnet förstå att hon hade saft där förut men att hon nu har druckit upp det. Ska man verkligen kunna tempus när man är tre år...? Min gissning är att det inte är vanligt iaf. Andra gånger misstolkar hon hans svar eftersom hon inte känner honom (t ex hur han gör när han vinkar hej då), hon frågar om föremål eller ord han aldrig råkat på förut osv. Så enligt henne är han ju jättesen men jag tar det med en påse salt. Man märker hans framsteg och det är huvudsaken.

    Juicepressen kanske inte var så viktig då ;) Jag hade en sån förut men använde den knappt ändå, det går lika bra med handkraft över en sån där topp :)

    Sonen är hemma idag, och resten av veckan, så det blev ett tidigt jullov. 40 graders feber inatt, nu på morgonen 37. Det är inte första gången det händer att han haft tillfälligt så där, funderar på om jag måste ringa en läkare men det går ju över så snabbt så det verkar inte vara något allvarligt väl? Vi fick en ordentlig sovmorgon åtminstone :)
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-12-16 16:23:34 följande:

    Sätter en tjuga på en pålle. Håll tummarna för mig.


  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-17 01:25:44 följande:

    Har ni märkt hur tyst det är här på nätterna. Ja, nästan fridfullt. Sen vaknar ni och det blir ett j*vla liv, haha! .


    Haha! :D
Svar på tråden Här är vi alla vänner.