Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Cinnamonbun skrev 2020-11-05 05:53:19 följande:

    Krya på er Mortis och Jonas! Jag trodde jag var på väg att få något igår, men idag känner jag mig som vanligt. Puh


    Tack så mycket :) Skönt att nån är pigg iaf ;)
  • Mortiscia80
    JonasSa skrev 2020-11-05 11:05:19 följande:
    Se i flera avsnitt åt gången, inte min grej. En bra film kan jag se den utan avbrott. Funkar om jag har sällskap men då är det fler faktorer som påverkar.
    Det kan jag göra om jag fastnar för en serie :) Men jag ser inte avsnitt på avsnitt och inget annat utan måste ju pausa ibland pga saker som händer irl. Film är lite annat, då planerar man så man kan sitta genom hela om man är två, om jag tittar själv kan jag pausa över natten t ex.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-11-05 15:34:16 följande:

    En kines för mycket


    Varje dag föds det en kines. Använd kondom! Varför är Kina så överpopulariserat? Har de inte hört talas om preventivmedel? Kina står för cirka en 6:e del av världens befolkning. Hur kan så många människor få plats i ett så litet land? De är packade som sillar. Jag tycker att nio miljoner människor är mycket. Tänk då cirka en miljard människor. Det är sjukt mycket. De skulle lätt kunna ta över världen om de hade velat. (Nu kommer mina konspirationstankar).


    Vet ni hur många kineser det krävs för att skruva i en glödlampa? Svaret är fem. En som skruvar i glödlampan och fyra som tittar på. Nej men allvarligt talat. Nu kom jag av mig. Låt mig få samla tankarna lite. Så där ja.


    Jag har inget emot kineser. Jag tycker bara att det är lite av ett fenomen att de är så många. De borde ha varit många redan från början när vi utvandrade från Afrika, fast det kan vi inte veta säkert så jag håller den frågan öppen för vidare diskussion.


    Tänk om alla kineser skulle få barn. Då skulle de vara två miljarder människor. Förutsatt att alla var kvinnor och i lämplig ålder, vad det nu ska betyda, men det funkar ju inte för kvinnorna kan ju inte befrukta sig själva så den teorin sprack. Det var inte så genomtänkt. Jag får skärpa mig!


    För mig så är det lite skrämmande att kineserna är så många för tänk om de faktiskt har tänkt att ta över världen. (Nu kommer mina konspirationstankar igen). De kanske bara bidar sin tid. De kanske bara väntar på rätt tillfälle att slå till. De kanske vill få resten av världen på knä och göra USA till sin bitch.


    Tänk på det för någonstans finns det en poäng, eller gör det det?


    Kina är faktiskt inte så överbefolkat som man kan tro :) Det var väl på 70-talet de införde regeln om max ett barn per familj, och tur var väl det, annars hade de varit många fler. Men tittar man på folktäthet ligger de "bara" på plats 58 av 197 länder, och då kan man samtidigt konstatera att både Schweiz, Italien, Nord- och Sydkorea, Tyskland, Storbritannien, Japan, Belgien och Nederländerna ligger högre på den skalan, men av de mer kända länderna ligger t ex Indien riktigt risigt till på plats 21 med mer än dubbelt så hög folktäthet.

    Sedan barnfrågan. Om det finns en miljard kineser och det är exakt lika många män som kvinnor, förutom att det så klart finns de som inte ens är i fruktbar ålder (barn och pensionärer) så skulle nästa generation bara bli hälften så stor. Ett barn per familj du vet.

    Kineserna försöker nog ta över världen, genom handel. De har kommit ganska långt. Det återstår att se hur det går framöver.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-11-05 16:25:19 följande:
    Oj, det var mycket fakta. . Som många av mina små berättelser så har jag inte så mycket fakta med utan försöker ha en lite mer filosofisk inriktning. Det jag gillar med mina texter är att få folk att tänka, vilket jag tydligen har fått här. .
    Haha jaa jag har en tendens att ta sånt väldigt bokstavligt :D Så man vet vad man diskuterar liksom.

    Sov gott :)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-11-05 20:58:59 följande:

    Fast jag har sovit ett par timmar redan. Har vänt på dygnet, hur jag nu lyckades med det?

    Oj, där nådde vi över 6000 inlägg! .


    Ja du undrade ju om vi skulle nå 6000 före jul/nyår :D Nu tar vi sikte på 7000!
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-11-06 08:16:41 följande:

    Guten morgen zusammen, Alles gut? .


    Morrn morrn Cool



  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-11-06 08:46:24 följande:

    Funderar på att åka till jobbet sen en stund.


    Bra gör det :) Kan vara skönt med en mjukstart. Första tröskeln är värst.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-11-06 09:10:32 följande:
    Den är bra. En av mina favoritlåtar faktiskt. .
    Jag hörde den på radion imorse, väldigt bra låt :D
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2020-11-06 18:40:55 följande:

    Glad fredag på er! Hur mår ni? Jag är glad varje dag som jag är frisk. Det är bara så trist att jobba hemma.


    Härligt! :) Jag är 98 % frisk idag, det är en lättnad :) Nu är jag jättetrött däremot och ska slänga mig i säng utan att ens läsa före tror jag.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.