Inlägg från: Anonym (Välhängd sverigedemokrat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Välhängd sverigedemokrat)

    Här är vi alla vänner.

    Trevligt initiativ - jag hoppar gärna in i gemenskapen. 

    Hej på er! 

    Glad

  • Anonym (Välhängd sverigedemokrat)
    Disa35 skrev 2020-03-25 08:59:46 följande:
    Håller med föregående talare Glad
    Tackar tackar....är det öppet spår vad gäller diskussioner här eller fokuseras det just nu på någon speciell fråga? Inte corona hoppas jag   
  • Anonym (Välhängd sverigedemokrat)
    Litenmenhård skrev 2020-03-25 09:05:30 följande:
    Det är öppet spår. Vi diskuterar allt från matlagning till Torsten och Corona och allt där emellan så det är bara att hoppa in. .
    Matlagning till Torsten låter mer intressant än Corona. Även om jag inte vet vem Torsten är eller vad han tycker om. Jag skulle satsa på något vegetariskt iom att jag försöker äta sallad allt oftare numera. Tycker Torsten om vegetariska rätter?
  • Anonym (Välhängd sverigedemokrat)

    En köttätande dammråtta? Väldigt speciellt och långt utanför min expertis. 

  • Anonym (Välhängd sverigedemokrat)
    Disa35 skrev 2020-03-25 09:27:17 följande:
    Av ren nyfikenhet; var drar du gränsen för vegetariskt?
    Mycket rimlig fråga. Jag drar gränsen rätt oprecist och utan väl underbyggd kunskap. Men jag inluderar inte kött, fisk eller fågel. Men däremot kan jag slänga med ett ägg. Gör inga som helst anspråk på att att jag har koll på vad den korrekta definitionen på vegetariskt är. 
  • Anonym (Välhängd sverigedemokrat)
    Disa35 skrev 2020-03-25 09:36:41 följande:
    OK. För min mamma äter fisk och ägg, men inget annat (dessutom är hon laktos- och glutenintolerant, det är bara diabetes som saknas).

    Om du ursäktar lite fördomar så här från ingenstans; varför är du vegetarian? Jag för min del kombinerar Sverigedemokrater med öl och grillade stekar, om du förstår hur jag menar
    Jag är nog inte någon renodlad vegetarian även om jag försöker äta vegetariskt allt oftare. Jag dricker gärna öl (det är väl vegetariskt?) samt kan slänga på en stek på grillen ibland på sommaren. Men jag mår bättre av en lättare kost med mindre rött kött har jag insett. Har förövrigt börjat grilla mer och mer grönsaker. Det är gott. Grillar jag kött är det helst kyckling eller möjligen kalv. Men som sagt - det är inte så ofta. 

    Har inga problem med fördomar så du behöver inte ursäkta dig. Vi har alla fördomar. 
  • Anonym (Välhängd sverigedemokrat)
    Litenmenhård skrev 2020-03-25 09:56:18 följande:
    Det jag vet om vikingar är att de kunde vara väldigt fasansfulla, men de hade också en annan sida. De var bönder och odlade saker och idkade byteshandel med andra folk, så att säga att de bara gick ut på korståg och skövlade är fel.

    Sen finns det ju de nordbor som är snälla. Vill jag tro i alla fall, precis som det är överallt.
    Får blanda mig in i vikingadisussionen här om ni ursäktar.

    Vikingar var inte ett folkslag utan ett yrke. Du valde att bli viking som alternativ till fiskare eller snickare osv. Såvida du inte var en träl. Vikingar var en kombination av handelsmän och krigare. När dom närmade sig en kust så gjorde man snabbt en analys av folkslaget som man var på väg att möta. Om dom ansågs vara starka, välbeväpnade och motsvara vikingarna i styrka och kraft så då idkade man handel med dom istället. Men om man istället konstaterade att stammen eller folket som man mötte var underlägset i styrka så krossade man dom med våld och gick på rövarstråt istället. Heroiskt och ädelt? Nja...inte direkt. Men dessvärre ett exempel på människans historia och natur. 

    De vikingar som reste i västerled (island, grönland, new foundland, storbritannien, frankrike osv) kom från dagens Norge och Danmark. Medans de vikingar som utgick från dagens Sverige reste i österled. Alltså Baltikum och längs floderna in i Ryssland. Vad jag förstått härstammar exempelvis namnet Ryssland från vikingarnas benämning av landet (Ros-land). Så har jag uppfattat det i alla fall.

    Ber om ursäkt för att jag klampade in. Men kunde inte låta bli. 

    Skrattande
  • Anonym (Välhängd sverigedemokrat)
    Litenmenhård skrev 2020-03-25 10:17:47 följande:
    Intressant.

    Ryssland betyder " De som ror", på ett ungefär. Det kommer från vikingarna.
    De som ror? Där ser man. Det visste jag inte
  • Anonym (Välhängd sverigedemokrat)
    Aniiee skrev 2020-03-25 14:35:46 följande:

    Jahapp, dag igen då..... Jag ska dra igång Raid och så ska jag sätta en rad på travet. Prata lite med chiliplantorna...


    Raid för mig är myrgift eller ngn form av insektgift. Håller du på med corona besprutning?
  • Anonym (Välhängd sverigedemokrat)
    Disa35 skrev 2020-03-26 08:37:38 följande:
    Kan inte klaga. Möjligen på att jag drömde och blev väckt (och därför inte fick se hur det gick), men så är det varje morgon.

    Du då?
    Det där är så jäkla irriterande. Hur många gånger har man inte försökt somna om snabbt i hopp om att lyckas ramla tillbaka in i drömmen för att se hur det går. Har aldrig lyckats. 
Svar på tråden Här är vi alla vänner.