• akalei

    Letrozol - följas åt 2020

    Hej hej, ny in i tråden här :) Ser fram emot att kunna dela tankar med några i samma sits när alla kompisar verkar bli gravida till höger och vänster och mest ställer ledande frågor om det inte är dags för oss snart...

    Är på min första cykel med Letrozol (enkeldos). VUL igår men har tyvärr inte fått önskat resultat ännu, bara en liten äggblåsa på 7 mm. Ska på återbesök om en dryg vecka, om det inte ser bättre ut då så blir det nog att starta en ny cykel med dubbeldos som jag förstod det. Känns segt att behöva vänta ännu mer, känns som allt jag gjort hela 2020 är att vänta på olika gynbesök och provsvar, typ...

  • akalei
    amandakollb skrev 2020-05-16 18:21:36 följande:
    Hej, välkommen!:) det är väldigt skönt att kunna dela alla tankar om resan mot graviditet, håller med! Mm känns som alla runtomkring en blir gravida så fort..

    Spännande! Hur länge har ni försökt? Hur gamla är ni?:)

    Väntan är det jobbigaste, att inte veta när man kommer få det efterlängtade plusset. Jag är på andra omgången med letrozol, dubbeldos. Första omgången reagerade jag bra så hoppas det blir samma denna gång. Hoppas det ser bättre ut för dig om en vecka, håller tummarna! Ska du också på vul måndag 25e?:)

    Tack :) Vi har inte försökt aktivt så länge, sedan i vintras bara. Slutade dock med mina p-piller lite "i förebyggande syfte" redan förra sommaren då jag hade hört att det kunde ta tid för kroppen att återställa sig. Så jag upptäckte liksom att ägglossningen inte fungerade innan vi hade börjat försöka. Dock har jag velat ha barn i flera år och senaste åren mest väntat på att min kille skulle känna sig redo, så jag var väl ganska less och otålig innan vi ens hade börjat... :/ Är 30 nu.


    Precis ska på vul igen den 25e. Du med? Vilken CD är det för dig då? Vet du varför äl stökar? (Har inte hunnit läsa igenom hela tråden ännu.)


    Har inte så stora förhoppningar om denna cykel, på senaste besöket sa gyn i princip att "sådana som jag" brukar behöva minst dubbel dos för att det ska funka. Men jag blir lite peppad av att läsa lite framgångsstories här t ex LucyLoos :) Vem vet, plötsligt händer det :)

  • akalei
    amandakollb skrev 2020-05-16 21:19:26 följande:
    Jag fick också vänta på min kille då jag kände mig redo innan han, väntade typ 8 månader och sen var han på att börja försöka :) vi har försökt sen i somras men då jag har väldigt oregelbunden och lång cykel sökte vi hjälp innan det gått ett år. Hade typ bara tre ägglossningar under den tiden, och när vi gjorde utredning nu i mars sa de att jag hade pco och fick dubbeldos letrozol och ovitrelle utskrivet direkt.

    Yes Jag ska också dit måndag 25e, då är jag på CD 13. Vilken cd är du på då? Jag är också 30 :) ja exakt, vi får hoppas det går lika bra för oss :D
    Ok, då verkar vi vara i väldigt lika sits! :) Har också haft pco-aktiga äggstockar på vul och det verkar va det som stökar till det. Vad skönt att du fick börja med dubbeldos direkt, verkar som det att det behövs om man har pco. 

    Den 25e är jag på cd 21, så ganska sent. Var ju där på cd11 och då hade det hänt väldigt lite. Känns mest som en formalitet att jag måste vänta tills 25e för att bevisa att inget hänt så att jag kan få börja med dubbel dos... :P
  • akalei
    amandakollb skrev 2020-05-16 22:07:07 följande:
    Ja verkligen! Kul o följas :) okej kan man börja direkt med dubbeldos om de ser att det inte hänt något på cd 21 eller måste du vänta tills du fått mens för att börja om med letrozolen?:) får du ovitrelle också?
    Vet inte riktigt, men jag tror att de vill sätta igång en mens först då (fick göra det med Provera inför försök 1). Har inte fått Otrivelle ännu.
  • akalei
    Bellanlover skrev 2020-05-21 20:31:48 följande:

    Fick blödning i tisdags. Blödde även igår ons men idag torsdag har blödningen avtagit och det är väldigt lite blod?? Kan jag ändå ta letrozol trots att blödningen typ avtagit? Letrozol cd3-5 är det som gäller. Har oregelbunden mens och brukar vanligtvis ta provera för att ens få mens/blödning men nu kom det en spontant..


    Jag tror också som MammaMadde03 att det är ok om du har uteslutit graviditet. :)
  • akalei
    EmiliaEngel skrev 2020-06-08 12:12:00 följande:

    Nu har jag varit på vul. Den 29:e maj fanns ett ägg på 15mm idag var det 25mm. Gyn tyckte det såg ut som det höll på att lossa NU. Fortfarande ganska tunn slemhinna men han hade hopp! :)


    Va kul med bra resultat! :) Hur tjock va slemhinnan?
  • akalei
    Rbcc93 skrev 2020-06-08 17:13:24 följande:

    Hej, Alla :D

    Jösses vilken tråd det var här. Vörjade följa lite smått när den var relativt ny men nu har den ju verkligen exploderat. Jag tappade tråden lite ett tag, så har inte hängt med i allt. Men jag har denna månad gjort min första behandling med Letrozol. Är på cyklusdag 12 idag. Min gyn sa att äl inte fanns och att det skulle hjälpa , men han gav mig 8 veckor. Ordagrant "om du inte blir gravid på 2 månader nu så får du IVF". Jag blev jätteförvånad över att han bara gav mig 2 månaders försök, har ju hört att folk håller på läänge. Min första tanke var "säger han 2 månader för att han egentligen ser att det inte kommer gå å vi egentligen har lite kort med tid och han vill att vi ska se att han i alla fall har försökt?".

    Sånt här är så läskigt tycker jag, går runt med frågor i huvudet hela tiden...


    Hej och välkommen tillbaka :P
    Oj vilken konstig kommentar från din läkare? Nu vet jag visserligen ingenting om din bakgrund men det låter väldigt flummigt?
  • akalei
    Evelynite skrev 2020-06-16 13:07:20 följande:
    Det känns sådär inför vul, känns nästan som ett gravtest haha. För om det inte växer något vill man ju bara att mensen kommer .. Men har rätt ont så hoppas det händer något!

    Fick reda på att min svägerska är gravid (v.10). De har försökt i över 1 år så är så glad för deras skull men kan inte hjälpa att bli ledsen. Och känner mig så dålig för att jag blir ledsen. :( 
    Håller tummarna för bra besked imorgon! <3

    Jag har vul på torsdag, det är då cd10, är ganska nervös och orolig över att inget ska ha hänt. Har inte svarat så bra på behandling hittills, denna omgång testar vi högre dos än tidigare. Så det kan verkligen gå hur som helst. :/

    Ja usch det är jobbigt när folk omkring en blir gravida, särskilt i de fall då det verkar ha gått väldigt fort.. Men jag försöker att inte ha dåligt samvete över att jag blir ledsen. Man är ju bara människa liksom och man måste vara snäll mot sig själv. 
  • akalei
    Evelynite skrev 2020-06-16 20:25:36 följande:
    Tack! :) 

    Okej, är det pga Midsommar som ni tar VUL cd10? Hur många omgångar har du kört, och kör du dubbel dos nu? 

    Ja, precis. Känns lite bättre och tänka så, att man inte är mer än människa. Tack! 
    Ja precis, blev lite krock med midsommar så fick bli vul redan CD10.
    Det är min andra omgång av Letrozol, första gången med dubbel dos. Fick inte ägglossning på enkel dos.
  • akalei
    Evelynite skrev 2020-06-17 08:26:57 följande:

    Okej! Tog du blodprov förra omgången? Råkar du veta vad du hade för progesteronvärde? 

    (Jag är lite osäker på om jag hade ÄL förra månaden nämligen, så försöker ta reda på vad andra har haft som räknats/inte räknats som ÄL enligt deras läkare. Jag tror jag hade lite lågt). 


    Aha, nej tog inget blodprov, äggblåsorna var så små på VUL och visade sedan ingen tillväxt alls på 10 dagar så det var tydligt att ingen äl var på gång.
  • akalei
    Evelynite skrev 2020-06-17 11:27:42 följande:

    Okej! Då håller vi tummarna för dig imorgon. 

    Jag är lite i chock. Vulen idag visade en äggblåsa var på 24,5 cm (cd14). Antingen har den precis släppt eller håller på att släppa precis nu. (Förra cykeln fick jag ÄL CD19)Trodde jag tempade fel imorse när jag hade så låg temp men tydligen så stämde det. 

    Nu är det bara den långa väntan kvar.. 


    Wow vad kul, 24,5 är ju jättebra. Ni får fira lite hemma ikväll :) Man ska glädjas åt alla steg som för en närmare målet tycker jag :)
  • akalei
    Evelynite skrev 2020-06-18 20:50:05 följande:
    Hur gick det på ditt vul idag akalei? :) 
    Vad omtänksamt att du kom ihåg och frågar :)
    Lite oklart resultat på VUL idag, hade flera folliklar på ca 8-9 mm men ingen som har stuckit iväg över 10mm vilket är vad som är önskvärt som jag har förstått det. Min gyn hade förvarnat om att CD10 är lite tidigt och att det inte är säkert att man kan dra så mycket slutsatser. Så jag får vänta på återbesök i början på nästa vecka. Åh jag hoppas verkligen att det bara var lite tidigt och att de inte stannat av där. 
  • akalei
    amandakollb skrev 2020-06-18 21:42:15 följande:
    Jag tror som jag skrev i andra tråden att det bara är tidigt!:) är det på måndag du ska dit, cd13?
    Ja jag hoppas det :) Hade varit nice bara om någon var någon ynka millimeter större, för den där 10mm-gränsen verkar vara det kritiska, typ om de stannar av i tillväxt så är det alltid innan 10mm. Menmen, får hålla tummarna :)
    Det blev på tisdag, CD15, pga ledighet/stängt på måndag.
  • akalei
    Evelynite skrev 2020-07-07 09:38:12 följande:

    Tack!

    Jag tog ett digitalt test igår, och fick en chock när jag fick se ?gravid 2-3?. :)))


    Grattis!!!!
  • akalei
    EmiliaEngel skrev 2020-07-22 13:37:24 följande:

    Är det någon kvar här tro?

    En uppdatering från mig.

    Var hos gyn idag cd13. En äggblåsa på vardera sida 16mm och 17mm, slemhinna på 7mm. Ägglossning typ på fredag. Är grymt taggad och försöker förbereda mig mentalt på att det kan bli tvillingar om det vill sig O_o


    Ja jag hänger kvar här, varit lite mindre aktiv bara.
    Grattis till det fina resultatet, håller tummarna att de tar sig nu :)
    Haha jag har tänkt på det där med tvillingar ibland, känns ju lite smått panikartat men man tar ju vad man får tänker jag :P

    Själv käkar jag Letrozol trippeldos just nu, så får vi se om det funkar... Har tyvärr känt av en del biverkningar denna gång (trött, håglös, etc) men håller tummarna för att det ger med sig snart.
  • akalei
    EmiliaEngel skrev 2020-08-08 08:57:57 följande:
    Gjorde ett test nu på morgonen som var negativt, möjligen ett "spökstreck". Ingen mens, ingen mensvärk än. Så är bara att avvakta och se.
    Vad synd, men som ni skriver är det ju inte över förrän mensen kommer, håller tummarna att det tagit sig ändå :)
  • akalei
    Lillie1 skrev 2020-09-13 20:50:30 följande:
    Tack!!

    Har försökt sedan september förra året så precis ett år nu. Har dock inte någon egen ägglossning så gjorde en utredning redan i juni och fick testa letrozol under sommaren medan de hade semesterstängt. I augusti var vi tillbaka för provsvar och sambon visade sig vara ett riktigt praktexemplar (trots mängder av snus och kaffe). Hos mig var allt toppen förutom ett rekordhögt AMH >20..

    Läkaren frågade lite fint om vi ville ha remiss för IVF om det skulle bli aktuellt längre fram men tyckte vi skulle ge letrozolen en chans till i högre dos, så där är vi nu.

    Så skönt att få skriva av sig här inne, vet att många hävdar att vi bara är i startgroparna och att det är ?för tidigt? för mig som är snart 33 att oroa mig, men det är inte så lätt att ta det lugnt när det enda man vill är att få den där efterlängtade lilla bebisen..
    Välkommen hit! Jag har också sjukt högt AMH på 18. Man svarar inte alltid så bra på Letrozol med så högt AMH men jag fick till slut ägglossning på trippel dos.

    Ja det är skönt att få skriva av sig :) Verkligen svårt att koppla bort bebislängtan. 
Svar på tråden Letrozol - följas åt 2020