Inlägg från: Anonym (komigennu) |Visa alla inlägg
  • Anonym (komigennu)

    Letrozol, PCO

    Hej!

    Jag hoppar in här i gruppen då jag känner att jag passar in. Har PCOS och har behandlats med dubbeldos letrozol i två omgångar nu sen i mars. Tog ovitrelle enligt ord av läkare på cd 14, den 21/4.

    Nu är det så att jag smygtestat med gravtest, i syfte att se när spurtan gått ur systemet, och sedan cd 5 har dem varit helt blanka. Men igår, 10d+10 timmar efter sprutan fick jag svagtsvagt positivt test. Idag 11 dagar efter rutan tog jag digitalt som visade "Gravid 1-2 veckor". 


    Vad tror ni? Har läst en hel del tveksamheter angående hur länge ovitrelle sitter i här. Men vore ju lustigt om plusset plötsligt kom tillbaka? Tagit ovitrelle 4 gånger i mitt liv, och alla gångerna har tester varit blanka efter 5-7 dagar..


    (tillägg: blev gravid efter andra omgången letrozol, men det slutade tyvärr i ett MA i vecka 8, i januari 2020)..

    Vill så himla gärna tro att detta är sant nu.

    Kramar till alla!

  • Anonym (komigennu)
    amandakollb skrev 2020-05-02 07:55:36 följande:

    Tycker absolut det låter som du är gravid, grattis!!:)


    Här är tester från igår, första ett testa tidigt test och det andra ett vanligt test från RFSU. Tack! Hoppas nu detta håller i sig! ??

    Hoppas för tur för er andra som inväntar testdag!????



  • Anonym (komigennu)
    amandakollb skrev 2020-05-02 09:02:58 följande:

    Hejhej, visst var det någon här som har tagit ovitrelle och även tempar? När har tempökningen kommit?

    Hur sent kan äl komma efter ovitrelle? Har liksom gått fem dagar sen jag tog sprutan och ingen hög tempökning fortf :(


    Har aldrig tempat, så vet inte riktigt vad det innebär om en temphöjning inte inträffar. Kan du ha missat den? Eller ska höjningen vara en längre stund?

    Kan du inte be om att få ta ett progestoron-blodprov i veckan? det visar om ägglossning har skett.
  • Anonym (komigennu)
    amandakollb skrev 2020-05-02 09:50:05 följande:

    Jag ser absolut streck! När har du bim? Tack, men är helt uppgiven nu :(


    Åh, hoppas det håller i sig denna gång!

    Jag har BIM på torsdag.

    Förstår de.:( Man blir galen av ovissheten.

    Men tycker verkligen ett progestoronprov hade varit på sin plats, då vet du hur de än må gå att du ägglossade. En skön känsla att veta att behandlingen gav resultat.
  • Anonym (komigennu)
    amandakollb skrev 2020-05-02 10:06:37 följande:

    Åh gud vad spännande, jag tycker det ser väldigt lovande ut :D

    Tempen är låg under follikelfasen mellan mens och äl, och sen när man haft äl så är tempen hög mellan äl och fram till mens. På så sätt kan man se med säkerhet att man haft äl om tempen höjs. Och nu när jag inte fått temphöjning än så tror jag inte att jag haft äl :(

    Ja får ringa dit på måndagmorgon och be om ett sådant prov :/

    Har du fått några biverkningar av ovitrellen föresten?


    Tack! Hoppas verkligen de går vägen nu????

    Då är jag med. Den ska ligga kvar så högt efter ÄL alltså. Ingen kort topp som med LH-stegringen då.

    Ja ring och kolla om de, hoppas de trots allt ändå varit en ÄL. Håller tummarna.

    Fick väldigt mycket biverkningar första gången jag tog den. Extremt ömma bröst i 5 dagar efter sprutan och mådde inte så bra, kände mig yr/sjuk.

    Men de andra tre gångerna har de minskat oerhört, denna gången hade jag absolut inga biverkningar alls.

    Däremot känner jag av ägglossningssmärtan väldigt väl, men de beror nog inte på Ovitrellen, för den kommer redan dagen innan jag tar sprutan och samma dag när jag får positivt på ägglossningstestet, (först då jag tagit Ovitrellen).
  • Anonym (komigennu)
    Obalem skrev 2020-05-02 10:04:38 följande:

    Grattis!!! Lycka till :D


    Åh tack! Håller tummar och tår nu.
  • Anonym (komigennu)
    amandakollb skrev 2020-05-02 11:47:17 följande:
    Hoppas jag med, såg du var inne på din andra omgång med letrozol och ovitrelle, så kul om du plussat nu, då får jag också hopp :D

    Ja jag tror också jag har de, blir typ yr varje gång jag ställer mig upp, och har allmän sjukdomskänsla :/ och supertrött hela tiden. Har också väldigt ömma bröst sen sprutan.

    Hm jag tog aldrig några äl-test utan när jag var på ultraljud såg läkaren två mogna äggblåsor på 20 och 16 mm och då sa hon att jag kunde ta sprutan direkt. Så vet inte om det har med saken att göra, att jag inte hade positivt på äl-test innan sprutan?! :(




    Testen tagna i morse, 12 dagar efter sprutan, nu något starkare. Vågar mig på att tro helt tro att det är jag som producerar hcg och att de inte är några rester från sprutan! Nu ska det bara hålla i sig, hela vägen denna gång! 

    Åh förstår dig! Vet känslan. Tyckte de va aslusigt att. biverkningarna försvann de andra gångerna jag tog rutan sen :o men de är väl bara positivt antar jag!

    * Hm okej, olika råd från läkare då. Jag va inne på cd12 och kollade, hade då en äggblåsa på 23 mm. Hon sa att jag skulle testa med ägglossningstest två dagar framåt och skulle jag få positivt skulle jag ta sprutan, och om jag inte fått positivt inom två dygn skulle jag ta den i iallafall. 


    Jag tror däremot inte det ska ha någon större betydelse om man tar sprutan innan positivt på ägglossningstest, utan viktigast är nog att äggblåsan är i en tillräckligt mogen storlek. Vilket jag ändå tycker att din va!

  • Anonym (komigennu)
    Anonym1Ha skrev 2020-05-02 18:53:00 följande:
    Åh va spännande!! Håller tummarna att det visar så för att det är en graviditet och att allt går bra denna gången för er <3 uppdatera oss gärna!! Behöver höra lyckliga historier!!

    Tack fina du! Det hoppas vi med, håller alla tummar vi har.
    Fick ett något starkare test idag, 12 dagar efter ovitrelle, så vågar mig nog på att säga att jag är gravid. Kom igen nu, säg att de håller hela vägen denna gång!


    Hur går det för er? Vart i cykeln befinner ni er?

  • Anonym (komigennu)
    Obalem skrev 2020-05-03 09:17:28 följande:


    Detta är morgonens! Vågar inte tro på de ändå :(

    Visst ser man ett svagt svagt streck! När hade/har du BIM?
    Vilka tester använder du och har du provat att testa med något annat test alt ett digitalt test?

  • Anonym (komigennu)
    amandakollb skrev 2020-05-03 08:45:59 följande:
    Wow stort grattis!!! :D så kul! Nu får jag hopp att det ska funka för oss andra med! Har du några symptom ännu?

    Ja precis, och 20 mm borde ju va rätt bra! Och hade fin slemhinna på 9,5 mm och hade två dagar innan jag tog sprutan massa äl-flytningar så fattar inte varför sprutan inte funka för mig :( har redan gett upp denna cykel, får hoppas på nästa ist! Ska ringa till kliniken imorgon och be om ett progesteronprov iaf :)
    Jag har samma värk i livmodern som jag fick förra gången, det liksom "stramar" där nere, framförallt i vissa rörelser, inte molvärk som vid mens, utan en annan sorts känsla. Sen har jag börjat få lite ömma/större bröst. Kanske en liten tendens till illamående, men absolut inget jag hade tänkt på om jag inte visste om att jag plussat. Har BIM på torsdag 7/4. 

    Har hört om några som inte fått ägglossning trots spruta och mogna ägg. Men dessa personer har fått en lyckad behandling senare. Så oroa dig inte, tycker de låter som du har svarat bra på behandlingen trots allt, och ge inte upp, kanske är de något fel på tempen/eller så har du ägglossat trots icke temp-stegring, konstigare saker har nog definitivt hänt! Men ett blodprov skulle nog vara skönt för dig, så kan du veta med säkerhet om du ägglossat eller inte. Håller tummarna för dig!
Svar på tråden Letrozol, PCO