• S23

    9 månaders sover dåligt

    Hej! Känner mycket igen mig i det du skriver.

    Gällande dagsömnen kan jag bara ge ett tråkigt råd. Och det är tyvärr att helt enkelt alltid ligga med barnet så att det får sova sina timmar.

    Har du koll på barnets sömncykler? Min dotter sover i 30 minuters cykler och de gånger jag verkligen inte har lust att ligga kvar så har jag stenkoll på när hon somnat och går tillbaka när det gått 25 minuter och ligger bredvid henne i 10. För att sedan kolla tillbaka igen fem minuter innan nästa halvtimmescykel gått. På så sätt vaknar hon inte till när en sömncykel passerat.

    Annars kanske ett alternativ är att gå ut med barnvagnen. Min dotter har sovit bra då men barnvagnen har isf varit tvungen att rulla.

    Angående natten så har vi haft liknande perioder som du och tyvärr har det för oss bara varit att vänta ut. Vår dotter sover inte heller bättre i egen säng utan sover i princip alltid i vår. Just nu har hon en period när hon måste sova PÅ mig. Hon är alltså snart ett år. Periodvis sover hon dock i sin egen säng som står med avtagen sida mot vår.

    Forskning visar att det är bra för barn att sova med sina föräldrar tills de är 3. Betydligt lägre halter av stresshormon hos de barnen. Så ta inte åt dig av de som anser att barn måste sova i egen säng

  • S23

    Det vanligaste rådet för att bryta rutin är att att väcka barnet innan det själv vaknat. Har dock inte funkar för oss. Men kanske kan det hjälpa för er att typ byta blöja en halvtimme innan den tiden barnet brukar vakna? Då

    Kanske hen sover igenom den tiden hen brukar vakna

Svar på tråden 9 månaders sover dåligt