Inlägg från: LillaStumpan0 |Visa alla inlägg
  • LillaStumpan0

    Letar recept på fruktmousse med endast äggvita!

    Hej,

    Ska du göra en vanlig tårtbotten?

    Tänk i så fall på att tex smör innehåller mjölkprotein. Byt bara ut mot mjölkfritt smör.

    Vg. Moussen så kan du bara byta ut grädden mot soyagrädde. Har fungerat när jag gjort till min son som är så väl äggallergiker som mjölkproteinallergiker.

    Gjorde själv vitchoklad mousse till nyår.

    Veganskchoklad, alpro soyagrädde och vegansk färskost.

    Likaså funkar det klockrent med ?frozen cheesecake?.

    Visst är det lite trixigt innan man lärt sig vad man ersätter med - men så otroligt uppskattat av dem som är allergiska när någon engagerat sig för deras skull.

    Det värmer i mitt hjärta att läsa att du tänker på din nya kollega, och inte vill göra skillnad på det du serverar dem, så fint gjort!

    Lycka till!

  • LillaStumpan0
    K Kalle skrev 2020-01-04 19:31:55 följande:

    Sojagrädde är inte gott. Jag vill inte byta ut något i moussen utan ha ett recept där det inte alls ska vara grädde.

    Jag har ett gammalt recept på tårtanslag från 90-talet där det ska vara margarin i smeten och då är det lätt att bara ta mjölkfritt. Det är fyllningen som är problemet. Jag hittade, och testade, ett recept på citfonmousse för ett par år sedan som bara innehöll ägg, citron och gelatin men kan inte hitta det nu, och jag tror att jordgubbs- eller hallonmousse är godare.

    Veganchoklad är inte heller gott. Nu tål hon spår av mjölkprotein så Lindts 70%iga choklad funkar!


    Svårt att veta vad varje individ ?tycker om? eller ej!

    Vill bara poängtera att våra efterrätter har varit mycket goda, även om du personligen inte tycker om soyagrädde eller veganchoklad. Vårt barn tål som jag skrev inte heller ägg - så utbudet är än mer begränsat när vi bakar. Han fullkomligen älskar Veganchoklad och vet inte vad vanlig grädde är. I bakverk upplever jag inte att skillnaden är så pass stor, även om jag personligen väljer vanlig grädde framför soyagrädde om den ska serveras ?ren?, men här hemma är det inte ett alternativ som du förstår. I bakverk likt dessa har jag inte upplevt det som ett problem dock att byta ut grädden mot växtbaserad.

    Du har ju större möjligheter vg utbud än vad är van vid att söka recept utifrån, så jag hoppas du finner det du söker och tycker om.

    Lycka till!
Svar på tråden Letar recept på fruktmousse med endast äggvita!