Inlägg från: Anonym (Tess) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tess)

    Bra ålder för att bli förälder?

    Jag var 36 år när jag födde mitt första barn. Jag hade inte planerat att jag skulle vänta till den åldern med barn utan det bara blev så eftersom jag var 33 år när jag träffade min sambo som är mitt livs kärlek. Ville också ha utbildat mig och etablerat mig på arbetsmarknaden inom min bransch innan jag skaffade barn.

    Fördelen med att skaffat barn sent är att jag har en stark ekonomi, en bra pappa och en attraktiv man som livskamrat. Jag har kunnat vara föräldraledig länge och gett mycket tid och uppmärksamhet, köpt allt vi behövt utan att känna stress eller press, är också väldigt trygg i mig själv och mitt föräldraskap och vet mycket om hur livet och världen fungerar genom min livserfarenhet.

    Nackdelen är att jag är mer trött än yngre föräldrar av vaknätter och att jag kommer vara äldre när eventuella barnbarn kommer och kanske inte få vara med mina barn och eventuella barnbarn i livet lika länge som en yngre förälder hinner vara med. Jag kommer inte heller hinna/orka skaffa lika många barn som jag hade hunnit med om jag vore yngre när jag skaffade mitt första utan det blir nog inte fler än 2 då jag inte känner att jag kommer orka vara gravid och samtidigt 2 barnsmor med små barn vid 40.

Svar på tråden Bra ålder för att bli förälder?