Vad blir det för mat?
Skaldjursås med pasta blir det idag. Mums :)
Creme brulee till efterrätt :)
Skaldjursås med pasta blir det idag. Mums :)
Creme brulee till efterrätt :)
Har gjort det en gång för typ 15-20 år sedan och det var riktigt gott utan tvekan.
Dock var jag dålig på jordnötssåser då, så där tappade man en dimension.
En del färdig sataykryddor/sås/pasta är utmärkta, sen när de inte upp till göra en egen, då den har en massa färska element.
Dock kan man kanske pimpa upp sin sån, och med kanske citrongräs, galanga, vitlök eller något annat och för få in en fräschhet som saknas i dessa färdiga.
Men de är goda som de är också, och är man inte som mig vill göra det ordentligt och från grunden, så kan man köra dessa sataysåser/pasta/kryddblandningar utan tvekan och för de är goda.(Inte alla, men en hel del av varianterna som finns.)
Så det förstår jag att det blev gott för er //
För mig det finns en bra i asienaffärerna som är en platt påse som det står Satay på som är rätt god.
Ikväll blir det oxfilé, balsamicosås, potatisgratäng och sallad.
Ska man göra egen Satay, så innebär det att man har otroligt många ingredienser.
Och i två steg, och lika många då.
Det är inte det minsta svårt, men kräver arbete och tid.
Sen ska sina kyckling bitar ligga i detta i 24-48h.
Sen nästa steg är hitta en god jordnötssås, för utan den så saknas nått.
Idag blir det en bake-up pizza(Tjock), som jag pimpar med champinjoner, skinka, paprika, jalapeño, lök, ost, oliver och svartpeppar.
Vet sedan innan denna blir så god då, utan pimpning, en medioker pizza.
Ikväll blir det oxfilé, balsamicosås, potatisgratäng och sallad.
Detta låter gott!
Våfflor blir det idag, med sylt och grädde/glass till :)
Spagetti carbonara
Klassisk lasagne blev det idag
Stekta kycklingfiléer med currysås och ris
Idag blir det fisk här.
Panerad rödspätta med potatismos, filsås och kokta grönsaker.
Mjölkstuvade makaroner och stekt falukorv