Inlägg från: Nandez |Visa alla inlägg
  • Nandez

    Vad blir det för mat?

    klyban skrev 2020-12-07 20:02:51 följande:

    Har nog aldrig träffat någon innan som är allergisk mot äpplen, därav frågan.
    Men du får ta mitt ord på att den kombo är god.


    Jo, jag vet stavningen är så, men jag kör denna snabba ;)


    Inte jag heller.
  • Nandez
    Djurvän03 skrev 2020-12-08 21:44:27 följande:
    Gott.
    Vegetarisk pastagratäng åt vi idag.
    Ja, det var gott.
  • Nandez
    klyban skrev 2020-12-08 22:37:52 följande:

    Jag köper en falukorv per år, en blir till korvstroganoff.
    En blir till falukorv och ägg på hönökaka eller liknande.
    Sen är jag trött på falukorv, men det är så gott dessa få ggr.
    Äter jag mer, så åker den i frysen eller soporna, fråga mig inte varför.
    Men vill inte ha mer.


    Vad kan vara ämnet som orsakar allergin?


    Egen äppelmos är så gott, och de bästa äpplena för äppelmos är i mitt tycke är vinteräpple/citronäpple en av de som ger en fantastisk smak på ens mos.


    Men även Antonovka, eller en del andra sena äpplen är bra för mos.
    Och sen när man kokar äppelmoset, så har man precis hela äpplet och väldigt lite vatten.
    30% socker minst, och är äpplena söta, så kan man behöva mer citronsyra, i extremfallen krävs mer än 30% socker.
    Lite natriumbensoat.


    Vet inte vad allergin kan bero på.
  • Nandez
    klyban skrev 2020-12-12 14:49:56 följande:

    Det började som en carbonara variant pga avsaknaden av flera ingredienser, och blev nått annat och detta.


    Lök, vitlök, chili(rätt stark ska det vara), 10 kvistar av min timjan ute i ett knippe(tas bort i slutet), fräses 20min på låg värme.
    Svartpeppar korn 2tsk, grönpepparkorn 1tsk, krossade till pulver med ½krm kummin, var av lite får vara med i lökfräset.
    Fräser bacon på låg värme med, med mer av svartpepparn ca15-20min.
    1 msk torkade kantareller hackade nästan till pulver, 1tsk worcestersås, 2tsk japansk soja, fjärdedels kub nötbuljong, 2tsk skåns grov senap, 2tsk tomatpuré, resten av svartpepparblandningen och grädde ca1dl(man kanske får ta lite mer eller mer pasta vatten senare.)


    Koka pastan 1-2 min mindre, och får koka klart i såsen, när spagettin åkt i, 50g parmesan följer kort efter.
    Detta motsvarar en portion, ökar man så får man ha koll på saltet, pastamängd 100-140g.


    Detta är inte en rätt för de som inte gillar högkoncentration av svartpeppar och hetta.
    Och slutresultatet hade inte mycket med carbonara variant ens att göra, men var väldigt väldigt god.
    Och som grönsak hade jag bara tjockskivad och delad färsk gurka att bryta av, kanske tomat också kan funka eller bägge.


    Det låter starkt.
  • Nandez
    klyban skrev 2020-12-13 14:18:36 följande:
    Ja, både peppar och chili Cool
    Cool
  • Nandez
    Djurvän03 skrev 2020-12-13 15:16:34 följande:
    Hemtrillade köttbullar med mjölkstuvade makaroner
    Mums
Svar på tråden Vad blir det för mat?