Vad blir det för mat?
2 Lingogrova med skinka och nyponsoppa.
2 Lingogrova med skinka och nyponsoppa.
Det blir ett mellantings av flera saker, men Gulash är väl grundtanken.
Morötter, basilika, yamasa, lagerblad, det är vad som fått komma med också.
Dock ingen färsk paprika, så blev en massa Koreans chili/paprika pulver istället, och den med följande styrka.
Blir nog bacon också, men vi får se.
Och gott, blev inte så mycket mer än, mest lite avsmakning mot slutet.
Det blev ris för jag blev lat(idag blir det någon rösti liknande sak), och sen +1år kimchi som tillbehör.
Tänkte gjort spätzel, men orka inte med kladdet :p
Måste köpa mig en spätzel-verktyg.
Smörgåstårtbotten är extremt dyra ofta, så om du ska köpa en sådan ring runt och fråga pris.
För det kan skilja väldigt mycket på priset, antar de tänker som så att vi säljer smörgåstårta och vi vill inte ni ska göra en egen.
Annars går ju det bra med en massa andra bröd.
Jag gillar lobster rollfyllning i smörgåstårta.
Det är bladselleri(Gärna de inre och topparna som är späda och har blad), majonnäs, hummer(men den byter man ut mot räkor eller annat skaldjur om man inte verkligen vill ha hummer), citron och salt.
Jag har lite peppar också, som funkar både svart och vit.
En pimpad Grandiosa, skinka, ost, oliver, lök och lite stark chilipulver.
Det var länge sedan jag gjorde(Peppar Peppar...), men vad faan irriterande det är.
Maten slutar ju smaka :p
Blev rester med nylagat en del, collard greens med rökt kalkon, mos, grekisk citron kyckling och tzatziki.
Hmm, Janssons var extremt längesedan jag gjorde, riktigt extremt längesedan.
Dock ätit många ggr under åren, älskar den rätten.
Så mums.
Har en annan rätt med ansjovis som kallas för "jörpa" rätt okänd, det är lök som man fräser i olivolja utan ta färg, färska tomater(bör vara mot sommaren när man har mer smakrika tomater, men går bra även nu) och en burk ansjovis med spad, smaka av om salt behövs.
Detta serverar man på en smörstek barkis, och barkisen bör var hemmagjord, då köpebarkisen är för luftig.
Sallad och gurka som tillbehör.
Låter inte mycket för världen, men har en väldigt väldigt god smak på tal om ansjovis då.
Här har det blivit tunn spagetti No3 med svartpeppar gräddsåssås, och bacon fick vara med på ett hörn.
Det var gott det med, och det är riktigt ordentligt mycket svartpeppar.
Mums, tänkt sådan i 2 veckor nu, så blir nog en snart
Eller flera
En annan kör en simpel tomatsås med penne idag, nått som alltid eggar smaklökarna med sin enkelhet och stora men subtila smak.
Idag blev det en tacos(spiskummin, Mexikansk oregano, chiliflakes, vitlök och lökpulver, paprika, salt och peppar, med pico de galo liknande sak och egen bakade majstortillas.
Det blev pulled pork med vin inkokt i den, sen ost och jalapeno över, som gratinerades.
Enkel cräm fräs, majonnäs, vitlök, lime, yamasa och svart/vitpeppar, som drisslades över PP, riset och ett gäng grönt.
Lite matkoma nu :p
Det är gott, gjorde själv stekt makrill häromdagen, men var på G och göra mos, men blev ett mellanting, mosad potatis med smör.