Inlägg från: Auditanne |Visa alla inlägg
  • Auditanne

    Vad blir det för mat?

    Köpte lite krabbsallad hos ett par goa feskargöbbar på torget igår. Åt nyss en macka med röran plus lite avokadoskivor. Smakade helt okej fast mest majonnäs och dill.
    Är det bara jag här som anser att skaldjur har en lite väl diskret smak för att vara värda sitt höga pris? Fick ge hela 50 kr för ca 200 gram krabbröra. Något jag troligtvis inte kommer att göra igen. 

  • Auditanne
    Nandez skrev 2023-12-08 18:44:18 följande:

    Fläskfile på planka med madeirasås , beasås och pommes duchesse. 


    Blir lite nyfiken där på Madeirasåsen. Läste just att denna sås passar särskilt bra till fläskkött. Är det hög sötma på denna likör tycker du?

    Kanske skulle ta vägen om systemet sen och kolla. 

    Idag blir det pastaskruvar med svampsås, knaperbakat bacon och ugnsbakad blomkål. Kanske lägger till några babytomater för lite syrlighet också.
  • Auditanne
    Nandez skrev 2023-12-09 19:12:38 följande:
    Lagade inte maten själv utan det var hämtmat från en restaurang

    Det var jättegottGlad 
    Det kan jag så väl tänka mig Tungan ute

    Man får tacka för inspirationen till såsen där också! Jag gillar såser som smaksatts med vin och likörer Solig

    Funderar själv på att göra långkokt nötkött till konjakssås snart. Eller så ger man Madeirasåsen en chans med något i fläskväg till. 
  • Auditanne
    Nandez skrev 2023-12-12 18:56:35 följande:

    Falukorv och makaroner


    Också väldigt gott. Klassisk husmanskost finns det lika mycket plats för i kaggen som den lite "finare" maten Solig
  • Auditanne

    Pasta med ädelostsås, ugnsbakad broccoli och strimlad kokt skinka. Blir en högre konsumtion av fläskkött i vintertider här av nån outgrundlig anledning.

    Jobbigt att göra ostsåsen. Först värma upp ost med grädde och sedan sila allt för att separera osten från möglet som jag inte vill äta. Men det blev bra tillslut ändå. Skönt när silen var färdigdiskad och ren Glad Gott smakade det också. 

  • Auditanne
    Nandez skrev 2023-12-14 19:28:19 följande:
    Oj, vad mycket jobb med såsen

    Ja, och det jobbigaste är ju att diska ren silen efteråt från allt mögel som fastnat. 

    Lustigt att man gillar mögelostar men inte just möglet i sig. Går igenom exakt samma procedur när det ska göras Gorgonzolasås. Undrar just om man är ensam om detta tro Solig

    Idag blev det köttbullar från Scans julsortiment. Gjorda på sidfläsk och nötbringa, kryddade med schalottenlök och rödvin. Nästan 100 % kötthalt på dessa små delikatesser och de smakar som hemgjorda.

    Använde bullarna i baguette tillsammans med egengjord rödbetssallad och lite uppfräschande salladsgrönsaker. Gottgott. 


     

  • Auditanne
    klyban skrev 2023-12-15 00:24:22 följande:

    Det jag lärt mig själv och också inte direkt förtjust i mögelost, så blir såsen rätt god ändå.
    Dock är detta första gången jag hört någon silar såsen och i syfte för ta bort möglet i osten.


    För mig är mögel betraktat lite som smuts. Är ju sånt som får en att nysa rakt ut när man sniffar lite på det.

    Men själva osten är ju ofta väldigt god och smakrik. Tur man kommit på den där lösningen med silen.
  • Auditanne
    Anonym (Hm) skrev 2023-12-18 21:24:59 följande:
    Sylt och grädde
    Och kålsoppa till. Skulle passa bra. Så länge man inte sniffar på den. Då får man ta sig en ostsmörgås istället. 
  • Auditanne
    Djurvän03 skrev 2024-01-02 09:14:02 följande:

    Fyllda paprikor med ris blir det idag.


    Vad blir det för fyllning i dessa paprikor? Smält ost kanske? 

    Potatissallad med kokt skinka för mig idag. Känner att jag stressat och lagat tillräckligt med mat under julveckan och det känns skönt att nu ta en paus från detta såhär i början på det nya året.

    Blir lite kex med hallonmarmelad och Havarti under kvällen. Och kanske en Budapestbakelse. Få se vad man hittar på torget sen om ett par timmar.
Svar på tråden Vad blir det för mat?