Inlägg från: Nandez |Visa alla inlägg
  • Nandez

    Vad blir det för mat?

    klyban skrev 2023-12-09 22:29:04 följande:

    Ingen aning hur du gör.


    Men ett gott råd för få egengjord pizza och få det bra bakat.
    Det är att sätta ugnen på full temp, med över och undervärme.
    Sen ha långpannan direkt på botten av ugnen(Eller liknande), sen när man ser botten börjar få en bra färg, så sätter man på grillen och avslutar längst upp i ugnen.


     


    Har man en pizzasten och värmt upp den bra, så är det enklare utan att hålla på greja.
    Men om man inte har en pizzasten, så är mitt råd ett utmärkt sätt att få sin pizza riktigt bra.(Tog mig bara decennier att komma på denna utan att använda pizzasten, för tycker dessa bara är för jobbiga och tar för lång tid att värma upp bra och idag inte använder en sten pga denna är bättre i mitt tycke.)


     


    Förresten, vad var det på den rackaren då?
    Själv har jag funnit pizzor utan tomatsås kan vara sjukligt goda de med.
    Även hur en bra deg och som får jäsa i ett dygn blir så otroligt mycket godare än följa normal jäsning ala typ 40-50min jäsning.(Kräver dock att man minskar jästen till en bråkdel mot man normalt använder, kanske 5-25gr beroende på temp i ens hem och då jäser jag i rumstemp, sommaren är 5g nog för 3-5dl vätska.)


    Tack för tipsGlad
  • Nandez
    Auditanne skrev 2023-12-11 21:18:36 följande:
    Det kan jag så väl tänka mig Tungan ute

    Man får tacka för inspirationen till såsen där också! Jag gillar såser som smaksatts med vin och likörer Solig

    Funderar själv på att göra långkokt nötkött till konjakssås snart. Eller så ger man Madeirasåsen en chans med något i fläskväg till. 
    Roligt att du blev inspireradGlad
  • Nandez
    Auditanne skrev 2023-12-12 20:31:09 följande:
    Också väldigt gott. Klassisk husmanskost finns det lika mycket plats för i kaggen som den lite "finare" maten Solig
    Japp, det är gott med det lilla enkla ibland. Andra gånger sitter det fint med något extraSolig
  • Nandez
    Auditanne skrev 2023-12-13 23:33:21 följande:

    Pasta med ädelostsås, ugnsbakad broccoli och strimlad kokt skinka. Blir en högre konsumtion av fläskkött i vintertider här av nån outgrundlig anledning.

    Jobbigt att göra ostsåsen. Först värma upp ost med grädde och sedan sila allt för att separera osten från möglet som jag inte vill äta. Men det blev bra tillslut ändå. Skönt när silen var färdigdiskad och ren Glad Gott smakade det också. 


    Oj, vad mycket jobb med såsen
  • Nandez
    Auditanne skrev 2023-12-14 22:08:14 följande:

    Ja, och det jobbigaste är ju att diska ren silen efteråt från allt mögel som fastnat. 

    Lustigt att man gillar mögelostar men inte just möglet i sig. Går igenom exakt samma procedur när det ska göras Gorgonzolasås. Undrar just om man är ensam om detta tro Solig

    Idag blev det köttbullar från Scans julsortiment. Gjorda på sidfläsk och nötbringa, kryddade med schalottenlök och rödvin. Nästan 100 % kötthalt på dessa små delikatesser och de smakar som hemgjorda.

    Använde bullarna i baguette tillsammans med egengjord rödbetssallad och lite uppfräschande salladsgrönsaker. Gottgott. 


     


    Jag är inte så jätte förtjust i mögelost. Kanske du är ensam om denna procedurGlad
  • Nandez
    klyban skrev 2023-12-15 00:24:22 följande:

    Det jag lärt mig själv och också inte direkt förtjust i mögelost, så blir såsen rätt god ändå.
    Dock är detta första gången jag hört någon silar såsen och i syfte för ta bort möglet i osten.


    Glad
Svar på tråden Vad blir det för mat?