Vad blir det för mat?
Potatis och purjosoppa, men stekta kycklinglårfiléer vid sidan om.
Potatis och purjosoppa, men stekta kycklinglårfiléer vid sidan om.
Det blir Butter Chicken, då ett barn ville göra detta, så nu får h*n laga detta med min övervakning.
Men med tidigare erfarenheter så kommer detta bli mycket gott.
Lövbiff med kantarellsås och egen tagliatelle, vattnas svårt i munnen redan nu, men snart klart :D
Men hjärtmusslor också?
Gillar dom svårt, de är så goda.
Gumbo
Ska göra kyckling lårfilé, med sticky apelsinsås och wokad purjo, ingefära och paprika.
Vattnas redan i munnen.
Har du testat göra degen en dag före, och med lite mindre jäst och jäsa i rumstemp?(Eller kanske du redan gör )
Jag har även kommit på en sak som funkar bra till tunna pizzor och få bra färg på botten och ovanpå.
Det är att sätta långpannan direkt på botten av ugnen på hösta värmen, sen tittar man tills man är nöjd med färgen under, så switchar man över till grillen och längst upp i ugnen.
Resultatet blir mycket gott för vara vanlig ugn, har man pizza sten så funkar ju dom bra de med.
Har du testat pizzor utan tomatsås, det finns många intressanta saker där.
Jag hittade på en egen och körde Hugo´s isterband som topping, med ost, vitlök och lök, och sen strössla över skivad peperoni och då grönsaken.
Var riktigt gott, sen en annan jag körde var ost, bacon och vitlök.
Väntar spänt på hur du tycker det blev och den dagen du testar.
När jag säger lite jäst, så pratar vi om 7-10g per 0,5l vätska nu på vintern.
På sommaren och högre innetemperaturer, så går man ned mot 5g jäst.
Och det är ovanligt mycket salt man ska använda också.
Annars samma som vanligt, knåda rejält så degen blir seg.
Sen brukar jag lägga det i en plastlåda med lock på, och sen sätter jag den på köksbordet tills det är dags dagen efter att baka pizzan.
Använd GÄRNA Tipo 00 mjöl, det är mer anpassat för pizza och focaccia.(Focaccian görs på nästa exakt samma sätt, med skillnaden du lägger den i en aluminium/plåtform, men först så grundar du med olivolja och sen drar ut degen, sen 10 fingrar du trycker på degen, sen fuktad handduk över och väntar 24h och tar d toppings du vill ha på focaccian, sjukligt gott, och kanterna är magiska.
Tipo 00 mjöl om du inte redan visste vad det var.
www.coop.se/handla/varor/skafferi/bakning/mjol/vetemjol-tipo-00-siktat-7311141100355
Pulled pork i egen bakade tortillas.
Vi noterar detta och låser in lappen i ett kassaskåp.
Själv åt jag nått som sällan äts här, och mamma scan köttbullar med rödbetssallad på en hönekakeliknande bröd.
Märkt att dessa blir väldigt goda om man delar dom och sen karamelliserat dom en stund.