Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Vad blir det för mat?

    Nandez skrev 2020-12-23 21:45:01 följande:
    Japp, kunde inte låta bli smile1.gif
    HAHA, jag förstår dig, juag älskar Jansson´s.
  • klyban
    Anonym (Mammis) skrev 2020-12-24 14:20:14 följande:
    Och idag, hör och häpna! Vi äter rödbetssallad, prinskorv, långkål, rödkålsallad, julost mm mm. smile2.gif
    Och ikväll: risgrynsgröt!
    Vad är långkål?
  • klyban
    Anonym (Mammis) skrev 2020-12-25 18:39:47 följande:
    Grönkål tillagad i grädde.

    Ahh, vad mer?
    Som stuvad typ?


    Nandez skrev 2020-12-25 18:30:42 följande:
    Rester från igår smile1.gif

    Samma här, rester idag och nog lite till imon också.
    Och gott är det med rester också :D

  • klyban
    Nandez skrev 2020-12-25 18:59:48 följande:
    Ja, det är gott smile1.gif
    Yup!
    Anonym (Mammis) skrev 2020-12-25 19:01:54 följande:
    Ja, typ. Grönkål, grädde, salt och peppar. Lite socker/sirap. Skinkspad om man vill.

    Låter gott Skrattande
  • klyban

    Napolitansk Pizza, deg som jäst i ett dygn och bara tomat, mozzarella, basilika och olivolja på pizzan.


    Nandez skrev 2020-12-26 19:52:33 följande:
    Pizza

    Ätit pizza också, och är mätt och goder nu.
    Bara antar du är också :D

  • klyban

    Kycklingsalladaktig sak, med matvete och nån sås som inte är uppfunnen än eller en vinägrett.

  • klyban
    klyban skrev 2021-01-08 19:56:07 följande:
    Kycklingsalladaktig sak, med matvete och nån sås som inte är uppfunnen än eller en vinägrett.

    Inte gott alls, testade för mycket nya saker samtidigt och såser jag fått på kycklingen.
    Största misstaget var nog när jag skickade på sesamolja på kycklingen med dessa såser, blev lätt beskt då och inte alls gott.


    Får se om man lyckas bättre idag, för detta var inte bra gjort alls.

  • klyban
    Nandez skrev 2021-01-09 16:35:31 följande:
    Vad trist, hoppas att du lyckas bättre idag smile1.gif

    Haha, svårt för mig att göra det värre än så Flört
    Jag spola av kycklingen under kranen för idag, och då blev det bra bättre och mer ätbart än igår.


    Men det är så här man lär sig nya saker om maten, ibland kan vissa kombos inte fungera även man använder helt vanliga ingredienser.
    Nu var detta par nya såser jag hade köpt billigt som faan, 1:-/flaskan ~2dl med nudelsås och andra sorters sojor.
    Testat dom ett par gånger och jätte goda där, men här blev det så satans fel av någon anledning.


    Får se vad man hittar på senare, eller om det blir något snabbt och enkelt eller mer avancerat.
    Snabbt och enkelt ligger mer till hands, då känner mig för seg och trötter idag.


     


    Pannkakor är alltid gott, kör nästan alltid hemmagjord äpplemos till dom.

  • klyban
    Nandez skrev 2021-01-09 17:36:46 följande:
    Okej smile1.gif

    Ja, pannkakor är gott ibland.

    Innan var det ALLTID pannkakor varje torsdag, men nu när barnen är större så blir det inte varje torsdag längre.
    Och för en annan så blir pannkakorna godare när man inte äter dom varje vecka Flört


    Aniiee skrev 2021-01-09 17:32:38 följande:
    Ugnsstekt kyckling, home fries och hemslagen bea. För lat för att laga något annat idag.

    Gör du ihopakok först eller direkt i grytan?
    Jag brukar göra ihopakok, och sen kan den stå där i kylen upp till ett år till, kanske mer.


    Sen har jag inlagd dragon, då det är den enda som på vintertid verkligen smakar dragon, dessa krukor är till det närmast smaklösa i mitt tycke och mot vad dragon faktiskt smakar :/
    På sommaren använder jag egen färsk.(och skulle aldrig NÅGONSIN få för mig att använda torkad dragon, då den smakar nått annat än vad den färska och inlagda gör.)
    Sen har jag en hel del persilja också, och det tycker jag är gott.

  • klyban
    Nandez skrev 2021-01-09 19:28:09 följande:
    Jag håller med om pannkakorna.

    Du skulle sett vad upprörda de var om de inte fick pannkakor VARJE torsdagar som yngre.

    Det blev en Karin familjelasagne, den äts av två anledningar(då min egen lasagne är mycket mycket MYCKET godare)
    Det är för enkelhet idag, men för nostalgi av skolmaten och lasagnen där, det är egentligen inte direkt jätte gott, men är det ändå.
    Använder alltid ketchup till denna, och det görs aldrig annars, det liksom msåte vara med av någon anledning.

Svar på tråden Vad blir det för mat?