Inlägg från: Mayjel |Visa alla inlägg
  • Mayjel

    Vad blir det för mat?

    Vanilj och hallonyoghurtar, några finare fudgebitar. Känner inte för att laga mat idag och rätt kalorimängd för dagen har jag nog nått upp till ändå. 

  • Mayjel

    Baguette med kebabröra och saltsyrliga feferoni.

    Jag stekte en högrevsburgare och delade sen upp denna i små bitar att ha till. De snålar ganska mycket med kebabstrimlorna och jag ville ha en riktigt köttig smörgås idag. Var så gott så Tungan ute

  • Mayjel

    En egengjord baguette nyss. Fylld med en majonnäsröra med kycklingbröst och ugnsbakat bacon. Toppade med lite picklad rödlök och körsbärstomater.

    Nån mer här som bara älskar picklad lök och grönsaker i övrigt? Den där härliga blandningen av sött, salt och surt från ättikan. Kittlar dödskönt i både kistan, gommen och på tungan Glad

  • Mayjel

    Ädelostpaj med bacon, broccoli och minitomater. 

    Efteråt en lite finare milkshake på vaniljglass, champagnesorbet, mjölk och en skvätt Curacao-essens. Sött och gott. 

  • Mayjel

    Vodkapasta. Fast jag använder ingen riktig vodka i utan tar istället alkoholfritt vitvin och lite vodkaessens. En spansk apelsinpudding till efterrätt som jag dock köpt färdig och inte gjort själv. Crema Catalana är gott.

  • Mayjel
    Thelma82 skrev 2024-11-22 14:54:18 följande:

    Gratinerad fransk löksoppa


    Mmm 😋 Löksoppa är gott det .
  • Mayjel

    Pizza med oxfilé och gorgonzola samt pommes frites med smälta cheddarostskivor från Väddö. Har haft nog med fastedagar nu och det är lördag. 

  • Mayjel
    Thelma82 skrev 2024-11-25 15:05:31 följande:

    Hamburgare i salladsblad till mig. I bröd till maken.


    Kör du på lite nyttigare alternativ med hamburgaren då? Låter bra Glad 

    Själv brukar jag växla mellan normala måltider, lite onyttigare varianter och att fasta. 
    Just idag blir det fastedag eftersom jag åt mina paradsmörgåsar igår med vitt bröd, herrgårdsost, kokta nötrullar, en egengjord äpple och rödvinsröra samt lite picklad rödlök och färsk gurka på toppen. Väldigt gott men inte så nyttigt med kombinationen vitt bröd, majonnäs och ost. 
  • Mayjel
    Thelma82 skrev 2024-11-26 12:26:16 följande:
    Låter jättegott! 

    Jag äter lchf-inspirerad sedan flera år tillbaka. Inte strikt men byter ut bröd, pasta, ris, potatis 😊
    Det gör du helt rätt i. Man klarar sig lika bra utan de där tillbehören, om inte bättre rentav. 
  • Mayjel

    Varmt citronvatten. Imorgon blir det en kycklingbaguette från Subway. En liten bara.

  • Mayjel
    Jennifer99 skrev 2024-11-30 21:13:22 följande:

    Ost och skinkpaj 


    Vad gott! Det ska jag äta nu ikväll, med ädelost. Julost till första advent passar väl rätt bra tycker jag.

    Blev smörgåsar igen förut. Med Havartiost, grillade kycklingskivor, en vitvinscoleslaw med riven ananas, morot och vitkål. Och igen så toppade vi med lite picklad rödlök. Så härligt sötsur. 
  • Mayjel

    Andra advent till ära så blev det en laxsoppa med vitvin och saffran igår. Gott att ha några brödskivor vid sidan av att doppa i den klargula soppan. Mmm..

    Till efterrätt blev det en egengjord kanelbullekladdkaka toppad med pekannötter och två äppelhalvor, kanderade i violsocker. 

  • Mayjel
    Sampo skrev 2024-12-11 11:57:58 följande:
    Fetaosten gjorde den här soppan ännu mer utsökt, helt klart! Jag älskar att lägga till ost i soppor för att göra dem mer fylliga. Tack för idén
    Mi tooo! Älskar fetaost med sin karakteristiskt höga saltsyrlighet Tungan ute

    Köpte ett färdiggräddat pinsabröd (är lite som pizzabröd) häromdan som jag tänkte toppa med lite cheddarost och tomatsås innan den åker in i ugnen på 7 minuter. Brödet blir sååå gott med smält ost på!
  • Mayjel

    Blev lite Lucialunch till mamma och mig som jag hämtade från en cateringbutik idag. 
    Det blev kycklingbröst med konjakssås, rostad potatis och örtslungade grönsaker. Lite ättiksgurka vid sidan av. 

    Till efterrätt en grön julbakelse från konditoriet Steinbrenner och Nyberg. Bestod av en mandelmassabotten, tranbärssylt, saffransmousse och vit chokladglace (det grönfärgade som omgav bakelsen).

    Både mat och efterrätt smakade helt okej men kanske lite överskattat. Jag föredrar nog fortfarande att göra min egen mat i första hand. Det som låter och ser lite extra "fint" ut i matväg är inte heller alltid det mest välsmakande. Hemgjort är godast Glad

  • Mayjel

    Blir en tidig middag för min del, redan vid 12. Mer som en lunch kanske. Julbuffémat på hotell. 

  • Mayjel
    RaYzLeR skrev 2024-12-14 16:29:58 följande:

    Idag så ska jag vara onyttig och äta chips och dipmix till kvällsmat. Glad


    Jag ska också äta chips idag, fast bara en halv påse. Får tänka på kalorierna lite. 

    Blir vickningschips som jag ska krydda med pepparrotspulver. Doppa dessa i en egengjord ostdipp på gräddfil, riven extralagrad julost från Hugo Special, lite karamellsirap, salt och citronsyra.

    Sen till efterrätt  så blir det en fastare och tjockare form av mannagrynsgröt med egengjord blåbärskompott som jag spetsat med lite Galliano och citronvodka. Mängden alkohol är knapp och kokades nog bort under uppvärmningen. Ska bli gott Glad

    Hoppas tanden mår bättre idag Skrattande
  • Mayjel

    Mat från cateringbutiken idag igen eftersom jag är trött och lite omotiverad just nu.

    Pannbiff med Roquefortostsås, rödlök och äppelchutney, rostad potatis och stekt blomkål och svamp. 

    Efterrätt en bakelse med blodapelsinmousse och vit chokladmousse. 

Svar på tråden Vad blir det för mat?