Inlägg från: Anonym (Enkelt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enkelt)

    Vad blir det för mat?

    Nöjer mig med plockmat under vissa helger. Om det är mättande nog då.

    Lite gurkstavar med chilidipp ikväll. Chilinötter med rödvinsmarinerad cheddarost till.
    Gillar att marinera osten själv i rött matlagningsvin eller alkoholfritt dito från systembolaget. Lite sockerfri fläderblomscider från Herrljunga att skölja ner allt det salta med.

  • Anonym (Enkelt)

    Köpte lite pasta på Lidl med Halloweentema, ni vet, formade som små spöken och pumpor med färg av lila och orange.

    Tänkte göra en liten svamp och rödvinssås (det röda ska påminna om blod) och ugnsrosta lite bacon och lilafärgad blomkål att ha till. Blir väl en fin Halloweenmiddag det? Passar det med bacon till rödvinssås? Annars får man ta och steka upp lite nötkött istället.

    Tänkte prova att göra en potatis och pumpagratäng också. Pumpa är nog den enda mat som går att koppla specifikt till Halloween. 

    Gjorde en egen pumpalatte igår också och denna fick ju en lite speciell smak får man säga.
    Men åtminstone mer äkta än den överprisade fejklatte som kan köpas på Espresso House just nu. Bara massa aromämnen i den. 

  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Hm) skrev 2023-10-30 22:50:39 följande:
    Vilken rolig pastaGlad
    Ja, och god var den också! Lite omständligt bara med tillbehören. Både bacon, svamp och blomkål som skulle ugnsbakas och sedan pureas och göras sås på svampen. Men gott blev det!

    De röda och lila pastafigurerna har tydligen fått sina färger av tomat och rödbeta vilket känns bra. Naturliga färger och inga kemiska dito. 

    Drack en sliskig milkshake till efterrätt med violsmak. Passade också bra med den lila färg som blev på denna shake. Lila är ju en av de tre klassiska Halloweenfärgerna Spöke DödDemon
  • Anonym (Enkelt)

    Tacoburgare med texmexost och egengjord guacamole. Gillar inte de där knapriga majsbröden till så kör utan.

    Apelsinplättar till efterrätt med karamellsirap och guanabanagrädde. Vill att det ska vara mexikanskt tema på både mat och dessert.

  • Meddelande borttaget
  • Anonym (Enkelt)

    Tänkte prova ostfondue för första gången. Finns det nåt mer än brödbitar som passar att doppa i denna tro?

  • Anonym (Enkelt)

    Broccoli och Gorgonzolapaj snart. 

  • Anonym (Enkelt)

    Friterad kyckling med ris och jordnötssås

  • Anonym (Enkelt)

    Åt min middag på ett stort nöjesfält idag. Det blev nygräddad våffla med rabarberkompott, vit chokladsås, mjukglass och lite kaksmulor.

    Kanske mer av en efterrätt, även om jag blev tillräckligt mätt och nöjd efteråt.

    Rabarberkompotten var varm och lite syrlig. Så himla gott och läskande ihop med den kalla glassen och den söta vita såsen. Kompletterade så bra Tungan ute

  • Anonym (Enkelt)

    Ugnsbakad mandelpotatis med smält cheddarost från Väddö. Och en köpt bit kycklingbröstfilé med champinjonsås som jag spetsat med lite sherry.

    Gjorde en lite rolig fika också, en saftig sockerkaka med smaksättning av karamell. 
    Som topping på dessa delade kakbitar så gjorde vispade jag ihop en smörkräm som jag sedan delade upp på sex små krämer med sex olika smaker och färger.

    Syftet med detta var att kakan skulle representera regnbågsflaggan lite. Jag gillade kakbiten med lila smörkräm bäst. Den hade jag smaksatt med viol Tungan uteTungan uteTungan ute

  • Anonym (Enkelt)

    Pannkakor på äggvita och grädde som smaksatts med vanilj, rivet apelsin och citronskal. 

    Till dessa ska jag ha lite jordgubbssylt som jag också valt att smaksätta - med pureade färska smultron och schersminblommor. 

    Är lite smått orolig för scersminen bara. Det råder delade meningar kring blommans ev. giftighet och de enda recept jag hittills funnit med schersmin är i saft där bladen kokas. Är de mer giftiga att använda råa tro? 

    Enligt Giftcentralen.se så ska de inte vara farliga att förtära i mindre mängder. 

  • Anonym (Enkelt)
    Blond tjej skrev 2024-07-19 19:42:08 följande:

    Tacopaj 


    Vad gott! Har du några tillbehör till denna paj? Salsa, guacamole?
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (firren) skrev 2024-07-21 22:14:17 följande:

    rostbiff, gott bröd, bondost och franskost, tomat och körsbär och äpple. Alkoholfri öl till.
    Smågodis efter och sedan ännu mer ost på ris och majskex och en skiva bröd till.


    Ostbricka?
  • Anonym (Enkelt)

    Kokta ägg. Lite makrill i tomatsås

  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (firren) skrev 2024-07-22 09:34:52 följande:
    Ja men bara med två sorters ost :)
    Gött. Man behöver inte mer än ett par ostar. Känns lite vardagslyxigt med ostbricka. Vill också ha!
  • Anonym (Enkelt)
    Deegan skrev 2024-08-05 17:16:42 följande:

    Eftersom man är nästan grillskadadSkrattande
    Så blir de grillat idag med då.karreskivor o korv..de va extrapris på Ica idag. potatissallad o grönsaker bra o hemmagjord sås medGlad


    Bearnaise då? Har hört att folk gärna har den såsen till karré. Låter gott allt det övriga.
  • Anonym (Enkelt)

    Indisk tandoorikyckling i gryta av tomat, grädde, chili och cashewnötter. Lite gott naanbröd till smaksatt med ost.

    Cotton candy-druvor och en mangofylld donut till efterrätt.

Svar på tråden Vad blir det för mat?