Inlägg från: Anonym (Lady Em) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lady Em)

    Vad blir det för mat?

    klyban skrev 2024-05-03 16:13:55 följande:

    Blir Collard geens och sen en oxfilé woke med purju som basen, vi vet redan detta kommer bli skit gott bägge.



    Katten får räkor idag, och är du lika nöjd som katten så har du haft en fantastisk pasta Skrattande
    Usch blev hungrig nu!! Lät jättegott!

    Här blir det 2 kokta ägg. 5:2 dag 😞
  • Anonym (Lady Em)
    klyban skrev 2024-05-03 16:33:00 följande:

    Hehe, sicken kontrast, du får komma tillbaka en annan dag och få något gott.


     


    Har du testat collard greens ala sydstatsmat?
    Den är mer som ett tillbehör, även om den går äta som förrätsaktigt också.
    Men får man den rätt med syra och sötma, så är den helt jävla magiskt god.(Alltså en mat som du sitter mmm'ar utan du är medveten om det.)


     


    Kött, purjo och soja, det är ett giftermål i smaker.(har lite till förstås, men just de 3  verkar vara gjorde för varandra och med tanke på hur goda de är tillsammans.)


    Nej, har inte testat coolard greens ala sydstatsmat. Nu blev jag verkligen nyfiken på det. Såg ett recept på det nyss och bara måste prova! 


    https://www.instructables.com/Collard-Greens-Southern-Style/

    F
    år bara hoppas det är ett bra recept! 😊

  • Anonym (Lady Em)
    klyban skrev 2024-05-04 12:28:46 följande:

    Collard greens körde jag typ detta receptet, och ökade lite för kalkonbenet var rätt stort.
    divascancook.com/collard-greens-recipe/
    Kalkonben finns en Ingelstads rökt som passar perfekt till denna.(Finns på Willys, men borde finns på mer större mataffärer.)
    Och det som jag ändrar också lite i är tillvägagångssättet, där jag fräser lök och vitlök, och sen tillsätter vattnet/buljongen, sen en skvätt torrt vit vin elelr sherry gör inte bort sig här(Dock inget måste.) och sen kokar kalkonbenet i 1h.
    Sen plockar ur och tillsätter grönkålen, som får koka typ 455min och när benet kallnat så rensar jag ur allt kött från benet och senor.


    Sen det svåra, det är att hitta balansen syra och sötma, igår fick jag tillsätta typ 1msk socker och 3 msk äppelcidervinäger.
    Men kan också tillsätta detta vid bordet och vinägern till önskad syra.

    Woken som inte kördes i wok, men väl en kopparpanna, är en stir fry.
    Oxfilén fick bara i lite sherry och en del sichuanpeppar, dessa fick nån minut bara på hög värme, bara så de blev gråa på utsidan.
    SIla av och använder fettet till purjon, som också bara få gå väldigt kort så det är knaprigt, beror väl på storlek, men tror inte ens en minut.
    Sen sila av och återanvända fettet till paprikan, som fick 30-45sekunder, sen i med woksåsen och körde tills den tjocknade, fick göra lite extra slurry med maizena, för det blev inte önskan tjockhet på såsen.
    Sen i med köttet, purjon, minimajs och rör om tills allt blandat.
    Åt med koriander, rostade jordnötter och salladslök, men går köra vad som helst.

    woksåsen typ denna, men slängde i en del annat asiatiskt också, som svart vinäger, söt bönsås, sriracha och hosin.


    Åh tack så jättemycket!!!
    Detta måste jag verkligen prova. Det låter jättegott!M 👍🏻❤️
Svar på tråden Vad blir det för mat?