Vad blir det för mat?
Lövbiffgryta med gula kantareller och dijonsenap. Tog conchiglie till. Men inget grönt till
Lövbiffgryta med gula kantareller och dijonsenap. Tog conchiglie till. Men inget grönt till
Pannbiffar med makaroner, stekt lök och gräddsås
Spaghetti m. köttfärssås enligt mitt recept, med skivade champinoner och majs i.
Majs i har jag aldrig hört talas om :) spännande, har du lust att dela med dig receptet?
Vi ska äta fisk- och räksoppa ikväll.
Grillad lax med kokt potatis, gräslök och kall citronsås
Igår blev det pasta med heta räkor och grönsaker.
Idag önskade sonen tacos med hårda skal, men jag gör även en tomatsoppa eftersom jag deffar.
Pastan och soppan lät himla gott!
Vi ska äta tacos ikväll.
Hehe, sicken kontrast, du får komma tillbaka en annan dag och få något gott.
Har du testat collard greens ala sydstatsmat?
Den är mer som ett tillbehör, även om den går äta som förrätsaktigt också.
Men får man den rätt med syra och sötma, så är den helt jävla magiskt god.(Alltså en mat som du sitter mmm'ar utan du är medveten om det.)
Kött, purjo och soja, det är ett giftermål i smaker.(har lite till förstås, men just de 3 verkar vara gjorde för varandra och med tanke på hur goda de är tillsammans.)
Vad mer har du i woken?
blev nyfiken på att testa collard greens, har du möjligtvis ett recept? 😃
Collard greens körde jag typ detta receptet, och ökade lite för kalkonbenet var rätt stort.
divascancook.com/collard-greens-recipe/
Kalkonben finns en Ingelstads rökt som passar perfekt till denna.(Finns på Willys, men borde finns på mer större mataffärer.)
Och det som jag ändrar också lite i är tillvägagångssättet, där jag fräser lök och vitlök, och sen tillsätter vattnet/buljongen, sen en skvätt torrt vit vin elelr sherry gör inte bort sig här(Dock inget måste.) och sen kokar kalkonbenet i 1h.
Sen plockar ur och tillsätter grönkålen, som får koka typ 455min och när benet kallnat så rensar jag ur allt kött från benet och senor.
Sen det svåra, det är att hitta balansen syra och sötma, igår fick jag tillsätta typ 1msk socker och 3 msk äppelcidervinäger.
Men kan också tillsätta detta vid bordet och vinägern till önskad syra.
Woken som inte kördes i wok, men väl en kopparpanna, är en stir fry.
Oxfilén fick bara i lite sherry och en del sichuanpeppar, dessa fick nån minut bara på hög värme, bara så de blev gråa på utsidan.
SIla av och använder fettet till purjon, som också bara få gå väldigt kort så det är knaprigt, beror väl på storlek, men tror inte ens en minut.
Sen sila av och återanvända fettet till paprikan, som fick 30-45sekunder, sen i med woksåsen och körde tills den tjocknade, fick göra lite extra slurry med maizena, för det blev inte önskan tjockhet på såsen.
Sen i med köttet, purjon, minimajs och rör om tills allt blandat.
Åt med koriander, rostade jordnötter och salladslök, men går köra vad som helst.
woksåsen typ denna, men slängde i en del annat asiatiskt också, som svart vinäger, söt bönsås, sriracha och hosin.
Thaimat
Grillade oxfilé, sparris och andra grönsaker med bakad potatis och köpt tzatziki.
Tacos och glass till efterrätt 😋
Beställde hem indiskt, thali.