• lövet2

    Hur är det att jobba som Mystery Shopper?

    Jag har inte gjort det själv, men min dotter gjorde det i 2 år. Hon rekommenderar det, för hon var mycket nöjd. Det här är vad hon berättat för mig, men hon har förstås bara berättat i stora drag. Inga detaljer direkt.

    Det gick ut ett uppdrag om att gå på apoteket (Kronans eller Hjärtats eller vilken sort det nu är som dottern brukar gå till). Den som svarade snabbast fick uppdraget. Då var det en viss dag eller viss vecka hon skulle gå till apoteket. Hon skulle vara där i minst 30 minuter och be om hjälp med att hitta en bra handkräm. Sedan skulle hon köpa en handkräm för max 70 kr. Så gick hon hem och fyllde i ett formulär med några få frågor. Hur lång tid fick hon vänta på hjälp? Var personalen hjälpsam? Var det välstädat eller stökigt där? Så skickade hon in formuläret och kvitto för handkrämen. Lönen för uppdraget var då kanske 150 kr + att hon fick ersättning för handkrämen, så den blev alltså gratis.

    Jobbet är inget man kan leva på, men som extraknäck är det inte dumt. Min dotter var i en situation där hon inte kunde ta ett vanligt jobb. Hon var sjukskriven utan ersättning och jobbade bara ett par timmar då och då. Som riktigt fattig var det också bra att hon genom uppdragen fick saker gratis.

Svar på tråden Hur är det att jobba som Mystery Shopper?