Inlägg från: Anonym (Plus) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Plus)

    BF Juni 2020

    Hej! Plussade i torsdags. Förvånad men lycklig. Flera dagar innan beräknad mens dock. Testade för att jag fick en magkänsla. Med första barnet plussade jag inte fören flera dagar efter beräknad mens. Underligt, det där! Är inne på att hålla koll på att få starkare plus varje dag... börjar alltså redan bli besatt av denna oro. Fler i samma sits?

  • Anonym (Plus)
    hemliganatta skrev 2019-10-20 21:29:03 följande:

    Jag testar mig hela tiden för att se stegring.. Tyvärr haha


    Trånar också efter tydlig stegring. Fan att man inte bara kan koppla av, haha! Hur snabbt ska testen bli starka egentligen? Kan ju se klar skillnad från i torsdags, men hade önskat ännu tydligare stegring. Känns som en svaaaag skillnad bara, från dag till dag.
  • Anonym (Plus)
    Annie14 skrev 2019-10-22 11:37:36 följande:

    Idag var jag på ett tidigt ultraljud, beräknades till V 6+3 och såg ett litet hjärta slå??


    Grattis!!! Då är även risken för missfall nu minimal. Under 1% tror jag, närmare bestämt! Vad roligt!!!
  • Anonym (Plus)
    snutt skrev 2019-10-22 13:52:42 följande:

    Om man sett hjärtat slå eller om det är v 6+?


    Om man sett ett hjärta slå! Även så tidigt. Det är den sista stora kritiska fasen under ?missfallsrisk?. Har man sett hjärtat slå minskar risken därefter markant. :) Talar utifrån erfarenhet och kunskap, inte bara utifrån hörsägen. Dock osäker på vilken procent risken landar på, men stensäker på att den sjunker mycket.
  • Anonym (Plus)
    Lulea123 skrev 2019-10-25 19:47:16 följande:

    Har bokat besök hos MVC 4/11, känner just nu att jag bara vill att tiden snabbspolas fram. Hade som jag tidigare skrivit en MA i sommras, min första graviditet på 4år. Ska försöka tjata mig till ett tidigt VUL så att jag får se att /om hjärtat slår. Håller tummar och tår att det ska gå vägen denna gång. Vågar inte hoppas och tänker hela tiden efter, känner jag mig mer eller mindre gravid? Känns det som om mensen är på väg?

    Som någon skrev tidigare, slår hjärtat i v 6 så minskar risken för missfall drastiskt. Vill bara kunna se framåt, kommer inte att gå med i Facebook gruppen innan jag känner mig säkrare...


    Med tanke på ditt användarnamn... bor du i Luleå? Nyfiken pga att jag bor i närheten!
  • Anonym (Plus)
    Lulea123 skrev 2019-10-27 14:56:33 följande:

    Ja eller eg bor jag utanför Luleå, men jobbar där och i bland tänker jag att det är där jag bor eftersom jag är där hela tiden Går på MVC i Luleå på Norra hamn. Något jag blev besviken på förra gången jag var gravid är att man måste åka till ett annat län för att göra KUB-test. Jag är ju 36 så man vet aldrig...


    Ja, visst är det dumt?! Dock tror jag att du ändå ska erbjudas just utifrån ålder! Så kolla upp det!
  • Anonym (Plus)

    Hej igen!

    Måste fråga... någon av er som upplever en typ av illamående som kan jämföras med att man ätit ett kilo godis på tom mage? Känner inte alls igen detta från graviditeten med dottern. Där var jag mer luktkänslig och kunde kräkas pga plötsliga lukter. Hur skulle ni beskriva ert illamående?

  • Anonym (Plus)

    Hej! Nu har även jag varit på tidigt ultraljud. Gick in i vecka sju igår, enligt det. Med den beräkningen ska jag istället föda sista juni, men ännu juni iaf. ;) Födde dottern över en vecka innan beräknat så har förhoppningar om att slippa gå över med denna, om graviditeten nu fortskrider! Hjärtat slog fint, så nu vågar jag ta in att detta kanske blir ett syskon!

  • Anonym (Plus)
    Lulea123 skrev 2019-11-15 21:14:40 följande:

    Norrlänningen89: Nä, Ingen modellbild direkt

    Enligt barnmorskan verkar det vara nya riktlinjer för att man kommit fram till att man tidigare (suprise, suprise) upptäcker medicinska viktiga omständigheter. Typ tvillingfödsel, om barnet sitter lågt, myom eller sådant kan jag tänka mig. Då kan de bättre förbereda/förutsäga vad som kommer att behövas. Om det är nya riktlinjer och forskning som ligger bakom så borde ju nästan Västerbotten vara med på tåget, kan vara värt att kolla upp?

    Vi bokade in en tid för tidigt RUL nu direkt, 30/12.... :-/ Ska kolla igen om det inte finns någon bättre/tidigare tid på annat sjukhus. Är i vecka 13 då. Hade helst haft det i vecka 11 eller 12.


    Oj! Vad spännande! Det råkar inte vara på Sunderby sjukhus ni varit? Nyfiken på det där med tidigt RUL men ingenting som nämnes när jag var på VUL på Sunderbyn idag!
  • Anonym (Plus)
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-11-15 17:07:29 följande:

    Ja, kanske börjar bli dags.. beror ju också på om du är intresserad av ett tidigt hälsosamtal, kub mm. Kan ju också va ett tag innan ledig tid finns..

    Jag har varit på väg att ringa två dgr denna vecka, men så har det ej blivit av. 9+0 idag. Hade en blödning imorse, så kände bara att nu är allt kört så kändes meningslöst med mvc. Inväntar ev att ringa tills efter vul om en vecka.

    Ingen som haft myom under graviditet och blödningar pga det?

    Jag blir helt slut mentalt av blödn. Känns så ovisst. Jag vet inte heller vad de berott eller beror på.


    Vill bara säga att jag själv haft tidig blödning samt smärta (idag) och därmed var in för VUL, men att allt ändå såg bra ut. Hjärtat tickade på! Men det kan vara skönt att stilla oron med ettVUL. Jag var själv helt inställd på missfall... men hopp finns!!
  • Anonym (Plus)
    Annie14 skrev 2019-11-17 15:38:48 följande:

    Hej! Är i vecka 10+2 och sedan ett par dagar har jag gått från att ha sprängande bröst, illamående och kräkningar till inga gravidsymptom alls. Är så orolig att det är missfall på gång. Såg hjärtat slå i vecka 6+3 mådde då illa och det har känts bra för på något sätt känns det ?normalt? men det här, när jag helt plötsligt inte ens har ömma bröst längre gör mig livrädd. Någon mer som har varit med om liknande?


    Jag är i en väldigt liknande sits! Såg hjärtat slå i vecka 6+1. Bara några dagar senare försvann ALLA symtom helt. Från hundra till noll. Bortsett från smärta över en äggstock. Efter ytterligare några dagar började jag dessutom blöda. Inte mycket men ändå delvis färskt blod. Fick komma in då. Hjärtat slog ännu på den lilla krabaten och allt såg normalt ut!
Svar på tråden BF Juni 2020