• Anonym (.)

    Har förskolan rätt?

    Anonym (Ann) skrev 2019-09-11 15:59:50 följande:
    Fast om man går till tandläkaren en gång om året på arbetstid så påverkar det ju inte tiderna på dagis. Barnet går samma tid på dagis som om jag går till tandläkaren på en fridag. Det enda det påverkar är tiden på mitt arbete, och det är ju en fråga mellan mig och min arbetsgivare.

    För du tror väl inte på allvar att det blir billigare för kommunen att föräldrar hämtar sina barn en timme under dagen någon gång om året, personalen jobbar ändå, så var finns besparingen?


    Hur många barn och föräldrar finns det i Sverige? Är det bara ditt barn det handlar om så stämmer ditt resonemang, annars inte. Det handlar om många barn och många möten det förstår du väl om du tänker efter?
  • Anonym (.)
    Anonym (??) skrev 2019-09-12 06:03:59 följande:
    Jag anser att det är en tvåårings rättighet att vara kvar i sin trygga miljö när en sådan finns, vid de få tillfällen på ett år. Anser då att det är i barnets intresse att slippa bli kring dragen lämnad hämtad lämnad hämtad. Dessutom faktorer som avbrott i förskolans verksamheten.

    Då är det väl bra mycket bättre för barnet att få vara kvar i förskolan, bättre för personalen och bättre för mig som förälder.

    Varan hjärndött om personalen hade svarat mig nej har du möte med skola och inte får inkomst under den tiden så får du hämta lillan gå på ditt möte komma tillbaka med lillan som tyvärr nog kommer bli ledsen över att behöva komma tillbaka till förskola o sen får du hämta igen när du går hem för dagen.

    Barn är logiken i det. Tror få förskolepersonal hade hållt fast vid det.

    O jo för att förtydliga OM jag kommer överens med förskolepersonal då har jag rätt till det.
    Du kan anse vad du vill, det är bara en åsikt.
    Personalen kan se genom fingrarna och låta barnen vara kvar men du har fortfarande inte RÄTT till det. Vet du verkligen inte vad begreppet rättighet betyder?. Skrämmande.
  • Anonym (.)
    Anonym (Skit i förskolan) skrev 2019-09-12 08:00:30 följande:
    Alltså om man jobbar och går ifrån jobbet för att gå på möte i skolan och sen komma tillbaka till jobbet så är det självklart att man inte hämtar mindre barn för att släpa med sig. En fråga ts varför ens ta upp med förskolan vad du ska göra. Själv är jag egenföretagare har barnet heltid på förskolan och gör precis vad jag vill med min tid på dagarna.
    Hur mycket tror du skatten skulle behöva höjas om alla gjorde som du, lämnade barnen på heltid för att "göra vad de vill, inte nödvändigtvis arbete och försörjning"?
  • Anonym (.)
    Anonym (??) skrev 2019-09-12 08:07:11 följande:
    Vi talar nog om rätt i olika bemärkelser. Om jag samtalar med pedagoger om mitt möte och dom säger att mitt barn kan vara kvar på förskolan så har dom givit mig RÄTTEN att slippa göra mitt barn upprört genom att tvingas lämnas o hämtas 2 ggr.
    Nej du använder begrepp felaktigt. 
    Du har fortfarande ingen RÄTT. 
    Personalen är empatiska så att du slipper få det extra krångligt. Sen att beslut "drabbar" barn är primärt ointressant då vi pratar om skattemedel. Föräldrar, framförallt mammor, brukar ta till "barnens bästa" men det är i princip alltid endast ett känsloargument och saknar därför betydelse i diskussionen kring regler och skatter.
  • Anonym (.)
    Anonym (??) skrev 2019-09-12 08:36:35 följande:
    Ok och vem är du? Vad jobbar du med? Är du förälder, mamma?Frågar för att förstå vem som sitter med detta svartvita tänk där syftet att medverka i tråden är att meja ner andras språk, förståelse, nyanserades åsikter och diskussions perspektiv och dessutom har mage att lägga fram det som att jag utnyttjar systemet när all den tid jag haft mina barn på förskola beviljats av personal efter dialog. Om dom sett mellan fingrar eller ej skiter jag i jag har fortfarande gjort rätt för mig.

    Så ta dina skatteargument o dra ner dom i den mörka grotta du sitter i. ts frågeställning var säkerligen kring hur hon ska bära sig åt och ställa sig i frågan utifrån perspektivet av vadå som är brukligt och vad som är rätt eller ej från förskolans håll.

    Vill ts vara riktigt säker på hur hon ska bära sig åt ring kommunen och fråga samt ansvarig pedagog eller rektor på förskolan.

    Ganska säker på att dom allra flesta förskolor hade tyckt att det barn idiotiskt att behöva hämtar o lämna två ggr för ett möte som är planerat under arbetstid.
    Vad har du med det att göra? Allvarligt. Vem jag är osv ger inte mer tyngt till åsikter. DU vil värdera åsikterna efter givna attribut men det är otroligt osakligt. Du måste kunna ta ställning till det jag säger utan att kräva en massa osaklig information.

    Allvarligt talat måste du börja rannsaka dig själv. Det hjälper inte att bli förbannad, du utnyttjar systemet i alla fall. Det är den bistra sanningen. Det är ok om EN person utnyttjar systemet men tror du att det är hållbart om många eller alla gör det? 

    Du tycker, på fullt allvar, att alla ska kunna utnyttja statlig- och kommunal service helt fritt och så som de själva behagar? Alla som inte tycker det kan "dra ner dom i den mörka grotta du sitter i" Allvarligt?

    Jag hoppas att du bara har ett mycket trångt synsätt där dina argument, din situation rättfärdigara att du gör precis som du själv behagar men alla andra ska se till att inte skatterna höjs till 120%.
  • Anonym (.)
    Anonym (Busan) skrev 2019-09-12 08:31:20 följande:
    FEL, Kan näst i till garantera att dom flesta visserligen försöker göra rätt för sig men inte tänker som du! Har du nån aning om hur många som faktiskt inte jobbar skift utan bara dagtid? Så dessa människor ska aldrig kunna gå till tandläkaren, läkaren, utvecklingssamtal osv.?

    Eller du menar att om man jobbar dagtid och har sitt barn på förskola från ex. 8 på morgonen, lyckats få en läkartid 10.00, ska hämta barnet tjorva med barnvakt, sen föra tillbaka barnet till förskolan när går tillbaka till jobbet efter läkarbesöket? Mmmm inte så sannolikt att många gör så
    Tråden visar att en hel del vill och gör rätt för sig men den visar också att det är väldigt många som utnyttjar systemet på ett sätt som inte är tänkt. 

    Att folk gör rätt för sig gör inte felutnyttjandet mindre. Tvärtom kommer det innebära att reglerna skärps betydligt. Det har redan skett och det diskuteras ännu mer skärpningar, tex att barnlediga inte får ha syskon kvar. 
    Med andra ord, alla de du tar upp, har all anledning att invända mot överutnyttjandet.
  • Anonym (.)
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2019-09-12 08:45:46 följande:
    Nej. Känns inte så bra samhällsekonomiskt. Det är bättre om föräldrarna är på jobbet än åker fram och tillbaka med barnen - det är ju inte så bra för miljön heller.
    Läkartider går att få utanför arbetstid, det handlar om vilja och att ha tålamod att vänta. Så samhällsekonomiskt är det bättre att föräldrar tar läkartider som passar dem istället för att kräva första bästa tid och sen kräva att samhället ställer upp på dem med gratis barnpassning.
  • Anonym (.)
    Anonym (Ellie) skrev 2019-09-12 09:03:36 följande:
    Kan du ta ner dina känslor, du verkar upprörd över något som du inte vet något om. Förklara hur det påverkar skattemedel!
    Projicera inte dina känslor på mig tack.
    Det är det du gör när du tycker att jag VERKAR upprörd.
    Ta ansvar för dina känslor så tar jag ansvar för mina.
    Tack på förhand.
  • Anonym (.)
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2019-09-12 09:04:22 följande:
    Min läkare, en neurolog, tar emot patienter 1 dag i veckan och han är den ende specialisten på sjukhuset. Det är bara att tacka och ta emot. Nu har jag inte barn så fsk-regler påverkar inte mig. Min arbetsgivare ger oss dessutom möjlighet att besöka läkare på arbetstid. Vi får alltså varken löne- eller tidsavdrag för läkarbesök!
    Ja det finns alltid undantag men jag kan dels inte rabbla precis alla undantag som finns, dels är du ingen norm utan just ett undantag.
    Ska man dra alla undantag som finns i alla frågor går det aldrig någonsin att ha en diskussion, speciellt inte en principdiskussion, det förstår du väl om du tänker efter?
  • Anonym (.)
    Anonym (Ellie) skrev 2019-09-12 09:01:15 följande:
    Det är ingen som säger att man har rätt till det.
    Däremot så förstår de som har ett liv med ett jobb och barn att det för de allra flesta är omöjligt att gå tidigare från jobbet för att först hämta ett litet barn och släpa med sig barnet på ett möte där det inte är välkommet och sen vara borta extra länge från jobbet för att lämna barnet på förskolan igen och åka tillbaka till jobbet.
    Jodå, det finns gott om människor som hävdar att de har precis det. Det räcker tex att läsa vad det var jag besvarade. (Det är bra att ha koll på vad man diskuterar).

    Allt det där är faktiskt svepskäl för att göra det enklaste men inte alltid det som är det rätta. Att det drabbar andra struntar man helt i (här skattebetalare). Man måste faktiskt förstå och vara ärlig mot sig själv och kunna erkänna vad det är man gör, att man har egoistiska skäl som förklaring.
Svar på tråden Har förskolan rätt?