Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    USA

    Dr Nail skrev 2019-09-11 16:51:56 följande:
    Dels för att vi vet hur mycket skit de har orsakat och fortsätter orsaka världen över, men mest för att deras tid som ett världsimperium är nästan över. Det som en gång var antikens Grekland är idag dagens Grekland. Så blir även USAs framtid: som Grekland idag. De har varit duktiga på att sälja sin kultur, det måste man ge dem. Och maten är god, men isf varför inte dyrka italiensk mat istället.

    Gick in på en amerikansk butik för nån månad sedan och blev chockad över hur SJUKT mycket socker de använder bokstavligen överallt, t.o.m. i sådana produkter som inte ska ha socker öht.
    Som exempel vad?
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2019-09-11 19:34:47 följande:

    www.gailfosler.com/wp-content/uploads/Slide155.png


    Bara toppen av isberget i Baltimore, hur kan du missat det?
    Och är inte enda som har stora problem.


     


    Förresten vad är det för driv du pratar om, undrar då många har mer än ett jobb och jobbar dygnet runt nästan.
    Och ändå inte har råd med det mest basala.
    Detta verkar som en ytterligare ogenomtänkt TS.


    Baltimore , say no more...;

    "All of this despite 50 years of the so-called war on poverty and Democratic rule in the city. All of this despite the fact that Maryland spends more per student on education in Baltimore City than in any other jurisdiction in the state. All of this despite the fact that the Democratic Party has held a virtual monopoly on elected office in Maryland for decades. The General Assembly is overwhelmingly Democratic. Seven of the eight Congressmen from Maryland are Democrats. Both sitting U.S. Senators are Democrats."

    www.baltimoresun.com/opinion/op-ed/bs-ed-op-0810-democrats-failed-baltimore-20170808-story.html
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2019-09-12 06:48:45 följande:

    Listan går göra extrem lång, men du berättar mer att du inte vet själv.
    Det är extrema mängder socker i mat där socker inte fyller någon funktion.(Och då har jag räknat bort BBQ)


    Det är socker i det mesta, och du försöker ge skenet av det inte är, varför?
    Vad ska det fylla för funktion att ljuga?


    Vet ni det att trumpen mer elelr mindre omgående grävde upp Michells Obamas grönsaksland när trumpen kom till vita huset.


    Det är på den nivån det är och matsäkerhet för folket, men och andra sidan en som tror han blir förgiftad om han inte bara äter bigmac.
    Vad kan man begära med en sådan misshandel av kroppen?


     


    Dock dina matkunskaper visade sig vara en återvändsgränd, för det var en makalös okunskap om Amerikansk mat du uppvisade där.


     


    Men sås, bröd, kött, grytor, efterrätter osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv... osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...
    Får stoppa mig där, då jag aldrig kan och så vidare det och återspegla allt socker man har i maten där.
    Ta pecanpaj, där har man socker, på socker och på socker.


    Vanlig mat de äter som korv och sås med en sconesliknande sak, socker socker socker, och så fortsätter det.
    Och nu har vi inte ens snuddat alla kemikalier.


     


    Ska vi sätta en krona på man tar upp exempel på mat som itne har socker i sig, som man sedan tror är enda maten?


    Va? Vilka menar du är produkter som inte ska ha socker öht? Efterrätter o pajer? Pajer o efterrättter har väl socker i Sverige också om jag minns rätt? Likaså det mesta brodet, du får gå till Finland om du generellt vill hitta brod utan socker i.
    Vilken sås pratar du om med socker i? vilken gryta?
  • Tow2Mater
    Dr Nail skrev 2019-09-12 10:28:13 följande:
    Om jag minns rätt så var det minst 30% kolhydrater i köttet, kanske 40%. Liksom wtf.
    Vilket kott? Det har jag aldrig hort talas om.
  • Tow2Mater

    Tror en del av myten med "socker i allt" kommer fran att USA redovisar även naturligt socker for varors innehall, medan Sverige bara redovisar tillsatt socker. Det brukade iallafall vara sa, därfor tror svenskar att det tillsätts socker i t ex mjolken i USA, vilket ju är helt fel, om man inte talar om just chokladmjolk (Oboy och Pucko i Sverige).

  • Tow2Mater
    klyban skrev 2019-09-12 15:53:18 följande:
    Din okunnighet om maten där, innebär du får läsa upp dig, inget jag kan hjälpa dig med.
    Ok, du kan inte svara. For det du påstar finns ju inte.
  • Tow2Mater
    Dr Nail skrev 2019-09-12 16:15:00 följande:
    Torkat nötkött? Finns att köpa typ överallt, forutom att här är det c.a. 0% kolhydrater.
    Du menar beef jerkey?

    "A typical 30 g portion of fresh jerky contains 10?15 g of protein, 1 g of fat, and 0?3 g of carbohydrates, although some beef jerky can have a protein content above 65%."

    "
    Much of the carbohydrate in beef jerky comes from sugar (1.1 grams) and some comes from fiber (less than half gram)."

    Gissar det
    är marineringen som ger den lilla kolhydraten? Det finns ju olika marineringar, och naturell helt utan.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2019-09-12 15:55:23 följande:

    DU menar som jordgubbsmjölk och såna socker produkter, nä såklart dom inte existerar i din värld.
    För det vore ju att förlora.


    jordgubbsmjölk finns iallafall inte i de affärer jag handlat i. Jordgubbsoboy brukade finns i Sverige när jag var liten, mums!
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2019-09-12 17:44:28 följande:

    Det är tydligen socialism och hjälpa folket till bättre hälsa.
    Det börjar faktiskt höjas röster i USA om att man måste lära ut hur man äter ansvarsfullt och att ha ett inte så sjukt liv som amerikanen har.


    Sen när de är väl sjuka så måste de betala för vården med egna pengar, och de flesta har inte ens råd med den allra enklaste vården.


     


    Och vården är 2½-3 ggr dyrare än den statliga vården i andra länder.
    Man brukar även lyfta hur bra vården är i USA, och det är sant att spetskompetensen är mycket hög.
    Dock är denna väldigt få förunnad och endast de med pengar, då försäkringar lägger väldigt mycket under "pre existing conditions" och ingen vård på försäkringen.

    Och socker är jag stenhård ´på, socker får inget vara där den inte har en funktion, och funktionen lura smaklökar till att det är godare, det är förkastligt användande.
    Personligen skiter jag vad var och en gör, men i USA är det inget val för ofta.


     


    I Mexiko som gick om USA i fethet, de har fått sin fethet via läsk som jag förstår det(sure enkelt sagt, men tydligen har dom bytt ut vatten mot läsk som vätskekälla, men finns säkerligen mer parametrar till de blir feta(givetvis)).
    Ser även i Mellanöstern är det en del länder som börjar bli feta som faan, vad beror det på tro.


    Måste korriegera dina felaktigheter; "pre-exisitng conditions" har inte varit lagligt de sensta 10 åren.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2019-09-12 18:20:38 följande:

    Det är så mycket socker och i så mycekt olika saker, att jag finner det meningslöst och hjälpa dig med det.


    Då uppenbarligen kunskaper om Amerikansk mat är för dåliga för dig.


     


    Du pratade om drycker innan tex, jordgubbsmjölk blev så illa i socker att man förbjöd det i skolorna i vissa delstater.
    Man stoppar i socker i mat där det inte fyller en funktion ens.
    Nuv et jag du inte är intresserad av en diskussion, men det gör inte att sockret försvinner.
    Eller spå kanske du inbillar dig vi menar alla rätter, men då är det svart och vitt, och det är en meningslös diskussionssida, då den säger inget här.

    Svensken äter 37kg per år och per person, Amerikanen äter 152 punds(69kg) per år och per person.
    Och fortfarande ökar och deras socker konsumtion.
    Fakta som berättar att du har fel, inte inte lite fel heller.
    Det blir så om man tar en diskussion man inget kan nått om.


    Du vet ju inte vad du pratar om!
Svar på tråden USA