Anton Chigurh skrev 2019-08-11 19:00:24 följande:
Eeeeh.....vet du överhuvudtaget vad du snackar om...!
Det är en jävla skillnad på hur industriellt framställda transfetter påverkar hälsan jämfört med transfetter från idisslare(som dessutom förekommer i små mängder).
Läs för i helvete på innan du postar sån dynga som du gjort här ovan.
Intag av transfetter från idisslare visar på minskad risk för hjärt-kärl sjukdomar. MINSKAD. För helvete.
OCH minskad cancerrisk. Dessutom.
Det sista förvisso i djurförsök. Men ÄNDÅ.
Jag känner till att den hypotesen tidigare framförts och var på väg att ta med det i mitt inlägg men tänkte att debatten kring detta nog dött ut. Uppenbarligen har den inte det.
Det finns inga belägg för att det skulle vara någon skillnad mellan naturliga och industriellt framställda transfetter när det gäller riskerna med transfetter hos människor. Vår kunskap kring mekanismerna bakom hjärt-kärlsjukdom och cancer är dock begränsad och därmed kan man naturligtvis inte säga varken det ena eller det andra med hundraprocentig säkerhet.
Själv hoppas jag naturligtvis att naturliga transfetter är ofarliga, eftersom jag som jag tidigare uppgav äter för mycket feta mjölkprodukter. Men dessvärre är hälsopåståenden som saknar vetenskapligt stöd oftare osanna än sanna.