Inlägg från: Anonym (5o8) |Visa alla inlägg
  • Anonym (5o8)

    Mina barn lyder inte

    Du ställer så höga krav på barnen. Så små barn klarar sällan det du förväntar dig av dem.

    Cykla i trafik har inte våra barn gjort förrän de är ca 4-5 år, och då bara ett barn i taget. Sätt det yngsta i cykelsits på din cykel isället så är det lättare att kommunicera med det barn som cyklar. Eller sätt båda i cykelvagn.

    Måste du ta med båda när du handlar? Jag antar att du är enamstående eftersom du gör det? Kanske är det ok att du handlar på väg till förskolan istället? Jag vet att det är mot reglerna, men är man ensamstående förälder har iaf inte jag något emot det. :)

    Små barn hos oss behöver inte sitta kvar vid matbordet tills alla är färdiga. Det är mycket begärt av ett barn i förskoleålder att sitta stilla och tyst på det viset.

    Kortfattat: anpassa vad ni gör och vilka krav du ställer efter vad barnen faktiskt kan klara.

  • Anonym (5o8)
    Orolig över barn skrev 2019-06-23 07:44:08 följande:

    Jag är inte ensamstående och deras far var hemma under den tiden : vi försöker ge varandra avlastning / ensamtid / egentid ibland (vi har varken släkt eller vänner.)

    att gå till affären gör vi ofta även om vi egentligen behöver inte köpa något för att fylla de långa dagarna med- jag vet inte vad ska vi göra annars. - samma med cykel

    Jag tänker också ibland att vi ställer för höga krav, och de är så små , men det är inte lätt att se dem som små när de är så mogna och duktiga på alla plan. Det är faktum att jag uppfattar de ofta som stora.


    Det låter inte som att de är mogna och duktiga på din beskrivning. De låter som alldeles vanliga små barn.

    Jag och min sambo gör också saker ensamma var för sig. Men då brukar den som har barnen göra det så enkelt för sig som möjligt. Leker på gården eller närmsta lekplatsen. Stannar inne och bygger lego, stoppar ner dem i badkaret, eller vad de nu gillar. Handla gör vi med ett barn eller ensam vuxen. Att handla ensam är egentid för oss.

    Det finns saker som är lättare att göra än att cykla och gå och handla. Gå till en lekplats, gå eller åka buss till skogen/stranden/fjället (beroende på var ni bor) och ta med mellanmålet ut.

    Jag skulle nog rekommendera det som någon skrev, kommunens familjerådgivning. Det finns också bra info om barns utveckling, inkl. tips på lekar och aktiviteter, på 1177.se.
  • Anonym (5o8)
    Orolig över barn skrev 2019-06-23 07:45:12 följande:

    Tycker du att läget är så illa att vi måste söka hjälp ? :(


    Att ni är osäkra vad barn i den åldern kan och vad man kan hitta på med barnen tyder på att ni kanske skulle få det bättre om ni fick lite stöd. För den skull är det ju inte alls säkert att era barn far direkt illa hos er, men vardagslivet kan underlättas. Kompisar till mig gick en av kommunens kurser och var jättenöjda. De sökte sig till den på egen hand. Det är på inga sätt någon dysfunktionell familj, de hade bara svårt att få vardagen med två små barn med bara ett år emellan att funka smidigt.
  • Anonym (5o8)
    Anonym (.) skrev 2019-06-23 07:58:58 följande:

    Är kanake det som är problemet? Dom har inte gjort av med energi. Vad gör ni om dagarna. Mit 1.5åring måste jag ut i lekparken med på förmiddagen och sen göra nåt även på eftermiddagen. Allt från strand till lekpark till träffa kompisar.. Gå i affär är en pina så det ser jag inte som aktivering n


    Tror också på det här! Mina barn behöver ut och springa/skutta/klättra helst två ggr/dag.
  • Anonym (5o8)
    Anonym (Tre barn) skrev 2019-06-23 08:43:02 följande:

    Hej!

    Guud ja, ts, dessa situationer som du beskriver! Jag känner igen dom! Så väl! Jag har varit ensamstående första 5 åren med två små. Ibland finns de dagar då man bara ville ge upp själv för att barnen lyssnade inte, de var i trafiken, sprang iväg osv. Inget fybkade lixom.

    Jag förklarade för båda vilka regler som gällde i affären. Jag höll båda i handen fast de inte ville. Jag använde kundvagnen till minsta en period, han fick helt enkelt sitta där. Punkt slut. Jag förklarade att när de är stora nog så kan de gå själva utan att hålla handen. Tramsade dom tog jag tillbaka handen, detta visste dom innan.

    Så, under tiden växte dom och blev större och mognare, vilket gjorde det sååå sjukt mycket lättare med alla situationer!

    Håll ut! Det blir lättare!


    Skillnaden är att TS inte är ensamstående utan helt frivilligt ger sig ut att cykla och handla ensam med barnen medan den andra föräldern stannar hemma.
  • Anonym (5o8)
    tjockobbe skrev 2019-06-23 13:35:09 följande:

    På vilket sätt ska det utgöra någon skillnad? Kan en ensamstående kan väl en som inte är ensamstående klara det med.


    Inlägget vi kommenterade var ju skrivet av ensamstående som intygade att det ÄR skitjobbigt, men blir lättare när barnen blir äldre.
  • Anonym (5o8)
    Nattportier skrev 2019-06-23 17:59:40 följande:

    Ja vad är problemet med det. Frugan går ofta ut med våra 7 barn medans jag sover. på dagarna r jag kommer hem från jobbet. Hon har åkt till Ullared med 4 av dom själv.

    Sen kan barn i förskole ålder sitta still och vänta vid matbordet. Det får dom göra på förskolan


    Nej, det kan verkligen inte alla förskolebarn. Jag minns barn i min egna klass enda upp i högstadiet som inte klarade av att sitta still.
Svar på tråden Mina barn lyder inte