Inlägg från: Orolig över barn |Visa alla inlägg
  • Orolig över barn

    Mina barn lyder inte

    Vad ska jag ta mig till ? Jag är sååå förbannad! De lyder inte den minsta på mig , struntar fullständigt i vad jag säger och sommaren har knappt börjat

    Idag var vi ju lediga och vi cyklade till Ica o tanken var att köpa något gott , sätta oss när vid sjön och fika.. där började de röja runt , springa skratta skrika o springa ännu mer o inte räcker det började de packa ner allt möjligt i vår kundvagn ... jag sa de till både snäll o arg minst 15 gånger att de måste sluta uppföra sig så här och de måste slita lägga allt möjligt i korgen utan att fråga mig (det var ju förresten inte den första gången då var med o handla , utan det gör de ungefär varannandag så man förväntar sig att de vet reglerna)

    Jag gav de en sista varning 2 gånger! Lägger du i något mer i korgen utan att fråga mig går vi härifrån raka vägen hem utan att köpa något! Nähä de struntar ju i det .. så vi gick därifrån . det var framförallt 3 åringen som brydde sig inte o busade vidare. 4 åringen slutade när jag varnade. Så väl ute var hon så förbannad arg o ledsen att hon sätte sig på sin cykel o cyklade snabbt vad hon kunde ända ner till en stora vägen med mycket trafik o stannade inte vad jag än skrek att hon måste stanna ! Jag hann inte ikapp henne o Var tvungen att vänta in 3åringen också ju.

    Ash vad arg jag blev !! Jag tog ifrån hennes cykel efter vi kom hem o låste det in i källaren , hon ska få inte cykla mer på den här sommaren sa jag ... suck ... vilket blir ju inget lösning på något då den enda sysselsättningen vi har under sommaren är just att cykla till olika lekplatser o dyl ...

    Va fan ska jag göra att de ska lyssna på vad jag säger?! De är som sagt 3 och 4 år. Lyder fint på deras far men inte på mig .. det räknas inte om jag säger det snällt eller om jag skriker så hela huset rasar ...

  • Svar på tråden Mina barn lyder inte
  • Orolig över barn
    Anonym (X) skrev 2019-06-22 17:14:11 följande:

    Du bör inte låta 3- och 4-åringar cykla i trafik till att börja med, de är inte mogna för det och förstår inte konsekvenserna.

    Du måste bli tydligare.

    Gå från affären när de inte lyssnar.


    Vi cyklar på cykelväg och försöker undvika cykelväg som är precis bredvid vägen . Men vi måste passera vägar för att komma till affären ..

    ska jag gå från affären vid den första tillsägelse menar du ? Jag är rädd att vi ska svälta ihjäl om jag aldrig hinner köpa något ..
  • Orolig över barn

    Tack för goda råd!

    Har ni något tips angående måltider också? De vägrar komma till bordet när det är dags att äta ända tills det blir bråk av det..

    3 åringen kan inte heller vänta ut om 4åringen är inte klar med maten utan han springer iväg så snabbt han är lagom mät (han äter sig aldrig mät, har för bråttom iväg, vilket gör att han är väldigt smal o liten - men det är en annan tråd) , bär jag tillbaka honom till bordet då gallskriker han resten av måltiden så det är förstörd för alla

  • Orolig över barn
    Anonym (5o8) skrev 2019-06-23 07:19:40 följande:

    Du ställer så höga krav på barnen. Så små barn klarar sällan det du förväntar dig av dem.

    Cykla i trafik har inte våra barn gjort förrän de är ca 4-5 år, och då bara ett barn i taget. Sätt det yngsta i cykelsits på din cykel isället så är det lättare att kommunicera med det barn som cyklar. Eller sätt båda i cykelvagn.

    Måste du ta med båda när du handlar? Jag antar att du är enamstående eftersom du gör det? Kanske är det ok att du handlar på väg till förskolan istället? Jag vet att det är mot reglerna, men är man ensamstående förälder har iaf inte jag något emot det. :)

    Små barn hos oss behöver inte sitta kvar vid matbordet tills alla är färdiga. Det är mycket begärt av ett barn i förskoleålder att sitta stilla och tyst på det viset.

    Kortfattat: anpassa vad ni gör och vilka krav du ställer efter vad barnen faktiskt kan klara.


    Jag är inte ensamstående och deras far var hemma under den tiden : vi försöker ge varandra avlastning / ensamtid / egentid ibland (vi har varken släkt eller vänner.)

    att gå till affären gör vi ofta även om vi egentligen behöver inte köpa något för att fylla de långa dagarna med- jag vet inte vad ska vi göra annars. - samma med cykel

    Jag tänker också ibland att vi ställer för höga krav, och de är så små , men det är inte lätt att se dem som små när de är så mogna och duktiga på alla plan. Det är faktum att jag uppfattar de ofta som stora.
  • Orolig över barn
    nernu skrev 2019-06-23 06:44:47 följande:

    Kommunen har familjerådgivning. Sök hjälp!


    Tycker du att läget är så illa att vi måste söka hjälp ? :(
Svar på tråden Mina barn lyder inte