Inlägg från: Anonym (Smorgastartor och marsipanminisar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Smorgastartor och marsipanminisar)

    Studentfest

    Pa 80-talet korde man ofta med smorgastartor pa tillstallningar. Vet inte vad saker och ting kostar i Sverige nufortiden, men blir sakert valdigt mycket billigare om du gor dessa sjalv. De ska ju dessutom sta ungefar 2 dygn (inplastade) i kylskapet, sa att fyllningen tranger in i brodet, innan man dekorerar dem, sa da har du dem "nastan" klara 2 dygn i forvag och har tid over for annan matlagning dagen innan (da du ar ledig). Sen dekorerar du dem samma dag med agg, dill, rakor, lax, citron eller vad du nu tankt dig. Ost, skinka, rostbiff? Finns aven recept pa vegetariska.
    https://www.ica.se/buffe/artikel/god-smorgastarta/
    https://www.kokaihop.se/recept/smorgastarta-anneli

    ">



    Minns aven att vi hade pyttesma "finkakor" liknande dessa (botten var nog smordeg och fyllningen/toppen var i marsipan):
    https://se.dreamstime.com/fotografering-f%C3%B6r-bildbyr%C3%A5er-marsipankakor-image38695731
    Sant gar ju ocksa att forbereda ett par dagar i forvag om du sedan plastar in brickan sa att inte mandelmassan (som jag tanker ar billigare an just marsipan) torkar och blir hard. 

    Falafelbollar till vegetarianerna, med sallad och pita brod? Pastasallader som nagon foreslog?

    Prinsesstarta till kaffet? Bara du kommer ihag att ta ut dem ur frysen i tid.

  • Anonym (Smorgastartor och marsipanminisar)

    Om du inte har plats i kylen/frysen kanske en granne kan ga med pa att forvara nagot i sin kyl/frys under ett par dagar? 

Svar på tråden Studentfest