Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Greta Thunberg är överskattad

    RebeckaZ70 skrev 2019-11-20 17:20:04 följande:

    Vet inte riktigt om det här hör till trådämnet egentligen, men det är ju relaterat iallafall...

    Grundaren av Extinction Rebellion tycker att förintelsen bara är "just another fuckery in history" och tycker att demokratin är ett hinder för att rädda världen från undergång.

    www.zeit.de/wirtschaft/2019-11/extinction-rebellion-co-founder-roger-hallam-holocaust

    Jag tycker att klimat och miljö är för allvarliga saker, för att låta tokskallar som Roger Hallam kapa dem för sina egna dunkla syften.


    Idioter finns det överallt.

    Var det inte Kafka som skrev något om att en idiot är en idiot, två idioter är två idioter men 10.000 idioter är ett politiskt parti.

    Nu är ju inte klimatrörelsen ett politiskt parti, men den består heller inte av annat än enstaka idioter.

    För övrigt kommer Greta Thunberg att ansvara för brittiska BBC:s aktualitetsprogram Today i slutet av december.

    https://www.svd.se/greta-thunberg-anlitas-av-bbc
  • FDFMGA
    Mentat skrev 2019-11-23 16:15:12 följande:

    Om man faktiskt vill göra en insats för klimatet, då är det t.ex. så här man åstadkommer resultat: www.nyteknik.se/innovation/artificiella-lovet-gor-om-koldioxiden-till-metanol-6978098

    Det återstår förstås att bevisa att man kan göra det här i stor, industriell, skala men principen är oerhört lovande. Lyckas man skala upp processen uppnår man ett antal viktiga mål:

    * Klimatneutralt bränsle - det kan _verkligen_ minska utsläppen
    * Vi behöver inte oroa oss för att oljan skall ta slut
    * Oljestaternas möjlighet att utöva utpressning på länder utan den tillgången försvinner

    ...för att bara nämna några. Likväl är detta något som över huvud taget inte uppmärksammas utanför facktidskrifter, inte mer än någon liten notis i alla fall. Jämför det med att Gretas eventuella sjösjuka är en stor nyhet i kvällspressen så tror jag att ni håller med om att proportionerna här är helt fel.

    Uppmuntra unga till att gå i skolan och satsa på en forskarkarriär i stället för att skolstrejka!


    Eller också kan man som Greta Thunberg visa att det är möjligt att förena mycket höga betyg i skolan med engagemang för klimatet.

    jag tycker att det är märkligt att det ska vara så svårt att förstå att opinionsbildning och forskning inte nödvändigtvis står i ett motsatsförhållande.

    I synnerhet när man vet att vi redan i stor utsträckning har medlen för att minska människans klimatpåverkan - men att den politiska viljan saknas.

    Greta Thunberg och många andra inom klimatrörelsen gör oändligt mycket mer nytta som opinionsbildare än som potentiella forskare.
  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2019-11-23 16:29:27 följande:

    Mycket resande for Greta...

    Expressen säger hon ska "samtala med forskare" i BBC programet, men BBC säger de andra är "Turner Prize-winning artist Grayson Perry and Supreme Court president Baroness Hale of Richmond, George the Poet and journalist Charles Moore". ha ha.
    Ja, det framgick väl i länken jag bifogade.

    Expressen har jag inte läst på ett tag. Är det ditt husorgan?
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2019-11-23 16:37:21 följande:
    Som tur är bryr sig nog inte dessa forskare inte om så mycket annat än vad som står i dessa facktidskrifter Solig 
    Förhoppningsvis inte.

    Forskning mår inte bra av att vara hermetiskt tillsluten gentemot den politiska beslutssfären eller överhuvudtaget gentemot omvärlden.

    Forskningsautism får sällan eller aldrig något större genomslag.
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2019-11-23 16:46:51 följande:
    Medias problem med objektivitet är ett intressant problem rent allmän ja.
    Mentat skrev 2019-11-23 16:42:30 följande:
    Skolelever kunde dessutom behöva bättre inspiration än skolstrejker.
    Visst är det så. Snart ser vi kanske skolor som uppmanar till skolstrejk , hehe
    Spännande resonemang som betraktelse av att även blida hönor kan hitta ett korn.

    I Greta Thunbergs fall verkar hela skocken picka efter skolstrejksaspekten, åtminstone om man ska bedöma utifrån det nästintill öronbedövande kacklet.


  • FDFMGA
    FDFMGA skrev 2019-11-23 17:12:51 följande:
    Spännande resonemang som betraktelse av att även blida hönor kan hitta ett korn.

    I Greta Thunbergs fall verkar hela skocken picka efter skolstrejksaspekten, åtminstone om man ska bedöma utifrån det nästintill öronbedövande kacklet.
    Hmm, tror inte att de här hönorna är särskilt blida, blinda skulle det ståSkrattande
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2019-11-23 17:18:52 följande:
    Blida hönor, I like it Solig
    Jepp, de jag har mött i verkligheten har varit rätt blida - till skillnad från hönshögern som möjligen inte är blind i ordets rätta bemärkelse men inte desto mindre värpande i en åsiktskorridor så trång att vanligt tunnelseende framstår som vidsynt.
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2020-03-23 21:37:01 följande:
    Det är Madrid som saknar relevans (i den här diskussionen), läs #941 incl inlägget du citerade så får du se.

    " Man bör också fråga sig vad filmen egentligen visar. "
    Förutom skräp? Filmen visar någon som tänker:
    * Greta är sämst.
    * En bil med plastförpackningar.
    * Greta är miljöaktivist.
    * Miljöaktivister använder inte plast förpackningar.
    = Greta är en hycklare.

    och några andra som tänker

    * Greta är bäst.
    * En bil med plastförpackningar.
    * Greta är miljöaktivist.
    * Miljöaktivister använder inte plast förpackningar.
    = Det är inte Gretas bil.

    De tänker ganska lika smile2.gif
    Har någon av dem frågat Greta vad hon själv tycker i frågan?
    Hassefrasses nick är svart så han finns inte längre kvar på forumet.

    Men han har potential att kunna bli en ledande intellektuell förkämpe inom den autonoma högern. På några få rader lyckades han konkretisera och sammanfatta den autonoma högerns kritik av fenomenet Greta Thunberg.

    Minst lika imponerande som när du fantiserar om hur anhängare respektive motståndare till Greta Thunberg bilresor resonerar. Klart att två ägg är mycket lika om det är samma höna som värpt dem. Men jag gissar att du står Hassefrasse efter i förmåga att egga upp dem som ogillar att en ung tjej tar sig ton.

    Hassefrasse har potential. Tror du att han kommer att satsa på Nobelpriset i litteratur med sitt epos:

    "Fjärt, fjärt, stäpp, stäpp he he he."

    Och vilken upplevelse det vore att få skåda ett demonstrationståg där alla skanderade Hassefrasses "Fjärt, fjärt, stäpp, stäpp he he he."
  • FDFMGA
    Anonym (Gretas fjärtar) skrev 2020-06-27 09:37:56 följande:
    Ja men "fjärt fjärt stäpp stäpp he he he" innehåller ungefär lika mycket substans som bakom klimatvurmarnas argument. Så ni ligger ungefär på samma nivå som Hassefrasse.
    Mm, jag hörde om en undersökning som presenterades i veckan där det visade sig att lågutbildade och sverigedemokrater (detta behöver ju inte nödvändigtvis vara en tauftologi) i betydligt större utsträckning än andra har en negativ inställning till forskning och forskare.

    Så ur detta perspektiv så kan det säkert "fjärt, fjärt, stäpp, stäpp, he, he" te sig som jämförbart med klimatforskning.

    Det är för övrigt intressant att se att de här strömningarna går igen i så pass många av dagens angelägna frågor - alltså att inte bara argumentens tyngd utan också personerna som framför dem går igen i coronatrådar, klimattråder, trådar om jämställdhet, invandring, etcetera.

    Med en viss överdrift skulle man kunna sammanfatta t ex kritiken  mot Sveriges smittskyddsstrategi som att personer med klena kunskaper och utan tillstymmelse till vilja att lära sig något framför budskapet ""fjärt, fjärt, stäpp, stäpp, he, he" i olika varianter.

    Måste ut med hunden nu. Men om du vill kan jag senare försöka leta rätt på en artikel som beskriver undertökningen aangående oilika gruppers syn på forskning.
  • FDFMGA
    Anonym (Gretas fjärtar) skrev 2020-06-27 10:08:24 följande:
    Att vanliga arbetare har övergett vänstern för Sverigedemokraterna kan ju bero på att vänstern har övergett arbetarna ,och intagit en mer elitistisk syn. Man läser någon värdelös högskoleutbildning i genusvetenskap för att det innebär status att "jag har minsann läst på högskolan." 

    https://www.aftonbladet.se/kultur/a/ngx28J/darfor-overger-arbetarna-vanstern

    V
    etenskap och forskning i all ära, men ogillar den elitistiska synen att man är mer värd för att man studerat på högskola. Dessutom är det pengarna som styr inom forskarvärlden, för att få forskaranslag överdriver klimatforskare för att få mer klirr i kassan för att kunna forska om klimatet. 


    ">

    Om du ogillar uppfattningen att man är mer värd för att man är högutbildad - varför gör du dig då till talesperson för just denna uppfattning?

    Om du har svårigheter att följa min tankegång så berättade jag bara om det faktum att lågutbildade och sverigedemokrater (det behöver inte nödvändigtvis vara en tauftologi) i större utsträckning än andra är negativa till forskning och skeptiska till forskningsresultat.

    Den värdering jag framför är att det går att se på omvärlden och på forskning på ett något mer fördjupat sätt än att man tillsammans med andra skanderar "fjärt, fjärt, stäpp, stäpp", he, he.

    Visst kan det roa med kiss och bajshumor, i synnerhet om man är under sju år, men ur ett vuxenperspektiv så fjärtar vi alla.

    När jag var barn så brukade vi säga: "Den som nämnde det, han (hon) klämde det. Det var innan språket hade förfinats med "hen", därav "hon" inom parentes, för det finns ju även kvinnor som betraktar omvärlden utifrån trosuppfatningen fjärt, fjärt, stäpp, stäpp, he, he.

    Ett tips. lägg till ett tredje "he" i ramsan. Det blir mer rytm då i skanderandet kring t ex corona, klimat, public service, invandring då.

    Testa själv om du inte tror mig genom att uttala HasseFrasses analys ett par gånger och därfter lägga till ett he och testa den varianten. Alltså fjärt, fjärt, stäpp, stäpp, he, he he.
  • FDFMGA
    Anonym (Gretas fjärtar) skrev 2020-06-27 11:10:10 följande:
    Fast det finns forskning som säger att personer med högt IQ ofta tycker prutthumor är roligt. Det har att göra med att personer med högt IQ går omkring hela dagarna i avancerade tankegångar. Detta gör att man behöver släppa loss ibland och bli lite barnslig som omväxling. 
    Ja, det är säkert bara att du forskar kring prutthumor och att du förmår se HasseFrasses perspektiv.
    Anonym (Diesel) skrev 2020-06-27 11:48:12 följande:

    Klart hon är... Predikar en massa lögner och med i sekten AFA som hållerpå med våld och vandaliserar.


    Jag tror inte HasseFrasse var en kvinna, hen blev avförd från forumet som HasseFrasse men har under min rätt långa tid här på FL ständigt kommit tillbaka med nya nick. Hen är heller inte AFA-anhängare, det har du fått om bakfoten, hen är sverigedemokrat.

    igår var hen synnerligen aktiv i debatten kring pandemin och på sitt säregna "fjärt, frärt, stäpp, stäpp, he, he"-sätt förklarade hen att de som försvarar Sveriges coronastrategi är sjuka och djävulens avkomma.

    Idag är detta nick avfört från FL. I och med att FL har regler som innebär att en bannad person inte får skapa ständigt nya nick så kan man anknyta till hens budskap och påstå att hen fjärtar i smyg.

    Det som är en smula anmärkningsvärt är attt det finns så pass många som uppskatatr hen i hens roll som influencer.

    Men som jag skrev, någon AFA-ligist är hen inte, utan baar en SD-aktivist.
  • FDFMGA
    Anonym (Gretas fjärtar) skrev 2020-06-27 12:33:57 följande:
    Jag tror nog Diesel syftar på Greta Thunberg och inte Hassefrasse.
    Javisst, jag försökte bara hjälpa stackaren. Det är ju rätt grovt att påstå att Greta Thunberg skulle vara med i AFA-sekten, så jag tyckte det var bättre att anknyta till HasseFrasse.

    Den Diesel-fjärten blir annars alldeles för illaluktande.
  • FDFMGA
    Anonym (Diesel) skrev 2020-06-27 11:48:12 följande:

    Klart hon är... Predikar en massa lögner och med i sekten AFA som hållerpå med våld och vandaliserar.


    Anonym (Gretas fjärtar) skrev 2020-06-27 12:57:15 följande:
    Sen säger kanske inte Greta är med i Afa. Men det är högst troligt att hon sympatiserar med dem. Men det är kanske ok för Afa står ju för "det goda hatet." De är mer våldsamma än de högerextrema, men får väldigt lite medieutrymme jämfört med extremhögern.

    Jo, det var exakt det anonym (Diesel) påstod.

    Jag tror att HasseFrasses" fjärtepigoner aldrig befunnit sig på andra platser än i slutna rum där de inte märker hur det luktar om dem och där de har mycket dimmiga och skeva begrepp om hur samhället utanför fungerar.

    AFA är ligister - punkt slut. Det finns ingen acceptans ute i samhället för "det goda hatet", det är uppenbart för alla som inte sitter på kammaren och fantiserar.

    Min uppfattning är att vuxenvärlden måste säga ifrån, det kan krävas en hel by för att få personer som är klent utrustade ovan axlarna att integreras med den svenka majoritetskulturen. Eller på ren svenska det luktar skit om den som påstår att Greeta Thunberg är med i AFA och då måste "byn" dra ner byxorna på stackaren, tvätta hen och därefter ta på hen blöjor.

    Bildligt talat.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-11-16 21:59:09 följande:

    Fnittrig 18-åring. 

    www.svtplay.se/klipp/33209466/klimatmote-thunberg-i-exklusiv-intervju-med-svts-klimatkorrespondent


    Mm, för oss som är lite äldre än 18 kan ålder vara den enskilt viktigaste faktorn sett till hur vi förhåller oss till klimatförändringarna. Vi kommer inte att drabbas särskilt hårt, åtminstone om vi bor i Sverige.

    Du kan se samma fenomen men omvänt vad gäller vaccinationsgrad. Risken att en 18-åring ska bli allvarligt sjuk i covid är så gott som försumbar - så varför ska hen bry sig om vad som kan komma att drabba andra.

    Det handlar alltså om vår förmåga att kunna se oss själva i relation till andra.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-11-19 11:23:28 följande:
    Mm. Blablabla. Fnitter. 
    Mm, hon tycker att avtalet blev ett urvattnat blablabla.

    Det gör nog jag också.

    Även om man hade dristat sig till att ha med formuleringen att kolanvändningen ska fasas ut så skulle det knappast ha funnits någon tidsgräns kopplad till formuleringen. Nu blev det i stället att den ska fasas ner, vilket innebär att den kommer att fasas upp i länder som Kina och Indien.

    Varken du eller jag är 18 år - så sett till enbart oss själva kommer vi inte att behöva känna av vad Antropocen verkligen kan komma att innebära på sikt.

    Själv tror jag att jag skulle bry mig även om jag inte hade barn som kommer att få barn som kommer att få barn - men därmed inte sagt att jag anser att man måste bry sig och för somliga är ju Thunbergs person och ålder viktigare än klimatförändringarna.
  • FDFMGA

    Intervjun finns för övrigt i en lite längre version, 15 minuter på SVT Play för den som orkar lyssna så länge.

    Jag gjorde det mest för att se om den tidigare konflikten mellan intervjuaren och Thunberg skulle tas upp. Den konflikten handlade ju i grunden om hur klimatopinion bör bedrivas och bottnade inte i den avundsjuka som i synnerhet pojkbokshögern ger uttryck för när de diskuterar Thunbergs personSkrattande

Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad