Inlägg från: Anonym (Sant?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sant?)

    Greta Thunberg är överskattad

    Hon lever i alla fall som hon lär. Till skillnad från många politiker. Läste att hon ska segla till USA.

  • Anonym (Sant?)
    kid on the block skrev 2019-07-29 16:37:48 följande:

    Och du tror det är klimatvänligt?


    Bättre än att flyga väl?
  • Anonym (Sant?)
    kid on the block skrev 2019-07-29 16:59:23 följande:
    Det är inte frågan. Det bästa måste ju vara att stanna hemma och trampa på en cykel för att producera sin egen el. Om man lever som man lär alltså.

    Jag gissar dock att hennes seglats summa summarum orsakar mer utsäpp än en flygbiljett. Hon lär ju inte kunna segla utan diverse följebåtar med förnödenheter.
    Finns det någon som stannar hemma och cyklar för att få egen el? Varför förväntar du dig att hon ska göra det? Ska hon samtidigt fortsätta som opinionsbildare? Är det inte ok att åka tåg heller om hon ska leva som hon lär? 

    Följebåtar? Det låter ju helt orimligt. Behövs det verkligen för att ta med frystorkad mat?
  • Anonym (Sant?)
    Robert 832 skrev 2019-07-31 17:06:55 följande:
    Frågan jag ställer mig är om du är läskunnig. Jag har tvärtom föreslagit en lösning som inte bara minskar utsläppen utan kan städa upp den skadliga koldioxin. Det vore passande om du kunde sluta stoppa ord i folks munar och tala om för dom vad deras ståndpunkt är.

    Lösningen jag förslår kräver inte att hela världen ska skuldsättas i mångmiljardbelopp för att hushållen ska ha en särskild bil som väldigt många aldrig kommer att ha råd med och som tredje världen får lida för att tillverka.

    Sen är det oerhört dumt av dig också att anklaga mig för falsk empati, vem är det som gärna skickar en 16-åring över atlanten för sin politiska övertygelse? Kan man inte få jobbet gjort själv så skicka ett barn right!?
    Lösningar du föreslår mer bränsleåtervinning och ta upp CO2 ur atmosfären är jättebra. Det är utmärkt att man forskar på detta och till och med börjat testa i liten skala. 

    Dessvärre är dessa tekniker ännu inte tillräckligt utvecklade och kommer därmed inte vara klara i tid. Tills dess behöver vi därför minska utsläppen.Vi behöver således dina förslag OCH andra förslag. 
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (Travolta) skrev 2019-08-01 10:56:24 följande:

    Ni vet väl att BMW är en stor sponsor för den båt som skall segla Greta över Atlanten?

    Nu har BMW som tillverkar miljöförstörande bilar fått en fantastisk och mer eller mindre gratis marknadsföring av sina produkter.

    Bra jobbat Greta!


    Hur kommer alla andra européer som ska delta i klimatkonferenserna i Amerika dit? Med flyg ja. Och så klagar ni på de få (kanske den enda?) som väljer ett mer hållbart alternativ.
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (yohoo) skrev 2019-08-01 20:39:44 följande:

    Det är symptomatiskt för pk-samhället. Vi släpper fram en massa idioter genom mediabruset och gemene man kan känna sig lite duktig när de håller med. Sen tar samma människor flyget till medelhavet och bilen till jobbet. Hurra för Greta som inte gör nån skillnad.


    Så funkar det väl inte? Dom som strejkar tillsammans med Greta kan inte nästa dag äta importerat kött, ta bilen eller flyga till Medelhavet. Det har varit på tal att mina barn skulle skolstrejka men då pratade vi om att dom också, liksom Greta, bör leva som dom lär. Även om vi inte gör det till vardags så händer det att vi i vår familj kör bil, äter kött och flyger. Då ska vi heller inte strejka tycker jag.
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (yohoo) skrev 2019-08-01 22:07:21 följande:

    Bra gjort av er. Så för er gör Greta ingen skillnad, eller hur. Handlar det om att andra borde sluta flyga?


    För oss gör Greta skillnad jo. Hon (bland annat ) inspirerar oss att cykla mer, åka tåg mer, välja mer vegetariskt och shoppa mindre. Dock lever vi ännu inte på en hållbar nivå.
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (Xx) skrev 2019-08-01 21:40:03 följande:
    Vi behöver mer klimatsmarta uppfinningar och att våra politiker fattar obekväma beslut som gör att vi tvingas ställa om. Det kommer bli ett jävla liv men det är nödvändigt om det ska hända något radikalt.
    Ja exakt! Och Greta-vågen underlättar för politikerna att fatta de där obekväma besluten. 
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (Xx) skrev 2019-08-02 23:15:04 följande:
    Inte ett dugg. Hon sparkar in öppna dörrar.

    Kan du ge ett ett exempel på ett obekvämt beslut som då Greta har underlättat för någon politiker?
    Hihi, det är 5e gången eller nåt som du skriver vad det är hon sparkar in :)

    Nej tyvärr har dom ännu inte fattat så många obekväma beslut. Hoppas det kommer snart. 

    Möjligen kan opinionen (till viss del skapad av Greta) påverka mindre beslut som när kommunen bygger bostäder utan garage till och annan samhällsplanering. Men än så länge lyser radikala förändringar med sin frånvaro. :(
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (Xx) skrev 2019-08-02 23:35:46 följande:
    Ja och du och några andra till upprepar er med, om och om igen. Hihi

    Som jag trodde, inga konkreta bevis på ditt påstående, hon har inte bidragit till något.

    Lämnar vi Greta därhän och pratar obekväma beslut så tror jag dessvärre att våra politiker aldrig kommer vågar fatta dom. Världens ledare kommer vad jag tror ha svårt att nå en samsyn. För mycket ekonomi, arbete och välfärd står på spel. Men det är vad jag tror, jag är ingen sanning.
    Ok, jag har (ännu) inga bevis att hon påverkat något (mer än mig och min familj). Har du bevis att hon INTE påverkat något?

    Också lite nyfiken, kan du ge exempel på beslut du syftar på att politikerna bör fatta. 
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (Xx) skrev 2019-08-03 00:26:34 följande:
    Du svarade ju på det inlägget nyss ovan.

    Greta själv sa idag att hennes statements inte har gett något resultat. Ingenting har hänt och hon var besviken.
    Du har ganska höga tankar om mig om du tror att om jag inte känner till något beslut hon påverkat så är det bevis för att det inte existerar.
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (Xx) skrev 2019-08-03 10:37:37 följande:

    Jag tror ingenting om dig, men när du själv i ditt inlägg säger att Greta har påverkat beslut så ville jag veta vilka. Du eller ingen har ännu inte kunnat ge någonting mer än att hon bara är så bra, det är lätt att säga att någon är bra, svårare att visa varför denne är så bra tydligen.


    Det har jag ju faktiskt inte sagt. Bara att hon öppnar dörrarna för dom som ska fatta besluten. För att hon är bra opinionsbildare är vi väl alla överens om.
  • Anonym (Sant?)
    GDPR skrev 2019-08-23 23:00:53 följande:

    Gissar att hon påverkar åt fel håll. Hon kan ju ingenting.


    Greta är extremt påläst.
  • Anonym (Sant?)
    Author7 skrev 2019-08-24 01:43:31 följande:

    Jag förstår Greta och håller med on klimatet är viktigt. Hon är modigt och menar väl men egentligen tycker jag inte det är hennes sak att åka spegla till USA bara för att prata med Trump. Greta är ett barn! Hon måste tänka på sin utbildning . Kan inte någon annan vuxen person fungera som språkrör för henne? Varför inte någon från Miljöpartiet?

    Greta behöver gå klart gymnasiet så hon kan börja på universitet och plugga om klimatförändringar och om lösningar. Jag tycker det mycket bättre om hon blir forskare än någon aktivist,


    Klimatforskare finns det gott om. Kunskap har vi. Självklart kan vi lära oss mer men det som är akut nu är att vi börjar lyssna på forskarna och faktiskt agera utefter det. Det är där Greta behövs. Få oss och framför allt få företagsledare och andra ledare att lyssna. Vi kan inte vänta med detta tills Greta pluggat klart. Det är akut.
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (12345) skrev 2019-08-25 12:05:41 följande:

    Vad kostar inte att förberedelser med båten alla utsläpp det skapar.

    Sedan flögs det en besättning ned för att hämta båten, är det miljövänligt?

    Eller är det viktigaste att greta inte flyger och sen spelar det ingen roll?

    Av hela karuelsellen hade det verkligen påverkat miljön mer om hon satt sig på ett flyg tillsammans med många andra, ett plan soom hade flygit ändå.


    Förbereda båten skulle man göra ändå. Med eller utan Greta. Och Grete tog tåget till båten. Båten ska inte hämtas.
  • Anonym (Sant?)
    var snäll mot katten skrev 2019-08-26 22:54:29 följande:

    Vadå svart eller vit? Det är ju precis vad det handlar om. Personligen har jag flugit 7 ggr hittills i år och fler turer blir det under hösten. Frågeställningen är superintressant. Hur får vi mig att sluta flyga?


    Ett sätt är väl att satsa mer på nattåg. Jag tar gärna nattåget när jag ska till Stockholm eller Åre men ut i Europa dit jag ofta behöver resa med jobbet är det svårare trots att sträckan är ungefär den samma.
  • Anonym (Sant?)
    var snäll mot katten skrev 2019-08-26 23:45:40 följande:

    Ja, det och att inte resa alls.


    Ett sätt är väl att försöka göra det ?inne? att semestra in närområdet. Vet inte hur. Jag försöker genom att lägga upp fina bilder från badsjön, hängmattan osv på insta.
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (Grejen med digital kopia) skrev 2019-11-23 17:34:22 följande:

    Jag hade kunnat uppskatta Greta om hon hade kommit med något konkret förslag till vad vi ska göra istället för att rikta ilska och oförlåtelse mot vuxna.

    Det är ju fortfarande en kostnadsfråga om man ska bryta upp all fossil bränsleanvändning i världen. Någon lär ju fortfarande kontrollera att folk inte använder sådant, sen lär andra metoder forskas fram. Man lägger multum på att "forska" om vad som kommer att hända, men läggs lika mycket energi och pengar på att avla fram lösningar på problemet snarare än att bara konstatera det?

    Tycker det blivit en så sjukt obehaglig sektrörelse av allt det här. Rädda-världen-ungdomar födda på slutet av 1900-talet som blivit politiskt engagerade och kräver en massa.

    Hur ser det ut i U-länderna? Om Sverige blir fossilfritt år 20xx wtf... kommer alla andra länder apa efter? Vi har ju redan totalt misslyckats med invandringspolitiken. Tveksamt att afrikanska länder kommer bry sig om att börja köra elbilar när det är billigare att fortsätta som man alltid gjort.

    Eller kommer Lövfen att straffbeskatta alla andra länder med hjälp av EU, sanktioner, m.m. när han inte får som han vill?

    Stackars barn. Greta vet nog inte vad hon utsätts för.


    I u-länderna ser det ut så att de flesta inte kör bil. Så varför skulle dom börja köra elbil? Det skulle vara helt ohållbart. Om vi som har möjlighet skulle välja bort bil och flyg och välja cykel och tåg i stället skulle vi bana väg för många andra länder.
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad