Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Greta Thunberg är överskattad

    FDFMGA skrev 2019-09-25 17:43:06 följande:
    SR hade en artikel läsvärd  idag om hatet mot Greta Thunberg och hur det manifesterar sig.

    Det väsentliga tycker jag själv är att inte verkar ta åt sig av hatarnas rätt obehagliga tafsande på hennes person.

    https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1377820?programid=4773
    Hmm, läsvärd artikel, skulle det nog ståSkrattande
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2019-09-27 13:01:52 följande:
    Jag gör förvisso inga anspråk på att nå upp i din och den expanderande klybans genialiska nivå men som svar på påståendet "väckarklocka för alla" duger naturligtvis den länkade artikeln mer än väl. 
    Jag är nog fortfarande bra på att expandera, vissa saker glömmer man inte och att expandera och kollapsa maskinen var viktiga arbetsmoment en gång på tiden när jag jobbade på en fabrik.

    Och det är väl också bra att folks kunskaper om miljön expanderasr - även om Greta Thunbergs person tycks påverka vissa mer åt det kollapsande hållet.

    Själv har jag inte påverkats mer än att jag fascineras av att en ung tjej som bara säger det som klimatforskarna redan sagt har blivit en av vår tids viktigaste opinionsbildare.
  • FDFMGA
    nattuw skrev 2019-09-27 14:41:08 följande:
    Greta är inte det fösta barn som cyniskt utnyttjas av såna som dig. Frågan var vad som händer den dan ni anser Greta vara passé. Fast det är förstås inget som rör dig eftersom du då redan gått vidare till något annat som du kan lika på dina social medier.
    Avundsjuka är sällan särskilt tilltalande för betraktaren.

    Men nog är det enkelt att förstå reaktionerna på Greta Thunberg från personer som helt eller delvis är fokuserade på invandringens skadliga effekter och hur pk-samhället blundar eller till och med bejakar dessa effekter.

    Så kommer det en liten tjej med budskapet att det allt överskuggande hotet utgörs av människans påverkan på klimatet och inte bara stjäl uppmärksamhet från "gossarna i kampen mot invandring och pk-samhället", hon har dessutom ett budskap som uppmanar till globalt samarbete, inte nationell front mot omvärlden.

    Och till på råga på allt så anser ju säkert de flesta nationalister att de själva förtjänar så mycket mer uppmärksamhet än en liten tjej med diagnoserSkrattande
  • FDFMGA
    klyban skrev 2019-09-27 16:30:28 följande:

    Undra om de beaktar sina egna.
    Dock vet vi hur ad hominem presenteras som ett argument att man har rätt och inom denna vetenskapsförnekar del.

    Varför vi aldrig kommer någonstans i diskussionen om miljö och klimat, det är för en part vägrar diskussion.
    Som på detta inte har en susning vad de pratar om.(och väljer diskussionstekniker som går ut på att inga svar kommer på vad de vill lyfta).
    Finner detta narrativ rätt blek och lågbegåvat, just för ingen går på det.
    Inte ens dom själva.


     


    Är det ens någon som vet varför de är emot Greta och är emot klimat och miljö.
    Hart någon ens förklarat det för oss?
    Och nu pratar jag om saker som sker i verkligheten, inga foliehattsteorier som inte har ett stöd i forskningen ens).
    Hade det inte varit så tydligt att fossilindustrin är den enda vinnaren här, så msåte man ställa sig frågan varför man ställer sig bakom nått man först inte förstår, och sen aldrig någonsin kommer gynna en.
    Utan mest troliga skada, är det sånt man kallar hyckleri och kontraproduktivt?


    Tja, jag tror att en av de främsta orsakerna till känslostormarna är att det i Greta Thunbergs budskap inte bara ligger en uppmaning till politiker och näringsliv att agera utan också en uppmaning om personligt ansvar - att förändring börjar med dig och mig.

    Det finns beklagligtvis många som tillägnat sig ett "skylla ifrån sig"-beteende som ryggmärgsreflex. Det är inte så förvånande att de reagerar när de möter ett budskap och en budbärare som inte klappar dem på huvudet och berömmer dem för att de är så duktiga som kommit fram till att vad Sverige och vi svenskar kan göra inte betyder mer än ett piss i Mississippi jämfört med den betydelse Kina och USA har.

    Greta Thunberg är liksom en utmaning för folk som aldrig kan eller vill se sin egen del och sitt eget ansvar i ett sammanhang.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2019-09-27 23:27:00 följande:

    Bara vänta till hon fyller 25 och talar ut i en stor intervju någonstans om hur hon blev manipulerad in i det hela. Hennes föräldrar verkar ju inte ha alla chips i påsen.


    Det är ju oerhört.

    Hon kommer alltså att berätta sanningen om hur hon utnyttjades om tio år.

    Ja, ja säger då detTomte
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-09-27 11:33:10 följande:

    www.sydsvenskan.se/2019-09-26/malmolarare-i-klimatprotest-vagrar-att-jobba-pa-fredag

    Ja jisses, det är väl en fåfäng förhoppning att den med personalansvar avskedar dessa för olovlig frånvaro. Det är väl samma batik i ledningen som i klassrummen.


    Sannolikt en from förhoppning baserad på okunskap om vilka arbetsrättsliga regler som gäller på arbetsmarknaden.

    Själv tror jag att kunskap är den bästa medicinen mot högeravvikelser, oavsett om det handlar om arbetsrätt elelr mänsklig klimatpåverkan.

    Avsked för en dags olovlig frånvaro eller arbetsvägran skulle aldrig hålla i Arbetsdomstolen och det känner naturligtvis kommunens tjänstemän till. Däremot kan man nog tänka sig en skriftlig varning.

    Men rent generellt och mot bakgrund av låga lärarlöner trots lärarbrist så borde nog fler lärare byta arbetsgivare oftare, vill man vara kvar i ett bristyrke och få upp lönen är detta oftast den mest effektiva metoden.

    Så din fromma förhoppning skulle bara innebära att de två lärarna bytte skola och höjde lönen.
    Men det kan de ju vara värda, tycker jagSolig
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-09-28 22:00:07 följande:
    Personligen tycker jag att det daltas alldeles för mycket med folk som missköter sig på sina arbetsplatser...

    De kan ju försöka få en ny anställning med högre lön, när den nya tilltänkta arbetsgivaren tar referenser och får reda på att de varit olovligen frånvarande.
    Ja, du skulle säkert inte anställa någon som arbetsvägrat en dag med motiveringen att det var viktigare att delta i klimatstrejken.

    Men få skolor skulle göra samma bedömning som du.

    För övrigt skulle nog de bägge lärarna om de hade avskedats så småningom få ett saftigt skadestånd efter att ärendet varit uppe i Arbetsdomstolen. Dessutom skulle de inte få problem att hitta nya läraranställningar tmed en högre lön.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-09-29 11:39:31 följande:
    Nej, jag skulle inte anställa någon som haft olovlig frånvaro överhuvudtaget. Som väl är så söker sig batikmagiker inte till den verksamhet jag sysslar med.

    Däremot drabbades jag av en medarbetare som uteblev en helg, sjukskriven. Efter helgen visade det sig att personen varit ute och festat istället för att sköta sitt arbete, det var inte lönt att neka då bildbevis fanns på Instagram. Personen fick välja mellan avsked eller att säga upp sig själv.

    Så kan det gå inom privat verksamhet.
    Visst, vid provanställning är det möjligt att avbryta en enställning omedelbart. Det borde gälla såväl offentliga som privata arbetsgivare, gissar jag.

    Gissar, i och med att jag inte har en lika gedigen kunskap som du om anställningsvillkoren inom det offentliga.

    Oavsett, så betvivlar jag att någon med tillsvidareanställning riskerar att bli uppsagt på grund av olovlig frånvaro en dag. Det finns något exempel där Arbetsdomstolen dömt till arbetsgivarens fördel, men då handlade det om en månads frånvaro
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2019-09-30 09:38:58 följande:

    Ni som hela tiden hävdat att Greta bara säger det vetenskapen säger, jag antar att ni samtliga har läst den alarmerande domedagsraporten som 98% av alla forskare är överens om så att ni vet att det verkligen finns en bra anledning att klimathetsa barn välden över. Det har inte jag och jag orkar inte leta så ni kan ju få länka den.


    Här har du Expressens sammanfattning av IPCC:s senaste rapport på lättläst svenska.

    https://www.expressen.se/nyheter/klimat/7-viktigaste-punkterna-fran-ipcc-rapporten-om-varldshaven/
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2019-09-30 11:01:38 följande:
    Jag bad om en läng till den där den alarmerande domedagsraporten som DU har läst så att du vet att det finns en anledning att en bra anledning att klimathetsa barn välden över länkar du till...Expressen...Jag vill läsa exakt samma som du läst där det står att det är nästan kört så att det finns en anledning att skrämma upp barn men du länkar till Expressen...Skärpning för helvete.
    Jag har inte läst någon alarmerande domedagsrapport.

    Jag uppfatatr det som att det handlar om den del av hennes budskap som utgår från personligt ansvar som får upa-högerns känslosträngar att darra och ge upphov till den gnälliga tonen.
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad