Inlägg från: Anonym (Xx) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Xx)

    Greta Thunberg är överskattad

    Anonym (Sant?) skrev 2019-07-14 20:50:53 följande:
    Jag jobbar som tekniker och utvecklar klimatsmarta lösningar. Jag har varken tid eller kompetens att göra det Greta gör. Vi jobbar mot samma mål på olika sätt. Släpper så gärna fram henne så kan jag göra det jag är bra på.

    Jag har aldrig hört någon prata om så stora och genomgripande förändringar som Greta pratat om. Och du vill lägga fokus på mer?
    Jag vill ha action, inte flådiga tal som sparkar in redan öppna dörrar eller röstfiske genom bilder, handskakningar och gulligullreportage i media. Jag vill ha resultat och jag anser att GT tillför ingenting i den värld som hon har slängts in i.

    Detta är ingen lekskola, det är fullt allvar, vi behöver folk som gör handlingskraftiga åtgärder som inte kommer bli populärt hemma i stugorna.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (Sant?) skrev 2019-07-14 23:02:52 följande:
    Jo det håller jag väl med om. Jag jobbar så bra jag kan på mitt håll men skulle inte kalla det för handlingskraftiga åtgärder. Har du något exempel på vad som borde göras?
    Det finns massor med exempel på vad som kan göras och som redan görs men det är en helt annan diskussion, den diskussionen har inte med denna tråden att göra.

  • Anonym (Xx)
    Anonym (Pondus och intelligens) skrev 2019-07-16 22:56:34 följande:

    Greta har åstadkommit mycket mer än de flesta vuxna skulle kunna drömma om. Att hon i sin iver att rädda planeten har fått ta så stor plats beror nog mest på att vi vanliga medelachievers i henne fått någon som kan ta striden åt oss. Magnituden av hennes betydelse säger nog mer om allmänhetens bristande engagemang än om hennes.

    Men att gnälla på en sådan berömmelse får mig lite försynt att fundera på vad vi andra inklusive TS gjort som är i närheten av samma sak. Förmodligen inget och då kanske man ska tänka ett varv till och hålla tand för tunga.


    Kan du ge ett exempel på vad då hon har åstadkommit. Vad är det för handfast miljöförbättring hon har åstadkommit?  Vad har hon gjort för att göra jorden bättre?
  • Anonym (Xx)
    Anonym (Pondus och intelligens) skrev 2019-07-17 22:39:29 följande:

    Tja hon har ju lyckats bli en relativt välkänd röst i världen gällande klimatfrågan. Det får man ju säga är en bedrift. Hon har gett en röst åt kommande generationer dvs den grupp som av naturliga skäl är osynliga i dagens politik men ändå samma grupp som i slutändan kommer betala priset för våra dåliga beslut. Skulle säga att det Kan ha stor påverkan på opinionen. Och en liten men ändå faktisk påverkan på politiken. Att på det sättet ta sig från vanlig unge till en person vars röst ekar i världspolitiken forum utan gräddfil eller utbildning är rätt tungt faktiskt. Det är få som skulle klara. Uppenbarligen eftersom det inte hänt tidigare


    klyban skrev 2019-07-19 13:56:56 följande:

    Så du tror detta sker med en knäppning med fingret?

    Det Greta gör är att öka medvetenheten om vad som sker med natur och klimat.

     

    Nått som tom Exxon vet om och med helt egen forskning, men gör allt för låtsas att det inte är så.


    Man hyllar henne till skyarna, hon är guds gåva till mänskligheten påstås det men då frågar jag återigen, vad har hon gjort för mänskligheten? Vilka miljöförbättrande åtgärder har åstadkommits utav henne för att hon då ska förtjäna denna glorifiering?

    Det kan ha påverkan, jag vill veta vad hon har gjort. Länka gärna.
  • Anonym (Xx)
    klyban skrev 2019-07-19 20:28:49 följande:

    Hon lyfter frågan och så den blir mer påtaglig, ett fantastiskt bra arbete har hon gjort.'

    Men inser du lyfter det ytterligare ett steg, och jag bara antar du menar på om detta inte skett så ska vi glömma henne direkt.

     

    Vad är det som gör dig så upprörd att hon lyfter klimatfrågan?

    Undrar då detta är ett republikansk agenda för att fossilindustrin ska fortsätta förpesta miljon i USA, och det handlar bara om pengar och tjäna mer att man förnekar klimatet som sker med detta.

    Exxon redan gjort nämnda forskning, bara att de vägrar kännas vid den nu, då man har bara dollar framför ögonen.

    Men varför du säger nått, det är en gåta.

    Eller springer du också fossilindustrins ärenden och utan veta varför?

    Och varför kan man undra.


    Hon lyfter frågan och den blir mer påtaglig, ett fantastiskt bra arbete säger du, ok, det har ingen annan gjort innan då. Men det fortfarande bara prat, kan du något exempel på en handfast miljöförbättring hon har gjort eller medverkat till? Länka gärna.
  • Anonym (Xx)
    jrockyracoon skrev 2019-07-19 21:50:49 följande:

    Greta är stor. Hon är som Martin Luther King, eller som Mahatma Ghandi - vi ska vara glada och stolta över att hon är svensk och sprider sitt budskap över hela världen. Vem trodde att ett barn kunde uppnå en sådan status och influera flera miljarder människor?

    Det börjar ju med en tanke. Sedan går tanken över till handling. Gretas storverk är inte att hon har gjort konkreta åtgärder för att förbättra miljön, utan att hon har fått hela världen att lyssna på hennes budskap, att vi behöver ta en i princip enig forskarkår på allvar och rädda framtida generationer undan sommarbränder, stormar, höga havsnivåer med svält, flyktingströmmar, som konsekvenser plus tusen andra följder om miljöhoten blir verklighet.

    Jag kommer aldrig att glömma när hon står inför hela Hollywoods kändisskap och hon säger kallt att många av dem som är där gör för lite för miljön, eller liknande. Det blir dödstyst innan den stapplande applåden börjar. Att vara så tuff inför alla dessa världskändisar, jag älskar henne för det!


    Kan du ge exempel på något/någon hon har influerat och det konkret har lett till en miljöförbättring?
  • Anonym (Xx)
    klyban skrev 2019-07-19 23:24:12 följande:

    Man kan vara flera, dock har Greta nått ut till ovanligt många.

    Du verkar tro att en enskild handling till nått stort, är det enda som får existera för ge henne relevans.

    Ledsen det är av en annan art, men nu kan du inte längre inbilla dig denna som du försöker.


    Du svarar inte på min fråga. Förutom Gretas snack, vad har hennes snack lett till? Kan du ge ett exempel? Hon är ju nästan gud enligt en del, det måste väl ändå ha lett till något resultat?

    Ge mig något.
  • Anonym (Xx)
    klyban skrev 2019-07-19 23:25:24 följande:

    Det finns mer sätt att påverka, en är som vi lyft många ggr och som då är "Ökad MEDVETENHET".

    Men såklart har du redan bestämt att det bara finns ett sätt, vad är då problemet för dig?


    Hur kan vi se att det är ökad medvetenhet? Hur vet vi då att det är på grund av Greta?

    Visa mig.
  • Anonym (Xx)
    Padirac skrev 2019-07-20 00:11:33 följande:

    Läs den här tråden så ser du vilket stort intryck Greta gjort


    Återigen, ge mig handfasta länkar till de framsteg som Greta ligger bakom. Ge mig någon länk? Inlägg av anonyma skribenter på ett microforum är inget handfast eller seriösa bevis.

    Ge mig något miljöförbättrande som GT har gjort, något?
  • Anonym (Xx)
    Padirac skrev 2019-07-20 02:03:37 följande:

    Greta går hem i Tyskland och påverkar politiken.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7266482


    Länken fungerade inte för mig i telefonen. Var det en länk till något handfast tyska politiker hade gjort?
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad