Inlägg från: Lillajaglyderminegenlag |Visa alla inlägg
  • Lillajaglyderminegenlag

    Greta Thunberg är överskattad

    Greta har aspergers syndrom och det märks eftersom hon ser allting i svartvitt. Antingen lever vi i ett paradis eller så är jorden dömd att gå under.

    Annars tycker jag Greta är ett bra exempel på globalt grupptryck. Hennes strejker har fått helt sinnessjuka proportioner, samtidigt som beslutsfattare struntar i det hon säger. Eftersom media porträtterar henne positivt hela tiden är det många offentliga personer som vill synas tillsammans med henne. Det hela är stundtals väldigt cyniskt.

    Hon har sagt att mänskligheten kommer gå under om vi inte gör något drastiskt inom de närmaste tio åren. Folk som sysslar med denna typ av alarmism kan jag inte ta på allvar.

  • Lillajaglyderminegenlag
    KillBill skrev 2019-08-27 13:19:25 följande:
    Greta Thunberg upprepar bara det som en majoritet av klimatforskarna säger. Har du svårt att ta till dig deras budskap också?
    Vem som än säger att vi har tio år på oss innan mänskligheten går under är en klimatalarmist. Det är också skillnad på forskning och tolkning av forskningsresultat. Forskningen vet inte hur stor effekt en grads varmare temperatur får på jorden, så det man gör är uppskattningar.
  • Lillajaglyderminegenlag
    KillBill skrev 2019-08-28 08:50:22 följande:

    Gå inte på allt som tidningarna skriver. Media  dramatisera ofta vad forskarna säger för att skapa uppmärksamhet och hitintills har jag inte sett en enda forskare påstå att jorden går under om 10.


    Det professor Johan Rockström,  säger att  vi har mindre än 10 år på oss att stabilisera uppvärmningen till 1,5 grader (om vi fortsätter släppa ut som i dag). Denna uppfattning delas av många inom forskarvärlden och är ett budskap som Greta lyfter fram.  


    Kan du ge exempel på någon forskare som hävdar att vi har 10 år på oss innan mänskligheten går under eller menar du att det är obefogat att hävda att vi har mindre än 10 år på oss att stabilisera uppvärmningen till 1,5 grader?


    Om du läser den där artikeln var det inte bara det han sade.
  • Lillajaglyderminegenlag
    KillBill skrev 2019-08-28 09:14:50 följande:
    Hon säger inte att det är 11 år till jordens undergång. 
    Det har jag aldrig sagt. Men 11 år kvar tills vi inte kan stoppa katastrofen för mänskligheten. Det är precis det hon säger.
  • Lillajaglyderminegenlag
    KillBill skrev 2019-08-28 09:22:53 följande:
    Du snackar i alla fall om att någon påstår att mänskligheten går under inom 10 år men det var tydligen ett påhitt av dig. 

    Om havsnivåerna ökar med en meter eller mer så kommer det att utlösa klimatkatastrofer runt om hela jordklotet. håller du inte med om den bedömningen?
    Att mänskligheten går under är inte samma sak som att jorden går under, vilket var det du påstod att jag hade sagt.

    Det Greta och forskaralarmister säger är att vi har 10/11 år på oss att vända utvecklingen, annars kommer vi till en punkt där det inte går att vända längre och det är slutet för mänskligheten.
  • Lillajaglyderminegenlag
    KillBill skrev 2019-08-28 09:47:18 följande:
    Kan du länka till att att Greta eller någon forskare hävdar att vi har 10/11 år på oss att vända utvecklingen annars leder utvecklingen till slutet för mänskligheten?
    Sluta spela dum nu. Det är det deras budskap är. Vi måste vända NU, annars är det för sent.
  • Lillajaglyderminegenlag
    KillBill skrev 2019-08-28 09:53:42 följande:
    Det är du som har att visa att Greta eller någon forskare hävdar att vi har 10-11 år på oss att vända utvecklingen annars leder utvecklingen till slutet för mänskligheten. 

    Jag har varken sett Greta eller någon etablerad forskare forskare påstå något sådant. 
    Jag ser att du tolkar allting bokstavligt. Men det jag säger är att budskapet de för fram är att om mänskligheten inte agerar nu så är det ute med oss. Det kan man se om man lär sig att tolka mer än bara det exakt som sägs eller står.

    Och jag tror inte du är dum egentligen, men du trollar och låtsas spela dum.
  • Lillajaglyderminegenlag
    KillBill skrev 2019-08-28 10:02:49 följande:
    Om det är någon som trollar så är det du. Det är känt att  "klimatförnekare" försöker utmåla klimatforskare och människor som engagerar sig i miljöfrågor som alarmister genom att tillskriva dem osanna påståenden. 
    OK. Så vad menar du att Greta och forskarna syftar på när de säger att det inte finns någon återvändo om vi inte gör något inom de närmaste 10 åren?
  • Lillajaglyderminegenlag
    KillBill skrev 2019-08-28 10:48:00 följande:
    Att vi inte kommer att kunna vända effekterna av klimatförändringarna om vi inte lyckas få ner CO2 utaläppen. När det blir varmare så kommer havsvattennivån att höjas och miljontals människor t.ex. i Bangadesh och andra låglänta områden  kommer drivas på flykt. 
    Och vad kommer det leda till på sikt? Inte bara höjda havsnivåer, försök inte.
  • Lillajaglyderminegenlag
    KillBill skrev 2019-08-28 11:30:29 följande:

    Visst kan det finnas alarmister i miljörörelsen men Diskussionen handlar om vad Greta och olika forskare på klimatområdet säger.

    De flesta miljöforskare är av uppfattningen att om vi inte lyckas bromsa CO2 utsläppen så kommer medeltemperaturen höjas ett par grader vilket kommer leda  till en havsvattenhöjning och en klimatkatastrof som bl.a.driver miljontals människor på flykt. det kommer inte gå att backa utvecklingen om detta inträffar.


    www.va.se/nyheter/2018/06/29/klimatets-dr-doom-vi-maste-forbereda-oss-pa-att-var-civilisation-gar-under/

    Citat från Greta:

    "Our house is falling apart and our leaders need to start acting accordingly because at the moment they are not. If our house was falling apart our leaders wouldn?t go on like we do today. If our house was falling apart, you wouldn?t hold three emergency Brexit summits and no emergency summit regarding the breakdown of the climate and the environment"

    Med "house" menar hon alltså vår planet.

    "I want you to panic...and act as if the house was on fire."

    "Our civilization is being sacrificed for the opportuniy of a very small number of people to continue making enormous amounts of money."

    "What you do now, we children can't undo in the future. So please, treat the crisis as the crisis it is and give us a future."

    Hävdar du fortfarande att Greta inte menar att mänskligheten går under om vi inte gör något inom de närmaste 10/11 åren?
  • Lillajaglyderminegenlag
    KillBill skrev 2019-08-28 12:37:22 följande:
    Suck, Roy Scranton som nämns i den artikel som du länkar till är författare och inte forskare och i artikeln kommenterar en forskare Roy Scrantons domedagsprofetia och har en mer ljus bild av situationen men det bryr du dig tydligen inte om.. 

    Greta pratar bildligt om att vi måste agera för att hindra att klimatförändringen blir ireversibel..
    Du verkar sakna förmågan att tolka och förstå djupare budskap. Det Greta säger är att planeten brinner, att det är slut om vi inte gör något nu. Det är ett alarmistbudskap som dessutom är invävt i socialism och antikapitalism.

    Sedan skrev någon annan om "klimatflyktningar". Anledningen att folk flyr från Sydamerika stavas droger, inte klimat.
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad