Inlägg från: Anonym (Louise) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Louise)

    Greta Thunberg är överskattad

    Först tyckte jag att hon var jättebra. Jag blev glad över engagemanget som spred sig via sociala medier världen över. Hon är ingen forskare eller speciellt kunnig men ung och engagerad. Det är bra. Hon gör ett fantastiskt jobb.

    Problemet är hur vuxna beter sig som en sekt runt henne som bara har gått och väntat på en ny Messias att följa.

    Här på forumet frodas riktigt vidrig och livsfarlig ekofascism, folk ger sig på barn och vill utrota människor i klimatets namn. Det här kommer inte ur ett vacuum. Greta säger själv att hon ser saker svartvitt och VILL vara alarmistisk. Problemet är sociala medier och vuxna som sprider hysterin och är glada för att barn har klimatångest samt att väldigt få har koll på fakta och vad forskare och professorer verkligen säger och skriver.

    Så ja, Greta är överskattad eftersom hon är en del av en okontrollerad rörelse som mynnar ut i ren ekofascism och är faktaresistent samt ointresserad av sanning och nyanserad debatt. Det handlar mest om personerna som överskattar henne och inte att HON är dålig på något sätt, hon är fantastisk som engagerar sig!

  • Anonym (Louise)
    Padirac skrev 2019-07-20 14:05:51 följande:

    Då får du fortsätta äta arsenik, kvicksilver, plast och miljögifter som vi andra.

    Greta har förstånd nog att begripa sammanhangen och att ha en möjlighet att bilda opinion för att påverka beslutsfattare till din och min nytta. Och det kan hon trots din passiva aggressivitet som motverkar dig och dina ev barn. 


    Fast hon begriper inte sammanhanget och bryr sig inte om att göra det. Hon vill väcka känslor av panik och rädsla och gör det också. Hon överdriver och är ensidig. Framförallt skapar hennes följare masshysteri och alltihop har blivit väldigt otäckt.
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Julia) skrev 2019-07-20 15:58:50 följande:

    Tror knappast Merkel hade brytt sig om inte media gjort en stor grej av det.

    Ja det låter bra, jag accepterar att det är väldigt lite jag kan göra, speciellt när ett gäng kineser och indier sitter utanför och ständigt gör nya hål i båten. Kanske slutar de om jag får riktig ordentlig ångest.


    Speciellt när folk här börjar yra om att förbjuda folk skaffa barn, prata om barn som parasiter osv. Det är riktigt otäck. Var är humanismen i sammanhanget? Den existerar ju inte. Panik skapar egoism och brutalitet, se på krig, se på hur aids-drabbade blev behandlade på 80-talet. Alarmism är inte rätt väg att gå.
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Xx) skrev 2019-07-20 18:56:15 följande:

    Precis så, du beskrev det lysande fast med lite hårda ord kanske. Det är detta jag vill få fram.

    Underbart beskrivet.


    Ja, autism är irrelevant, hon har väl högfungerande asperger? Skulle man lyssna mindre på någon med asperger? Jag tycker det är bra att hon kämpar för miljön och framtiden för barn men problemet är ju att massan bara vill ha en stark ledare att glorifiera och okritiskt följa. Någon skrev att hon planterat en tanke i huvudet på folk och det är ju bra, det kan inte vara fel, men det kan det! För den tanken är inte ?älska din nästa?, ?alla människor är lika mycket värda?, ?vi ska ta hand om alla på planeten och skapa bra förutsättningar för kommande generationer?, tankarna är istället ?PANIK!!!! DET BRINNER!!!! ALLT GÅR ÅT HELVETE!!!! BORT MED ANDRA MÄNNISKOR, SLUTA FÖDA BARN! FÖRHINDRA ATT BARN FÖDS! SKAMBELÄGG FÖRÄLDRAR! SKAMBELÄGG FOLK SOM RESER PÅ SEMESTER! FÖR HELVETE!!! SKAMMA DOM ORDENTLIGT! DOM ÄR VÄRDELÖSA!! JAG VILL HA PLANETEN FÖR MIG SJÄLV OCH MIN SLÄKT, BORT MED ANDRA SÅ ATT VI FÅR PLATS, MATEN RÄCKER INTE TILL ALLA SÅ NI KAN DRA ÅT HELVETE!?
  • Anonym (Louise)

    Jordens undergång?! Please! Jorden kommer fortsätta existera trots klimatförändringar, herregud! Vet du inte att vi har haft både istider tidigare och medelhavsklimat i Norden? Vet du inte att jorden har haft perioder av högre koldioxidhalter i luften än nu?

    www.svd.se/professorer-klimatangest-hammar-utvecklingen

    Jag tycker framförallt att du ska läsa den här artikeln med intervjuer med tre internationellt erkända professorer inom klimatforskning:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/Wb0RjL/extremvader-ar-naturligt-i-jordens-klimat

    Du behöver balans. Mindre ångest och irrationellt hat och MER KUNSKAP.


    jrockyracoon skrev 2019-07-20 20:04:10 följande:

    Vi får väl se hur fortsättningen ser ut, hon är bara 16 år.

    Men visst är hon en världsstjärna. Givetvis är det media som möjliggör hennes inflytande, men hur skulle hon annars kunna få fram sitt budskap?

    Alla som har lyssnat på henne har blivit påverkade av henne på något sätt. Man kanske inte har ändrat åsikt, men man har hört en person påstå att miljön är viktig. Det har betydelse i sig i t.ex. ett land som USA där många tror att miljöhoten är fake news, och miljödebatten i vissa delstater knappt finns.

    Om du menar att människor har påverkats så att alla nu vill sätta igång med miljöarbete, så är det givetvis inte så. Mycket arbeta krävs för att miljöhoten ska tas på allvar, det visar ju inte minst den här tråden, som ändå förs av utbildade människor i ett upplyst land.

    För mig har hon gett mig ett litet hopp om att mina barnbarn eller barnbarnsbarn inte kommer att vara med om jordens undergång, även om jag fortfarande håller det scenariot som mest sannolikt.


  • Anonym (Louise)
    Anonym (Xx) skrev 2019-07-20 21:24:26 följande:

    Kan inte se att hon är någon världsstjärna. Hon är mer en dussinvara som hålls vid liv av en PR byrå och media och som vanligt är det tomma ord som kommer ur munnen.

    Frågar du mig personligt om jordens utsikter så är det kört, ingen gör något kraftfullt, ingen är beredd att ändra på sig. Jag hoppas dock själv att jag har helt fel.


    Jordens utsikter? Fattar inte hur okunniga ni är. Jorden är en planet, planeten är inte hotad. Mänskligheten hotas av oss själva däremot genom krig och förtryck. Planeten som snurrar är inte hotad. Den har haft olika arter och olika klimat och kommer fortsätta ha det så länge solen brinner och det inte kommer en komet och krossar den.

    Jorden har haft både varmare och kallare klimat än nu. Jorden är dessutom bara en död massa av jord och lera i olika lager där det finns liv. Och livet har tagit sig igenom istider och varmare klimat samt MYCKET högre koldioxidhalter än nu.

    fof.se/tidning/2004/1/artikel/varsta-vaxthuskatastrofen
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Julia) skrev 2019-07-20 20:19:05 följande:

    Helt sjukt vilka vanföreställningar det finns, så som vissa hyllar Greta är ju inte friskt. Världsstjärna? Hopp om att stoppa jordens undergång? Hoppas den kommer fort så vi får bort all denna idioti. Man tappar fan hoppet på människor här.


    Verkligen. Sådan okunskap så det är pinsamt och skrämmande på samma gång. Läs historia ffs.
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Sant?) skrev 2019-07-20 23:52:04 följande:

    Med jordens undergång menar man väl livet på jorden antar jag. Inte själva planeten i sig. 

    Tyvärr kan jag inte läsa ariklarna Men första artikeln kan jag inte läsa, men verkar fokusera på framtidstro och att prata om vad vi SKA göra, inte vad vi inte ska göra. Alltså prata att det är "inne" att åka tåg, pendla med elcykel, äta växtbaserad kost. Osv. 

    Andra handlar om om vi har 10 eller 100 år på oss. Det är väl ändå inte så intressant. 100år är ju ändå ganska kort tid. Mina barn kanske lever då. I alla fall barnbarn. 


    Livet på jorden är inte hotat av klimatförändringar. Vissa arter hotas och många arter har gått under som tex dinosaurierna och mammutarna, sabeltandade tigrar osv medans andra har utvecklats. Livet på jorden har funnits när det bara var vatten överallt, när det var istid och när det var varmare än nu. Det är mänskligheten som hotas mest pga hur vi behandlar varandra. Migration och integration, DEMOKRATI eller diktatur, mänskliga rättigheter eller diskriminering och förtryck, krig, inbördeskrig eller fred. Hur vi fördelar resurser där en liten del ska ha allt och majoriteten utnyttjas och hållas i fattigdom, hur dom mer bemedlade ser ner på dom som har mindre och upprätthåller system av förtryck mot fattiga genom att håna dom, diskriminera dom osv.

    Miljörörelsen har blivit ett hot mot mänskligheten då det frodats ideal som är rent människofientliga. Tex tankar om att mänskligheten ska dö eller rensas ut och minskas, att avskaffa demokratin osv. Miljöpartiet har politiker som är emot allmänna val och gärna ser en ?grön diktatur?.

    Jag har själv varit engagerad för miljön, kommer från en familj där alla pratar politik, flera är vegetarianer, politiskt aktiva, alla tänker på vilka val dom gör med tanke på miljön osv, jag har inte slutat med detta. Jag har bara börjat se fler som ett hot utöver högerextrema som jag redan vet om är en fara för samhället och världen.
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Xx) skrev 2019-07-21 01:12:34 följande:

    Louise, människan behöver jorden men jorden behöver inte människan. Människan kommer att utrota dig själv, jorden kommer självklart då leva vidare, tills solen slocknar.


    Människan KOMMER utrota sig själv? Det vet vi inte och det hoppas jag inte men annars var det ju EXAKT det jag sa. Du verkar ha svårt med läsförståelse. Det är därför klimatalarmister och ekofascister gör fel när dom propagerar för att skada människor och ?rädda miljön?. Planeten är ok, det är vi människor som behöver ta hand om varandra.
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Xx) skrev 2019-07-21 09:45:06 följande:

    På vad sätt är det att tramsa att fråga efter vilka resultat hon har presterat. Du har fortfarande inte visat någonting mer än hon är en dussinvara som sparkar in redan öppna dörrar.

    Att du har sådan tilltro till en autistisk 16-åring, säger långt mer om dig.


    Är du nazist eller varför drar du in rasbiologi i bilden? Autistisk? Hon kan prata, läsa och skriva, hon kan tänka, hon är inte en grönsak för att hon har en npf-diagnos! Varför tror du att man ska ignorera allt vad en person med diagnosen autism säger?!

    Det ska man inte. Diagnosen innebär inte att personen är psykotisk och inte vet vad den snackar om eller går att kommunicera med.

    Otippat att den mest klimat-extrema människan i tråden också är den brunaste. Det tycks gå hand i hand och det är det som har fått mig att känna avsmak för de gröna.

    Greta är en duktig opinionsbildare och hon är begåvad. Sedan tycker jag att hennes budskap är alarmistiskt men sådan är man när man är tonåring, det är normalt. Det är vuxna som tar del av budskapet som får skärpa sig och vara dom vuxna som balanserar debatten (vilket inte görs, antingen håller dom med henne okritiskt eller så hånar dom hennes diagnos).
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Xx) skrev 2019-07-21 14:45:10 följande:

    För varje inlägg du gör så fördummar du dig själv än mer med allehanda påståenden och uttryck som du skriver, nazist, vad får du allt ifrån. Kan du inte debattera bättre än så. 

    Greta är ett barn med autism som bara har tomma fruktlösa ord att ge, det är dock bra att hon engagerar sig, bättre än ingenting men det kommer som vanligt att inte ge någonting som gör världen bättre trots dessa försök till glorifiering från vissa.


    Å wow. Pratar du om dig själv? Du svarade heller inte på varför du hela tiden påpekar att hon har autism och att man inte ska lyssna på eller ta personer med den diagnosen på allvar alls. Svara gärna på det och visa hur man debatterar :)
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad