Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?

    Anton Chigurh skrev 2019-06-20 10:38:18 följande:
    Tycker DU att således att det är lugnt och helt i sin ordning att i media försöka påskina att en katastrof likt Chernobylhaveriet faktiskt SKULLE KUNNA inträffa i en Ringhalsrraktor !!!

    Tom var hyfsat nära att inträffa...

    Du kanske rent av är av samma åsikt. nikka !?

    Skulle inte förvåna mig alls om så är fallet.
    Tror du inte att det är lättare att etablera kontakt om du försöker lära dig att stava till de nick du vänder dig till. Hennes nick är inte nikka utan nihka

    Jag har åtminstone noterat att du så gott som aldrig lyckats få till ett nihka. Det är egentligen inte så svårt. Du kan säkert lyckas om du lägger dig i hårdtränringGlad

    Jag har också noterat att det dräller om proffstyckande kärnfysiker bland forumets högeryttrar av den mer skrikiga sorten, men man blir inte kärnfysiker bara för att någon visat en kärnhuset inuti ett äpple.

    I och med att jag själv anser att kärnkraften är nödvändig så beklagar jag skrikandet om dess förträfflighet. Ja, jag tror att en olycka skulle kunna inträffa i Sverige men att sannolikheten är mycket låg. Skulle den inträffa så vore nog Douglas Adams variant av Murphys lag tillämplig:

    "När någonting som inte kan gå sönder går sönder, sker det på ett ställe som är omöjligt att komma åt för att reparera.".

    Hoppas du får en alldeles underbar dag - och lycka till med träningenSolig
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2019-06-28 11:44:07 följande:

    Det här:

    Greta tar i från tårna och förklarar att vår civiliatsion, som vi känner den, "mest troligt" upphör att existera om vi inte får ned utsläppen med minst 50% till år 2030


    Anton Chigurh skrev 2019-06-28 12:17:58 följande:
    Som blifvande hedersdoktor OCH förmodligen nobelpristagare så vet hon garanterat vad hon pratar om.

    Jag måste nog börja bunkra konserver. Mm. Mm.

    Mm.

    Här är en som vet vad hon förmedlar.....

    Sanna mina ord.

    Fram till 2030 finns det ju gott om tid att plugga engelska och förkovra sig i klimatkunskap.

    Alla kan inte ha det så lätt för sig som Greta Thunberg och dessutom var ju hennes tal riktat till personer som man kan förmoda har lite bättre förutsättningar att ta till sig ett tal på engelska än t ex den genomsnittlia högeryttern på FL.

    Ja, det verkar troligt att vi kraftigt behöver reducera de klimatpåverkande utsläppen för att inte förändringarna ska bli irreversibla och i grunden förändra förutsättningarna för framtida mänskliga generationer, d v s att civilisationen som vi känner den kommer att förändras. 

    Det är ju just detta potentiella hot klimatforskare pekar på och som bland andra Greta Thunberg lyckats förmedla till allmänheten.

    Om än inte till alla - några föredrar ju att lyssna till gosskörens aningslösa körsång i ställetSkrattande
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2019-06-28 17:08:36 följande:
    Har vi till år 2030 innan det går åt helvete?!

    Om du får säga ditt?!

    Du verkar vara HELT överens med vår blivande hedersdoktor/nobelpristagare.

    Ju.
    Jag är inte klimatforskare, men heller inte vetenskapsförnekare. Jag tror överhuvudtaget att det är mer relevantt att fokusera på verkliga hot än att smyga omkring i rädsla för att bli offer för en konflikt mellan kriminella gäng.
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2019-06-29 05:36:13 följande:
    Du....forskare!!!

    Nä, det är nog det sista jag tänker på när du kommer på tapeten.

    Din koppling här i ditt säger allt.
    Nej, jag skrev just att jag inte är klimatforskare och det är just därför jag väljer att ta klimatforskarna på allvar.

    Skrikhögerns forskning betraktar jag inte ens som kvasivetenskap och den är bara intressant ur perspektivet hur ett flickebarn kan få skrikhögern att gå upp i falsett.

    Hoppas du får en alldeles underbar lördag framför dig själv nuSolig
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2019-06-29 03:07:55 följande:
    host.
    Nej, tyvärr såär det ju så att de som förnekar människans klimatpåverkan är vetenskapsförnekare eller har tillägnat sig någon egentillverkad variant av pseudovetenskap.

    Hur går det med dina studier av evolutionspsykologiska aspekter på Greta Thunbergs opinionsarbete?

    Har du någon Youtubelänk som förklarar dina senaste rönSkrattande
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2019-06-29 09:25:07 följande:
    Därav din besynnerliga koppling i inlägget tidigare.

    Du är ju makalös....Herregud alltså.
    ja, så kan det nog te sig utifrån ditt perspektiv.

    Men ibland måste man erkänna att man inte har kapacitet att överblicka ett vetenskapsområde - om man då knåpar ihop sin egen lilla teori, eller plockar upp en pseudovariant från nätet, så är man vetenskapsförnekare.

    Jag är väl medveten om att högerpopulister har mycket svårt att förhålla sig till klimatförändringar i och med att dessa är globala och liksom hånar alla som tänker sig världen som bestående av väl avgränsade nationer.

    Dessutom har ju högerpopulister ofta en ganska saudisk syn på kvinnor och män, så Greta Thunbergeffekten ur perspektivet ett litet flickebarn som tar sig ton och tror att hon är någon - brukar framkalla gallskrik bland högerpopulister.

    Som i den här trådenSkrattande
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2019-06-29 14:39:56 följande:
    Det kan inte ha varit med flit?
    FDFMGA skrev 2019-06-29 09:18:41 följande:
    Nej, jag skrev just att jag inte är klimatforskare och det är just därför jag väljer att ta klimatforskarna på allvar.

    Skrikhögerns forskning betraktar jag inte ens som kvasivetenskap och den är bara intressant ur perspektivet hur ett flickebarn kan få skrikhögern att gå upp i falsett.

    Hoppas du får en alldeles underbar lördag framför dig själv nuSolig
    De som tar klimatforskare på allvar gör det just för att de själva inte är klimatforskare? Tar klimatforskare klimatforskare på allvar?FDFMGA förklarar klimathotet eller växthuseffekten, eller nåt.
    FDFMGA skrev 2019-06-18 09:34:59 följande:
    Aha, jag tog för givet att du skulle förstå konsekvensen av mindre värme strålar ut.

    Testa att göra ett evolutionspsykologiskt experiment. Koka upp vatten i en kastrull, först utan lock och därefter med lock på kastrullen. Jämför gärna skillnaden i hetta genom att efter säg två minuter doppa ner fingret i kastrullvattnet.

    Och glöm inte att du måste ta bort locket för att kunna jämföra vid det ena dopptillfället.

    Evolutionspsykologi kan vara spännande ur aspekten bränt barn skyr eldenGlad
    Nja, om jag minns rätt så skrev jag något om att jag inte är klimatforskare, men att jag heller inte är vetenskapsförnekare - och just därför tar jag de hot klimatforskarna ser på allvar. Jag är heller inte kvantfysiker, men pysslar inte med att hitta Youtubeklipp som förnekar existensen av charmkvarkar med flera. Inte heller är jag astronom, men tror likväl på Andromedagalaxens existens. Jag begriper mig förstås inte på relativitetsteorin, men finner ingen anledning att ifrågasätta den

    Däremot tar jag inte semaforhögern på allvar. Jag tror t o m att det just är på grund av att man kommunicerar via semaforer i form av twitterlänkar eller youtobeklipp som semaforhögern har så svårt att tillgodogöra sig vanlig svenska.

    Och det är därför jag brukar be någon som hänvisar till Youtube eller liknande att i stället förklara med egna ord. Då brukar det förresten bli ett förfärligt liv.

    Jag kan småle en smula att man blandar så friskt, snart kommer det väl vara Greta Thunberg som har påstått att jorden kommer att vara obeboelig efter år 2030 och inte en kulturjournalist på Expressen. 

    Som vän av ordning förstår jag inte vitsen med att tuta om hans synpunkter i den här tråden.

    Vad tror du - kan det finna en evolutionspsykologisk förklaring till tutandetSkrattande
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2019-06-30 04:22:35 följande:
    Låter inte litet flickebarn en aning förminskande, är hon 5 år?

    Hur hade det blivit om Greta läst något vetenskapligt och fått för sig att kritisera genus"vetenskap"? Gallskrik bland tokvänstern?
    Språkligt betingat.

    Om du läser mitt inlägg utifrån hur du tror att jag ser på Greta Thunberg så borde du också kunna förstå att jag med "flickebarn" beskriver hur många högerpopulister ser på henne.

    En del är så upprörda över den uppmärksamhet hom fått att de förminskar henne till noll och menar att konsprationskampanjen hade kunnat välja vilket skolbarn som helst - de behövde bara ett mänskligt ansikte.

    (Underförstått. Själva hade de haft så mycket mer att bidra med med en twitterlänk, ett youtubeklipp eller tvåSkrattande)

    Notera också att "konspirationskampanjen" inte är min syn på Greta Thunbergs opinionsarbete - utan min syn på hur högerpopulister kan uppfatta Greta Thunberg.

    Hoppas att du förstod min förklaringGlad
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2019-06-30 12:14:55 följande:
    Så du har ingen idé om hur jorden skall kunna bli OBEBOELIG för mänskligheten?
    Mer intressant är ju varför du skvätter en Expressenjournalists twittrande på Greta Thunberg.

    Tror du att det är han som styr henne?

    Om inte är det väl lämpligare att du frågar journalisten, twittertråden finns väl kvar, den var väl bara några månade gammal.

    Annars kan man ju tänka sig att delar av vår värld kommer att bli obeboelig så småningom, att konsekvensen av detta kommer att bli klimatflyktingar i en sådan utsträckning att skrikhögern behöver skaffa stämbandsförstärkare. Man kan också tänka sig mer substantiella konflikter än skrikhögerskrik i samband med att det utrymme vi människor kallar beboeligt krymper.

    Allt detta naturligtvis under förutsättning att vi inte agerar för att dämpa klimathotet, som framtids- och framstegsoptimist så tror jag att vi kommer att agera på global nivå.
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2019-06-30 04:22:01 följande:
     du skrev att du tar klimatforskare på allvar för att du inte är klimatforskare Skrattande


    Ursäkta, jag såg aldrig att du hade en fundering också, det var så förtvivlat många semaforer i inlägget. Snudd på nytt FL-rekordSkål

    Till din fundering. Jag skrev att jag inte är klimatforskare men heller inte vetenskapsförnekare.

    Dessa två påståenden kan man kombinera och utifrån dem komma fram till att jag inte ifrågasätter det konsensus som råder bland klimatforskarna om framtida hot mot våra livsbetingelser.

    Förstår du resonemangetSkrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-06-30 16:40:41 följande:
    Är din källa för påståendet det anonyma Twitterkontot @ulf421 med 6 följare? 
    Uträkningen stämmer iofs, alltså såtillvida att en miljart ton is motsvarar en kubikkilometer.

    Vad twittaren inte beaktat är att issmältningen på Grönland accelererar allt snabbare så Twitter-Ulf behöver nog lära sig integralekvationer för att göra en beräkning som ens kan göra anspråk på att vara en beräkning.

    Här blir det liksom mer som om en gosse i Norrbotten skulle notera den allra första snösmältningen årets första vårkänningsdag och sen springa in till mamma och säga "Mamma, vi måste flytta - snön kommer inte att försvinna på en miljard år"Solig
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2019-06-30 18:54:27 följande:
    har du fortfarande inte insett att du formulerat helt fel? eller förnekar du det bara?
    FDFMGA skrev 2019-06-29 09:18:41 följande:
    Nej, jag skrev just att jag inte är klimatforskare och det är just därför jag väljer att ta klimatforskarna på allvar.

    [...]
    Mm, så här skrev jag i inlägg 731 "Jag är inte klimatforskare, men heller inte vetenskapsförnekare."

    Jag försökte ju nyss hjälpa dig lite på traven med att förklara vilken den logiska slutsatsen av dessa påståenden blir - att jag väljer att ta klimatforskarnas hot på allvar i och med att jag inte är vetenskapsförnekare.

    Tyvärr kan jag inte tillhandahålla någon förklaring i form av en eller ett flertal semaforer. Är det det faktum att de båda bisatserna är negerande och att den andra kan sägas vara dubbelt negerande som gör att du inte hänger med.

    Försök i så fall skriva  upp påståendena på ett papper så kanske det blir lite lättare. Egentligen är det inte alls så svårt.

    Lycka tillSolig
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-06-30 18:26:10 följande:
    Hehe, det var precis dit jag ville komma
    Ja, Familjeliv kan vara underhållandeGlad
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2019-06-30 22:45:00 följande:
    "Mm, så här skrev jag i inlägg 731 "Jag är inte klimatforskare, men heller inte vetenskapsförnekare."
    men jag citerade #736 där du har formulerat det helt tokigt  Skrattande
    FDFMGA skrev 2019-06-29 09:18:41 följande: #736
    Nej, jag skrev just att jag inte är klimatforskare och det är just därför jag väljer att ta klimatforskarna på allvar.

    [...]
    Aha, då förstår jag.

    Men 736 var ju ett svar till hen som hade problem med konjunktionen inte. Hen besvarade 731 med ett "Du....forskare!!!  "

    Notera gärna utropstecknenSkrattande

    Det gäller alltså att anpassa sig till den förmåga den man kommunicerar med harSkrattande

    I ditt fall så rekommenderar jag att du fokuserar på kausalitetSkrattande
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2019-07-01 10:11:40 följande:
    Meta- Godwin som semafor.

    Det kan man kalla en behovsanpassad diskussion Skrattande
  • FDFMGA
    Crash Man skrev 2019-10-11 16:00:01 följande:

    Vem vet - Greta kanske vinner en grammy istället


    Det är inte Greta Thunbergs produktion, utan bara ett av många exempel på att hon kan vara det mest hatade barnet någonsin. Jag kan iallafall inte komma på något annat, Hatet mot Malala är väl mer av en lokal företeelse i Afghanistan och Pakistan.

    Nåväl, det var inte Greta Thunbergs prodduktion du länkade till- men kanske du och dina kompisar kan skramla ihop till en banan som belöning till producenten.

    För övrigt så hoppas jag att Säpo har gjort en ordentlig analys av hotbilden mot Greta Thunberg. Jag misstänker att det kan komma att behövas.
  • FDFMGA
    Johnxy skrev 2019-10-12 08:44:55 följande:

    Nej !


    Verkar vara ett bra val, även om man kan undra hur folk kommer att reagera i Eritrea.

    Dessutom hade väl hatet mot Greta Thunberg nått oöverträffbara nivåer om hon ensam eller tillsammans med andra fått Fredspriset - så även ut den aspekten så var ju valet lyckat.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-10-12 10:33:43 följande:
    Hatet mot Greta är bland våra SD-vurmare ändå såpass oöverträffat att man nu talar uppskattande om en Ahmed från MENA. Ja, jävlar!
    Där handlar det nog enbart om vem som inte fick priset.

    Hursomhelst så verkar det vara ett bra val - och du lär ju vara nöjd som inte tyckte att hon skulle få fredsprisetGlad
Svar på tråden Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?