Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?

    nihka skrev 2019-05-07 11:18:38 följande:

    Av känsloyttringarna att döma var det alltså du som kom med påståendet om poliser, epatraktorer och gängkriminella. Tack för upplysningen.
    Synpunkter om att man borde få skjuta ihjäl inbrottstjuvar eller att polisen har obegränsade resurser att jag Epa-traktorer hittar du i tråden "En käftsmäll till undergångsprofeterna".

    Ur detta perspektiv kan det vara tillämpligt på den här tråden, typ: En liten flicksnärta som kommer här och påstår att alla är personligt ansvariga för att försöka begränsa klimatförändringarna. Sådant kan få vilken Epa-traktorhögeraktivist som helst att drabbas av en härdsmälta som får vilken Tjernobylkatastrof som helst att framstå som en liten storm i ett reaktorglas.

    Och värst av allt: Hennes ord får global uppmärksamhet - klart att kolerikerna går i taket då, eller kör i diket med epa-traktorerna.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-05-07 13:37:14 följande:
    Det är ju såklart omöjligt för en innerstadspajas från dumvänstern, med max 5 minuter till en dygnetruntbemannad polisstation, att förstå glesbygdsbors frustration över våldsmonopolets ignorans när de drabbas av upprepade inbrott och stölder och får se sina anmälningar läggas ned trots att det finns teknisk bevisning och utpekade gärningsmän.

    Frustrationen hos dem blir ännu större när den enda gången våldsmonopolet visar sig är när de ska beslagta barnens epatraktorer som de lagt ner hundratals timmars arbete på.

    Sitter man som innerstadspajas bakom säkerhetsdörrar och portkoder slipper man dessutom baksidan med att få sitt hem genomsökt av diverse slödder, som de få gånger de grips, släpps efter ett par timmar av tjänstgörande åklagare. De gånger de trots allt ställs inför rätta får de dessutom straffrabatt.

    Min och många andras åsikt är att när man påbörjat ett inbrott i någons bostad, har man frånhändat sig sina medborgerliga rättigheter och får ta konsekvenserna av sitt handlande, även om detta skulle innebära att man drabbas av kroppsskada eller värre.

    Det är nog ytterst få som har något emot Greta som person, däremot har jag och andra med mig åsikter om er kanonisering som inte är långt ifrån medeltidens katolska kyrka och gretakulten som fenomen.

    Nu kan du fortsätta raljera och ironisera och invänta ryggdunkningar från din fårskock.
    Jag bodde i Norrlands inland under många år av mitt vuxna liv, jag är väl medveten om hur det är att bo och leva i glesbygd - samt att de flesta som bor där är företagssamma och påhittiga på ett positivt sätt.

    Jag ser inte kolerikernas riksförbund som representativt för glesbygden.

    Min åsikt är att man inte skjuter inbrottstjuvar och lallar om att de får skylla sig själva om de dör.

    Det är mycket bättre om de som har så svårt att anpassa sig till svenska värderingar får leka krig med tennsoldater i en ombonad miljö.

    Vidare är det min åsikt att Greta Thunberg är en slags symbol som retar gallfeber på högerpopulister till viss del på grund av hennes budskap - men framförallt för att en ung tjej blir lyssnad på.

    Det var väl likadant när den här unga pakistanska kvinnan, Malala Yousafzai, fick fredpriset, då fick talibanerna tuppjuckSkrattande

    De hade ju redan skjtit henne en gång -  som vore hon en inbrottstjuv i deras värderingsskåp!
  • FDFMGA
    sextiotalist skrev 2019-05-07 14:28:31 följande:
    Och hennes insats var ju att hon överlevde, nja inte riktigt. Hon gick ju ut hur viktigt det var att flickorna skulle ha samma rätt till skolgång som pojkar. Hon startade inte skolor, men hon riktade makthavares blickar på detta. På samma sätt som Greta får makthavare rikta blicken mot att vi är så nonchalanta mot den planet som ger oss förutsättningar att existerar.
    Dessutom har dessa unga personer (tack och lov) den frispråkigheten som unga personer brukar och bör ha.
    Ja, det är klart att man kan försöka värja sig mot ett barn och dessutom en flicka som säger att det är du och jag som måste ändra vårt sätt att leva - att man inte kan resonera som att det enskilda bidraget inte betyder något för totalen, oavsett om det enskilda är en person, ett bostadsområde, en kommun eller ett land.

    Och då blir det nog lätt rätt personligt som i den här tråden.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-05-07 16:29:20 följande:
    Jag har ju inte alls samma medkänsla för människor som utsatts för brott när de själva förespråkar kriminella metoder utan tycker väl det finns någon slags poetisk rättvisa när brott drabbar just dem.

    Greta är ju bara en tjej som pratar om något många tycker är viktigt. SD-kolerikerna sa just inte så mycket om henne förrän Åkesson gav klartecken till fårskocken.
    Mest jargong, skulle jag tro.

    Dessutom är ju Epatraktorhögern inte särskilt benägen att skilja på person och sak, vilket inte minst visar sig i den här tråden.

    Jag kan ju tycka att de ska vara tacksamma för att familjen åkte elbil mot bakgrund av tidigare analys kring olika färdmedel.

    Polisen satsar ju oändliga resurser på att förfölja Epatraktorer enligt den analysen, så halva Europa skulle ju stått utan fungerande polis under familjen Thunbergs färd genom Europa - om de valt Epatraktor i stället för en elbilSkrattande

    Mot bakgrund av Epatraktorhögerns analys så var inte bara Thunbergs resa klimateffektiv utan också en studie i indirekt brottsprevention, vilket ju är alldeles förträffligt med tanke på utfästelserna om att inbrottstjuvar ska skjutas.Skrattande
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2019-05-08 15:13:40 följande:

    Och nu är det lillasyrran, hon som ville se den där konserten, som skall exponeras:

    ">

    Efter Parneviks kom Wahlgrens värld och Lailaland.

    Är det Ernmans Äventyr som är nästa show?


    Tydligen har hon skrivit en bok om mobbning.

    Klart att du är där och hackar då.

    Är ni jämnåriga och känner du att hon tar den uppmärksamhet som du så väl förtjänar?
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2019-05-13 22:00:04 följande:
    Det finns enbart ett land i världen som har påbörjat byggnation av slutförvaring - inga andra länder har påbörjat byggnation.

    Under tiden mellanlagras de radioaktiva resterna.  Mycket har skickats till Sellafield, och där har det varit en rad olika incidenter och en större olycka. 

    Förhoppningen står till nya reaktorer som kan återanvända redan förbrukat bränsle och med det minska slutförvaringen till 1000 år istället för 100 000 år. Den minskade tidsrymden för slutlagring gör det säkerligen lättare att komma i mål.

    Tyvärr har marknaden inte kunnat lösa dessa saker ännu och kanske blir vi stående med förvar som ska skydda oss i 100 000 år.

    https://www.nyteknik.se/energi/lang-vag-kvar-till-slutforvar-av-varldens-karnbransle-6883475

    Uranet som tas upp från gruvor är inte jämförbart med det bränslerester som ska slutförvaras

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3345&artikel=3432712   
    Inte desto mindre är det oansvarigt att avveckla fungerande kärnkraftverk när den primära uppgiften måste vara att ersätta den fossila energin.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-05-17 10:12:52 följande:
    Javisst! Det är så känslostyrda verbala utbrott ser ut.
    Fast att delar av skrikhögern har en något udda kvinnosyn är ju ingen nyhet precis.

    Och mot bakgrund  av att man inom den subkulturen aldrig skiljer på sak och person är det knappast förvånande att någon kallar Strandhäll för våp och att några andra klibbar fast vid Greta Thunberg och hennes familj på ett mycket personligt sätt.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-05-17 15:09:56 följande:
    Det har ingenting med kvinnosyn att göra, även om jag förstår att du vill ha det så. Det har med en totalt inkompetent såsseministers känsloutbrott efter att hon sett ett avsnitt av en tv-serie. Twittrar man på det viset är man ett våp. En man hade kallats för wuz eller tönt.
    Okej.

    Jag tror dig.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2019-05-18 08:58:43 följande:

    Nu ska hon utses till hedersdoktor i Belgien. 


    Pope Joan II skrev 2019-05-18 08:58:44 följande:

    Nu ska hon utses till hedersdoktor i Belgien. 



    Inte illa - dubbel hedersdoktor.

    jag hade bara läst om universitetet i Mons som utsett henne och två andra till hedersdoktorer med motiveringen att de bidragit till att öka medvetenheten om hållbar utveckling.

    Kul - men det lär väl bli ett liv och kiv utan dess like här i tråden då hon reser till Belgien, för hon måste ju ta emot titeln/titlarna, antar jag.
Svar på tråden Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?