Inlägg från: Bjoer |Visa alla inlägg
  • Bjoer

    Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?

    nihka skrev 2019-05-05 10:24:26 följande:
    Nej kärnkraftshaverier är inte emotionella. De är i högsta grad verkliga och har mätbara konsekvenser som till exempel 30 000 Bq/kg renkött.

    Tror inte vi kan summera förrän det sista kärnkraftverket är stängt och allt kärnavfall vi har producerat är nedbrutet. Tar några år.

    Fakta:

    https://corporate.vattenfall.se/om-energi/el-och-varmeproduktion/karnkraft/slutforvar-av-karnavfall/
    Och trots det är vindkraftverk mycket farligare.
  • Bjoer
    Flash Gordon skrev 2019-05-03 10:55:52 följande:
    Det var FN:s dåvarande motsvarighet till dagens klimatpanel som gav oss tio år innan katastrofen var här. År 1972.

    Du kan hitta hundratals likadana förutsägelser om att "nu är det panik!" och likväl så har inte Maldiverna sjunkit, snön ligger kvar i fjällen, haven har inte stigit med sju meter (Al Gore) och någon överdriven och okontrollerad ökenspridning ser vi inte heller.

    Men NU, den HÄR gången, är det alltså panik?!

    Greta bidrar faktiskt inte på något särskilt konstruktivt sätt till någon lösning på någonting.
    Det var fortfarande inte samma konsensus som det är nu. Eller, de flesta klimatforskare ansåg att vi hade en uppvärmning, redan då. Det är alltså helt ojämförbart med när forskare "förutspådde" en ny istid.

    Och nej, du kan inte hitta hundratals likadana förutsägelser, med samma mängd data och konsensus som stöd. Det är ren bullshit.

    Ärlig fråga, är du en av dessa personer som tror det hela är en konspiration?

    https://skepticalscience.com/ice-age-predictions-in-1970s.htm
  • Bjoer
    Flash Gordon skrev 2019-05-06 09:24:18 följande:
    Eftersom du inte har tagit till dig länkarna, vad det verkar så kan jag säga att FN 1972 inte alls specificerade en istid när de sa att katastrofen är här inom 10 år. De talar i praktiken om en ekosystemkollaps.

    Man hade inte rätt den gången heller.

    Men du är välkommen att tro att just nu, precis den här gången, är det sådan PANIK! att vi kastar allt kritiskt tänkande över bord och bara rusar rakt på första bästa lösning. 
    .

    Det är i sådana lägen man kallar elektricitet till 240 miljoner indier för "en bekvämlighet".
    De flesta länkarna handlade om en ny istid. Eller, det var iaf. vad du skrev i ditt inlägg. Har du inte tagit till dig av dina egna länkar?

    När de talade om en ekosystemkollaps, hade de samma forskarkonsensus bakom sig då?
    Problemet här är att du inte kan avfärda alla larm på att många tidigare har varit falska. Tillslut kommer ett korrekt och då är det katastrof om vi inte tar det på allvar. Därför måste varje larm bedömas på sina egna meriter. Precis som polisen tar varje bombhot på allvar, trots att de flesta är falska. Så alla dina referenser till tidigare falska larm (med svaga grunder) är irrelevant för om detta larm är falskt eller inte. Bedöm det på egna meriter.
  • Bjoer
    Flash Gordon skrev 2019-05-06 10:32:27 följande:
    Man har haft lika mycket konsensus bakom sig då som nu. "Alla" visste att öknarna skulle bre ut sig, haven  coh vattnet förgiftas och matproduktionen kollapsa.

    "Alla" kunde peka på hur en avkylande trend rådde och så drog man ut mätvärdena i tangentens riktning och hamnade i en ny istid inom några decennier.

    .
    Man gör samma sak idag. "Alla" vet att nu är det bråttom. Du har köpt det helhjärtat.
    Hade man? Källa?

    "Alla" är sensationsmedia. 10% av studierna tydde på en avkylning (hur många av dessa som faktiskt föreslog en istid vet jag inte, men troligtvis inte alla). Medan 62% tydde på en värmande trend. Har du inte tagit till dig av min länk?

    Nej, man gör inte samma sak idag. Att du tror att det är samma sak tyder på att du inte har kollat upp fakta. Eller så anser du av någon anledning att 10% och 97% är inom samma härad av konsensus.
  • Bjoer
    Flash Gordon skrev 2019-05-06 12:07:25 följande:
    Källa? Gå tillbaka och läs forskningen från då. En konstaterad nedkylning sedan decennier drogs ut i tid och varningar utfärdades.

    Du menar att det var pressen som skapade paniken genom att misstolka vetenskapen men tänker inte tanken att pressen även idag rapporterar det spektakulära men kanske inte helt korrekta.

    För sanering är att inte ens med dagens "97%" har man lyckats förutspå vare sig på kort eller lång sikt vad som ska ske. Modellerna fallerar. Bara några år  gamla förutsägelser faller platt när deadline löper ut.

    Det är så typiskt att inte vilja ta tag i de svåra frågorna. 
    Du påstår saker, du får komma med källa. Jag har inte tid att kolla upp varje sak nån säger på internet.

    Ja, det menar jag och ja, jag har tänkt tanken att det är så idag, och nej, det är inte så idag.

    Gör de? Källa? Helst nått som inte är ett halv urklipp ur en artikel på nån wordpress eller uppenbara propagandasidor som nofrakkinconsensus, tack!

    Vad menar du? Det är ju du som inte vill ta tag i de svåra frågorna, som menar att "Det är lungt! Det löser sig!". Snacka om att ignorera de svåra frågorna!
  • Bjoer
    Flash Gordon skrev 2019-05-06 12:16:46 följande:
    Ett problem för klimatet men en glädje för mänskligheten.
    He, vilket oxymoron.
  • Bjoer
    Flash Gordon skrev 2019-05-06 12:37:16 följande:
    Nämen då så. Du har inte tid.

    Du vet dock att NU, nu är det panik.

    Lev vidare med den bilden du. Det är säkert rätt. Den här gången.

    Och med klinisk precision undviker du att resonera kring konflikten om mat till 250 miljoner afrikaner eller elektricitet till 240 miljoner indier. Lite som Greta.

    Förstår du nu varför Greta till och med kan anses vara farlig som den makthavare hon är? Hon triggar snabba, dåliga lösningar med sin panik.
    Varför ska jag resonera om det med någon som inte ens anser att vi har ett problem med klimatet? För dig finns ingen konflikt. Steg ett är ju att etablera att en konflikt faktiskt existerar, sen kan vi börja resonera om möjliga lösningar.

    Greta är inte mer farlig än att hon etablerar att en konflikt existear, att det finns ett problem och att det är allvarligt. Om du tycker det är farligt så undrar jag om inte din inställning är ännu farligare. Det går inte att slippa problemen genom att låtsas som de inte existerar.
  • Bjoer
    Flash Gordon skrev 2019-05-07 14:41:19 följande:
    Nu fantiserar du.

    Jag har inte sagt att vi inte har ett klimatproblem.
    Oh really? Du har alltså inte i inlägg efter inlägg menat på att detta bara är ett av alla falska larm, precis som 1972, precis som istidslarmen osv? Om det inte är menat att påstå att vi inte har några klimatproblem så är du riktigt jävla dålig på att formulera dig.
  • Bjoer
    Flash Gordon skrev 2019-05-07 14:49:50 följande:
    På tal om innerstads-pajas från dumvänstern.

    Familjen Ernman/Thunberg åker elbil från bostaden på Fleminggatan (Kungsholmen) till London för att dottern ska få gå på en speciell konsert. Känner sig efteråt miljömedvetna och duktiga.

    .
    Inte ett resonemang kring att en elbil kostar en halv miljon att köpa - inget problem för en familj som är god för tiotals miljoner.

    Inte ett resonemang om att bilen laddas med kolkraftsel när de laddar i Tyskland, Nederländerna, Frankrike, UK. 

    Inte ett resonemang om att det är en lyx att ha tiden fri att kunna ta elbilen på en tre-fyradagars resa (enkel väg) hipp som happ.

    Bara det symboliskt ser bra ut så. Ta elbilen till London.

    .
    Däremot den barnfamilj som precis skrapar ihop till biljetter på Ryan Air för att kunna visa SINA barn London. De är klimatbovar.
    Så du menar att personer som kan resa miljövänligt inte ska göra det eftersom andra inte kan resa miljövänligt?
  • Bjoer
    Johan H skrev 2019-05-07 16:12:20 följande:

    Varför letar du bara sakfel? Du vägrar ta in vad han har skrivit.


    Nej, jag förstår hans poäng men anser att den är felriktad. Om man gnäller på någon agerar miljövänligt på sätt som kostar pengar så är det ju inte på miljöåtgärderna man ska klaga, utan då får man lobba för att Sverige skaffar en generösare fördelningspolitik så att fler kan ta samma åtgärder. Om någon som har pengar anser att vi måste sluta flyga så är det inte fel bara för att de kan ta elbilen istället. Att flyga är fortfarande problematiskt. Om flyget med Ryan Air är enda sättet för en tvåbarnsfamilj att åka till London så kanske inte helt enkelt inte ska åka till London.

    Ja, det är orättvist, men kämpa isf. för rättvisa, istället för mot nödvändiga miljöåtgärder. Ja, det är orättvist att Indien och Kina inte kan bygga nya kolkraftverk utan att klimatpåverkan blir för stor. Det är orättvist att vi i väst tidigare har släppt ut så mycket att resten av världen inte kan komma upp i samma standard som oss med de metoder vi har använt. Men det ändrar ju inte faktum! Klimatpåverkan blir för stor om de bygger kolkraftverk.

    Gnäll inte på Greta som försöker få folk att inse detta uppenbara faktum. Försök istället hitta lösningar på de komplexa frågor som kommer från situationen vi är i. Hon försöker bara få folk att ta frågan på allvar. Att hon inte kommer med alla svaren är inte relevant kritik. Som jag sa tidigare, perfect sollution fallacy.
Svar på tråden Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?