Inlägg från: Postman |Visa alla inlägg
  • Postman

    Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?

    Nej verkligen inte. Hon har inget gjort mer än blivit medias lilla maskot.

  • Postman
    sextiotalist skrev 2019-04-30 15:19:17 följande:

    Självklart är det lättare med föräldrar som stöttar en och självklart är det lättare med en som fått verktyg hemifrån. Det gäller ju allt. Men både hennes föräldrar och hon själv har ju berättat att det är hon, Greta, som påverkat hennes föräldrar i detta.

    Det jag är mest orolig för är att hon som ung, har fått ett större "ansvar" att bära än hon är mogen för.

    För hur som helst, hon har talets förmåga, hon brinner för en sak och till skillnad från andra influenser (barn till kändisar som startar en blogg och får massor av pengar för att sälja en produkt) så är det för en god sak.

    Det hon gör är att ifrågasätta det sätt vi lever på och det är jobbigt. Det är jobbigt när tonåringar talar om för vuxenvärlden att våra val inte alltid är så smarta. Och hon har ju rätt i mångt och mycket, vi slösar på resurserna, vi överanvänder allt utan att tänka. Vi kan göra bättre val, men många av oss är lite för bekväma för att vilja göra dessa val.

    Jag anser inte alltid att Greta har rätt. Men hon tror på det och nog sjutton är det bättre att hon lobbar för att vi ska tänka ett steg till.

    Fredspris, tja, det är ju inget vetenskapligt pris, så det är nog inga vetenskapsmän som brukar få det priset. Huruvida hon är värld det, det är nog den norska kommitén som avgör. Hon är dock nominerad.


    Hon har ju egentligen inte gjort något märkvärdigt, hon har blivit blivit medias kelgris så pass mycket så ve den i ledande position som inte ställer sig positiv till henne. Ve den som kritiserar henne, ja då skyndar media till hennes försvar.

    Frågan kvarstår fortfarande, vad för stor miljöförbättrande åtgärd har Gretas rykte/insats lett till så att hon kan nomineras gång efter gång till allehanda pris eller priser. Vad har hon gjort för världsomspännande insatser för att förtjäna denna massmediala hyllning och att få resa jorden runt, varv efter varv för att ta i hand med allehanda ledare?
  • Postman
    jeanette02 skrev 2019-04-30 12:29:41 följande:

    Greta flyger inte vad vi vet. Det är nog rätt väldokumenterat alla steg den tjejen tar.

    Men säkert många andra som vill sola sig i Gretaglansen, tex diverse influencers, kändisar och politiker som vill plocka billiga politiska poänger och duktighetspoäng i sociala medier och andra medier. Lever de som de lär tror du?


    Sant det är nog en rätt stor skara som flyger världen runt i denna Greta-cirkus fotspår. De gör inte ett skit mer än att försöka framstå för stunden PK.
  • Postman
    sextiotalist skrev 2019-05-01 11:54:08 följande:
    Varför ska man kritisera HENNE?

    Det är nog därför folk ställer sig bakom henne. Det finns ingen orsak att kritisera henne för att hon brinner för en sak och får folk engagerade i dessa frågor.

    Hon har inte alltid rätt, men hon har mer rätt än flera av de vuxna som tycks hata henne.
    Varför skulle man INTE få kritisera HENNE?
  • Postman
    sextiotalist skrev 2019-05-01 12:16:09 följande:
    För hon gör inget fel. Hon brinner för något. Jag delar inte alltid hennes åsikter, men jag anser att hon har rätten framföra dessa.

    Kritisera hennes åsikter, men som person. Nej
    Klart hon har rätten att framföra sina åsikter men framför man dessa offentligt så får man också ta att man kan bli kritiserad, inget konstigt alls.

    Varför skulle man inte få kritisera henne som person? Varför skulle just hon vara undantagen när alla andra i offentligheten kritiseras för sin person idag?
  • Postman
    sextiotalist skrev 2019-05-01 13:50:58 följande:
    Jag anser att man ska vara ytterst restriktiv när man kritiserar någon som person, visst det gör vi alla, men man kan fundera på varför man gör det, speciellt offentligt och även när man, som det numera görs i allt högre grad, direkt till dom.

    Men vad är det som person hon är så fel?

    Allt detta hat som folk vräker ut sig, över folk de inte ens känner, som inte påverkar ens vardagliga liv, folk som lägger så mycket energi på att hata en 16-åring. Jag förstår det inte.
    Ja allt detta hat är ett problem, det står inte jag för, jag tycker inte det är fel att man kritiserar men man måste ju ändå ha någon form av grundrespekt. Hat är beklämmande men folk verkar ju tappa hjärnan så snart de skriver på internet.
  • Postman
    Flash Gordon skrev 2019-05-02 11:01:11 följande:

    Ja, och Greta blir kritiserad för sina handlingar och uttalanden. De är trots allt mer än lovligt korkade och tomma mellan varven.

    -

    Trump är vuxen och han är hård. Han spelar spelet tillbaka som han bemöts.

    Greta är skörare. Hon är ett barn med en diagnos. Desto större skäl då kan man tycka att hennes föräldrar skyddar henne från uppmärksamheten. Istället gör de tvärtom.

    Man måste förstå att om de spelar Gretas kort rätt så är hon snart ekonomiskt oberoende för resten av livet. Den publicitet hennes team skapar kring henne nu generar miljoner i intäkter till henne och familjen. Greta kan ägna de närmaste tio åren åt att bara åka runt och hålla föredrag för 100000 kr styck och sedan behöver hon inte göra ett dugg till i hela sitt liv.

    .

    Det sista du skriver beskriver exakt vad det handlar om: "Utöver detta så anser jag att man ska vara än mer återhållsam med kritik mot unga personer"

    Skicka fram ett baaarn och "man måste var mer återhållsam".

    Så, alltså kan ingen vinna över ett barn för ingen får kritisera vad barnet gör, eller snarare i detta fall, används till. Världens bästa trick!


    Bra beskrivet, instämmer.
  • Postman
    FDFMGA skrev 2019-05-02 14:38:03 följande:
    Att sen även svenska företag har börjat se hållbarhetsfrågor som centrala och affärskritiska är mycket glädjande och inte minst Greta Thunbergs förtjänst.
    Ren nonsens att svenska svenska företag har börjat att se hållbarhetsfrågor som centrala och affärskritiska på grund av Greta. Det är sådant här jag vänder mig emot, man helgonförklarar någon för något de inte har gjort eller bidragit till.

    De flesta svenska företag har arbetat med hållbarhetsfrågor sen Greta låg i vaggan. Det Greta gör idag är att sparka in redan öppna dörrar och där media har utsett henne till sin lilla kelgris och lyfter fram henne för ingenting.
Svar på tråden Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?