Inlägg från: Iarwain |Visa alla inlägg
  • Iarwain

    Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!

    Youinheaven skrev 2019-02-13 16:46:48 följande:
    Finns ingen anledning för oss människor att äta socker. Finns många studier som visar på dess skada på människokroppen.
    Så bra att du är intresserad a forskning.
    Kan du visa på konkreta studier som visar en tydlig konsekvens mellan normalt sockerintag hos friska människor och skador?

    Kan du också visa var experterna bakom följande artikel tänker fel?
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634
  • Iarwain
    Youinheaven skrev 2019-02-14 18:03:45 följande:

    www.health.harvard.edu/heart-health/the-sweet...


     


    Här är en artikel från Harvard som refererar till en 15 år lång studie.

    "Over the course of the 15-year study, people who got 17% to 21% of their calories from added sugar had a 38% higher risk of dying from cardiovascular disease compared with those who consumed 8% of their calories as added sugar."

    "The effects of added sugar intake higher blood pressure, inflammation, weight gain, diabetes, and fatty liver disease are all linked to an increased risk for heart attack and stroke," says Dr. Hu.
    Jag har tyvärr inte inloggning till Harvard så skulle du kunna vara snäll och visa vilka studier som refereras och vad "too much" innebär. Det är lite svårt att få fakta från ingress, vad dom menar med "too much".

    Det är självklart att "too much" är för mycket,, oavsett om det är socker, vatten eller syre.
    Min fråga gällde normalt sockerintag.
  • Iarwain
    Youinheaven skrev 2019-02-14 18:08:59 följande:
    sugarscience.ucsf.edu/too-much-can-make-us-si.../#.XGWgC9FJlHY

    Scientists are actively studying a wide range of health problems that may be linked to the overconsumption of added sugars, including the following:


    - Cancer: High intakes of sugars and refined carbohydrates have been linked to increased risk of some cancers, as well as to higher rates of recurrence and lower rates of survival after cancer therapy.11,12


     - Alzheimer's disease and memory loss: Excess sugar consumption was linked to deficiencies in memory and overall cognitive health.13,14


     - Aging: Scientists have observed links between sugar consumption and the aging of our cells, as well as skin wrinkling. 23,15,16


    While it is still too soon to confirm whether these are also linked to the overconsumption of added sugars, new findings are being published all the time. Stay tuned to SugarScience for the latest research as it emerges.

    Texten är citerad rakt av från länken


    Referens 11:
    En intervju utan forskningsreferense där man nämner "higher intace" av en rad saker.

    Referens 12:
    Djurstudier där man undersöker Omega3 påverkan på redan högt insulin. Inte en studie på normalt sockerintag.

    Så denna slutsats har ingenting att göra med de referenser som ges.

    Här letar jag inte längre då det verkar vara "mumbo jumbo" och jag gillar inte gishgallloping.
  • Iarwain
    Youinheaven skrev 2019-02-14 01:10:58 följande:
    För det första, jo det är skillnad på om du jämför en gröda som är odlad ekologisk, och en annan icke eko. Den som inte är eko, är besprutat med gift. Sen är inte alla icke-eko mat lika mycket besprutad. Det är även bra mycke mer skonsamt för böndernas marker. Eko-mat är mat som naturen vill ha den. Enda anledning att vi har så mycket besprutningar är för livsmedelsindustrin, och företag som vill maximera vinst.

    För det andra borde väl du som är läkare veta att socker inte är bra för kroppens självläkande. Då socker (och även gluten) får kroppen att producera stora mängder insulin som är ett dominant hormon, och gör att kroppen producerar mindre tillväxthormon, som är kroppens reparationshormon.
    Det som är Eko kan också vara besprutat med gift, så länge giftet uppfyller vissa villkor, som att giftet i sig är Eko-godkänt.

    Ekomärkta gifter brukar dessutom behövas i större volymer än de oftast mer effektiva icke-ekomärkta.
  • Iarwain
    Youinheaven skrev 2019-02-14 18:55:25 följande:
    Jag har ju refererat till en studie.
    Nej, du har producerat en länk till

    * en artikel hos "Harvard Mens Health Watch" som säkerligen innehåller forskningslänkar, men dessa forskningslänkar kommer jag inte åt. Rubriken säger att den handlar om "too much sugar" inte normal intag.

    * En artikel med forskningslänkar som säger något helt annat än vad som refereras. Har du verkligen läst den forskning som refereras eller bara fluff-artikeln?

    * En artikel som pratar om betald forskning.

    Du har inte visat på forskning som visar att normalt intag av socker är farligt för friska människor.
    Du har inte förklarat var man tänker här;
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634
  • Iarwain
    Youinheaven skrev 2019-02-14 18:03:45 följande:

    www.health.harvard.edu/heart-health/the-sweet...


     


    Här är en artikel från Harvard som refererar till en 15 år lång studie.

    "Over the course of the 15-year study, people who got 17% to 21% of their calories from added sugar had a 38% higher risk of dying from cardiovascular disease compared with those who consumed 8% of their calories as added sugar."

    "The effects of added sugar intake higher blood pressure, inflammation, weight gain, diabetes, and fatty liver disease are all linked to an increased risk for heart attack and stroke," says Dr. Hu.
    Hittade nu en väg in till att läsa hela artikeln. Den refererar ingen som helst forskning.
    Däremot nämns forskning, men jag har lite svårighet att hitta själva studierna.

    Du som är intresserad av forskning, har du hittad dom?
  • Iarwain
    Iarwain skrev 2019-02-14 19:17:58 följande:
    Hittade nu en väg in till att läsa hela artikeln. Den refererar ingen som helst forskning.
    Däremot nämns forskning, men jag har lite svårighet att hitta själva studierna.

    Du som är intresserad av forskning, har du hittad dom?
    Jag har nu hittat studien.
    jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1819573&__hssc=3584879.1.1523145601984&__hsfp=1773666937

    Den kan inte bortse från det faktum att de som har högre intag av socker också har högre intag av kalorier totalt. Vilket gör att den inte belägger att det är sockret i sig som höjer risken för CVD-problem.

    Dessutom tittar den bara på de som har högre än 10% av kalorier från "added" socker. Vilket i mina mått mätt inte är normalt intag. Jag ligger klart under detta.
Svar på tråden Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!