Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Matvaror i kallskafferi?

    Jag bir avis. De byggde bort mitt när de stambytte.

    Allt som går i ett skafferi utom färskt bröd och nutella kan stå i det, i princip. Nutellan för att det blir stenhårt.... Även saker som många har i kylen står hellre i svalskafferi, som bananer, tomater, kaffe, avokado, lök och rotfrukter. Sen beror det så klart på också vad det blir för temperatur därinne, som så klart beror på utetemperaturen.


    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    annabellelee skrev 2019-01-29 22:22:22 följande:
    Ok. Men varför? Bröd liksom annan mat bör väl ha längre hållbarhet om det förvaras svalt?
    Det är helt enkelt inte sant. Olika varor vill ha olika temperaturer, och det handlar inte bara om hållbarheten i dagar och veckor. Maten ska ju smaka bra och ha fin kvalitet också. En paprika till exempel riskerar att bli frostskadad i kylskåpet och vill hellre ha 10-12 grader om den ska förvaras längre än att den klarar sig på köksbänken. Som exempel.
    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Matvaror i kallskafferi?