Varför är Närproducerat och ekologiskt så dyrt?
Som rubriken lyder.... när man går i affären och handlar och kollar på prislappen så kan det vara dubbelt så dyrt att köpa nått som är närproducerat eller ekologiskt.... ja, inte undra på att folk inte väljer det...
likaså att gå till en sharkutterist, fiskhandlare, grönsakshandlare eller så i en saluhall eller på torget... då får man ju banne mig sälja alla sina ägodelar för att ha råd med ett äpple....
i många andra länder är det tvärt om, där kostar de lokala eller regionala (eller nationella) produkterna ifta mindre än annat... att gå till torghandeln eller saluhallarna kan också löna sig väldigt då där är nyplockad frukt från lokala odlingar som säljs till en bråkdel av priset det kostar i affären å då är den billig redan i affären...
Där jag bor finns ingen saluhall, ingen sharkuterist och ingen grönsakshandlare.... här har citygross monopol på kött och frukt... eller iaf bäst utbud ich bäst priser etc... sen finns det en fiskbil utanför köpcentrat ibland... torghandeln är knappt existerande pga ingen har råd att handla där...
Varför i helvete ska CG ha monopol?!?!? Grejen är ju att när det finns en sharkuterist kan man ofta be om spillbitar etc... å få bra priser å så på lokalproducerat kött... men på CG kanske man om man har väldigt tur kan få tag på några spillbitar... dock kostar dom för mycket för att vara spillbitar... att gå till maxi, willys etc.. är ingen idé för där finns inte ens hälften så stort utbud... men tycker det är jävligt dåligt att man inte kan handla kött, fisk ich frukt över disk hos en som kan sin sak etc... där det är närproducerat och inte kräver att man har en månadsinkomst på fem miljoner....